Signální výtisky Hrabovských výtisků v naší knihovně

Vážení Hrabované a Hrabovanky, redakce Hrabovských listů se domluvila s vedením obecní knihovny na tom, že v knihovně bude vždy pár Hrabovských listů, které dodává tiskárna jako tak zvané signální výtisky, což jsou výtisky, které tiskárna neúčtuje a skončily by ve sběrně.

Ty budou k volnému rozebrání. Zároveň budou Hrabovské listy i k zapůjčení, aby si je mohli přečíst opravdu všichni, kdo chtějí. Naše knihovna je také jedinou knihovnou, kde je k zapůjčení brožura Kraj barevný a tajuplný. V této knížce najdete tipy na výlety po našem kraji a jeden z příběhů vypráví také o našem kostelíku. Nikde jinde tu knihu nepůjčují, jen v Hrabové!:-).

Děkuji paní knihovnici Martině Šalati.

Petr Žižka

4 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Ahoj Petře, možná by z nich pár mohlo být i ve stojánku na úřadě u schodů. Na poštu či úřad chodí více lidí, kteří nejsou občany Hrabové a Hrabovské listy nedostávají (zaměstnanci firem v Hrabové či majitelé zdejších pozemků).

    • Miroslav Houžvička říká:

      Oni tam bývají, již několikrát jsem je tam viděl, ale jako každý “bestseller ihned rozebrány.

    • Petr Žižka říká:

      Ahoj Honzo, díky za reakci. Ty koše u vstupu “zásobuje” úřad, který si z výtisků bere patřičný balík. Pokud by bylo potřeba pro tyto účely počty navýšit, není problém. Ale ty signální výtisky jsou mimo jakýkoliv rozpočet, úřad nic nestojí, je to v podstatě dar tiskárny, která vždy z technických důvodů musí vyrobit o něco více kusů. Já z toho pak různě obdarovávám lidi, kteří si řeknou o nějaké číslo navíc (například proto, že naše noviny posílají rodinným příslušníkům, kteří už tady nebydlí). No a co mi zbude, budu dávat do knihovny. Má to ještě jednu výhodu – do knihovny chodí lidé nejen z Hrabové, takže se o nás dozvědí i za humny. Ještě jedno místo mám vymyšlené, ale nechci o něm mluvit konkrétně, než zjistím, zda tam o noviny bude zájem. Ale myslím, že jo:-).
      Jinak, jen pro zajímavost: Hrabovské listy se donedávna tiskly v počtu 1700 kusů, ale protože o ně byl velký zájem a protože lidí (především v jižní části) přibývá, tak se počet navýšil na 1800.:-). Ale znovu opakuji, ten balíček pro knihovnu je navíc, nad rámec jakýchkoliv smluv. Navíc, už se mi taky stalo, že těch signálních výtisků bylo jen tak tak pro můj archív, takže někdy se zadaří více, někdy méně. Podle toho pak méně či více zbude pro knihovnu.
      Sorry všem, že jsem se rozkecal…

[email protected] [email protected]