Tankodrom z potoku? I to je v Hrabové možné

Sobotní dopoledne si každý užívá po svém… Opravdu se jedná o frekventovanou cyklostezku u Ostravice a ne o silnici popř. tankodrom…. Neuvěřitelné… Samozřejmě předáno dál…

11 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    Čím větší auto, tím menší mozek řidiče.

    Před několika lety jsem ve Vratimově, kousek od splavu, viděla teréňák jet uprostřed Ostravice. V létě, v sobotu odpoledne, kdy se na břehu pohybovalo velké množství lidí.
    Řidič byl evidentně King, který potřeboval publikum.

    Jestli to tehdy někdo nahlásil a řidič z toho měl postih, nevím…

    Po zabavení řidičáku a veřejně prospěšné práci v místě prohřešku by jim možná spadl hřebínek…

    Díky, že jste to fotli… i s espézetkou…

  2. Jan Dvořák říká:

    Už jsem na zastupitelstvu upozorňoval na čtyřkolky prohánějící se kolem Ostravice mimo jiné také po cyklostezce, ale evidentně se nestalo nic. Asi je pro Městskou policii výhodnější postavit se k podchodu u Benziny, protože tam vybere pokuty od nebohých cyklistů pohodlněji a rychleji….

  3. Pavel Sobota říká:

    Autor článku asi nebude nejostřejší tužka v penále, ale kvůli tomu nemusí hned šokovat nadpisem článku, a doprovodný text už to jen celé podtrhuje… Tenhle případ je možná extrém, ale krásně lze na něm poukázat, jak stále více lidí se stará o “blaho okolí”. Dnes už se setkávám s názory, že lidem vadí kokrhání kohouta, štěkot psa, mečení ovcí, bučení krav, sousedovy stromy atd. Podávají stížnosti a myslí si jak jsou super uvědomělí občané… Trošku tolerance by neuškodilo. Tohle se zvrhlo a začíná to tu být jako za Komára. Holt malí lidé řeší malé věci, a obec Hrabová se začíná stávat jejich hnízdištěm.

    • Šárka Tomisová říká:

      Žeby se ozval řidič teréńáku ?!?

      • Pavel Sobota říká:

        A tohle je od vás vše? Jestli jsou vaše rozlišovací schopnosti založené na tomto, tak vás nemá cenu ani litovat.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Srovnávat kokrhání kohouta s těžkým tereňákem v korytě potoka, kde nemá co dělat… Jenom kroutím hlavou. Po delší době se většinu toků potoků v katastru Hrabové podařilo upravit. Samozřejmě tak, aby odolávaly velké vodě a ne dvoutunovému tereňáku. Až bude velká voda, břeh se tam může podmlít.
      Co se týče toho „za Komára“, nepřestane mě udivovat, jak někdo, komu v té době byly dva roky, mohl z kočárku získat zasvěcený přehled o tehdejší době. Ano, za komunistů se „hlásilo“ a udávalo. Já z důvodu hlášení jednoho takového kovaného komunisty, uličního důvěrníka, nemohl nastoupit na vysokou školu, kde jsem byl již přijatý, čistě z politických důvodů. Problémem dnešní doby není, že by si lidé přehnaně všímali svého okolí, ale to, že jsou ke svému okolí neteční. Proto si prostě nějaké hovado vezme služební tereňák a vyrazí do potoka, protože ví, že to je všem jedno a těm, kterým to jedno není si nebudou chtít dělat problémy. Někteří sice mají udávání jako sport, za každého režimu, ale tohle mi zrovna jako tento případ nepřijde.

    • Radomír Orkáč říká:

      Pavle,

      opravdu má smysl si tady dávat sám sobě lajky? Nevím proč tak děláš, ale dnes asi opravdu není tvůj den.

      Neboj, komentáře zapadnou v zapomnění a jestli jsi v tom autě nebyl ty, pak si jen vyslovil názor.

      Každý občas napíše něco, co by pak nejradši vzal zpět. Třeba to není tvůj případ, ale lajky to určitě nespraví…

      Přeji vše dobré, R.

  4. Radomír Orkáč říká:

    Abych vysvětlil situaci s dočasným odstavením komentáře, tak to jsem měl na svědomí já, protože jsem nevěřil, že Pavel Sobota, kterého znám, by byl něčeho takového schopen – chtěl jsem ochránit jeho jméno a ptal jsem se ho přes FB, jestli je autorem.

    Na základě od něj obdrženého emailu a kontroly hlavičky zprávy, mohu potvrdit, že se skutečně jedná o jmenovaného a komentář byl zpět doplněn.

    Jsem rád, že autor článku předal podnět Městské policii a úřadu k řešení, protože s tímto absolutně nesouhlasím.

    S ohledem na tento příspěvek chápu, proč Pavel Sobota tento komentář napsal i zde (dle použitého emailu):

    http://landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=33292

  5. Pavel Sobota říká:

    Pan Radomír Orkáč podlehl domněnce (dvakrát), nikde tady nehájím člověka v potoce. Takže bych s děláním závěru trošku zpomalil. Nebudu se tu dále rozepisovat, považuji to za zbytečné, tenhle prostor nechám jiným…

    Milane: člověk co nemá zvěř (nemyslím tím rybičky), tak tyhle problémy nemůže pochopit. Tím argumentem, že jsem měl jen dva roky, tak nemám právo se o tom vyjadřovat, je z Tvé pozice silně zarážející! To popírá to co máš rád, historii a genealogii…

    • Radomír Orkáč říká:

      Pavle, co si slibuješ od komentáře, který si zde vložil a napíšeš v něm “Trošku tolerance by neuškodilo.”.

      Čili uvedené jednání odsuzuješ a nebo podporuješ?

      Máme tedy podobná jednání (včetně údajného zastrašování člověka, který to fotil) tolerovat a nebo na ně upozorňovat?

      Opravdu lze jakkoliv tento článek spojovat se stížnostma na kokrhání kohouta a štěkání psa?

[email protected] [email protected]