Nebe nad Hrabovou opět rozzářily lampiony

Kdo si v aktuálních Hrabovských listech přečetl článek paní Houserové z Prahy, která psala o tom, že “v Hrabůvce mrtvo, v Hrabové život”, mohl jí dát včera za pravdu. Dopoledne se v Hrabové konal běžecký závod a po setmění lampionový průvod zakončený vypouštěním lampionů štěstí.

Start lampionového průvodu byl svolán před moštárnu naproti kostelíku, kde jsme měli v plánu se vyfotit. K našemu překvapení přišlo již na sraz tolik lidí, že nebylo možné je mít všechny na jedné společné fotce, přestože jsme se o to pokoušeli. Pak už jsme se za svitu pouličních lamp a svítících lampionů (některé byly i přes třicet let staré) vydali na ulici K Nadjezdu na louku před mostem. Postupně se k nám přidávali lidé ze staré Hrabové, kteří nás již ve skupinkách po cestě čekali.

Vypouštění lampionů štěstí a lampionový průvod

Jelikož se Hrabová nachází relativně blízko mezinárodního letiště, bylo nutné celou akci koordinovat s Řízením letového provozu v Mošnově. V posledním kontrolním telefonátu v 17:15 jsme dostali souhlas, že se v okolí nenachází žádné letadlo a můžeme tak lampiony štěstí začít vypouštět.

O papírové lampiony štěstí byl obrovský zájem a během chvíle byly všechny rozdány, takže nebylo možné si chodit pro přídavky, jako v předešlých letech. Počasí bylo velmi nápomocné tomu, že se podařilo lampiony dostat na oblohu v jednu chvíli, kdy jich někdo na nebi napočítal přes dvě desítky.

Děkujeme obci, která nákup lampionů štěstí financovala. Děkujeme našim dobrovolným hasičům za pomoc se zajištěním bezpečnosti. A konečně děkujeme i manželům Hromádkovým, kteří jsou pověstní tím, že kde fotí, tam akce dopadne nad očekávání dobře.

Fotky Ilony a Libora Hromádkových jsou na jejich profilu Zonerama. Fotky jsou i na Flickru obce:

Nebe nad Hrabovou rozzářily desítky lampionů, listopad 2017

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]