Bude mít Hrabovjanka kamerový systém a veřejný WiFi hotspot?

Od 15. ledna do půlnoci 9. dubna roku 2018 mohl kdokoliv, za splnění několika podmínek, požádat o financování svého projektu v rámci dotačnímu programu “Program na revitalizaci veřejného prostoru na území statutárního města Ostravy pro rok 2018“. Lhal bych, kdybych napsal, že spolek TORALI podal žádost o dotaci za pět dvanáct, protože to bylo něco málo přes hodinu před termínem;-)

Stihli jsme to a teď musíme počkat, jestli odborná komise dá projektu zelenou… .

Přestože se může zdát, že se chci pochlubit tím, co jsme udělali, není tomu tak. Chci se pochlubit tím, že se našla obrovská spousta lidí (mimo náš spolek), kteří žádost podpořili a to nejen jejich podpisem na podpisový arch (jedna z podmínek byl podpisový arch 15 občanů Ostravy).

Možná máme v Hrabové problém se zápachem ze zóny, možná máme problém s dopravou, ale rozhodně nemáme problém s altruismem. Hrabová je skvělé místo, kde lze dokázat vše, když se do toho pustí tolik dobrých lidí… (tím myslím a narážím na lidi mimo náš spolek;-)

Spolek TORALI děkuje všem, kteří jakkoliv pomohli s přípravou žádosti a i kdyby to nakonec nevyšlo, bylo správné se o to alespoň pokusit.

Název projektu: “Chytrý a bezpečný” park Hrabovjanka

Hlavním cílem projektu je vybudování kamerového systému, který by v parku a jeho bezprostředním okolí plnil roli prevence kriminality. Potřebná internetová konektivita bude dále poskytnuta k bezplatnému užívání návštěvníkům parku prostřednictvím veřejného WiFi hotspotu. Spolek TORALI z.s., je plně závislý na poskytování dotací.

Všichni si velmi přejeme, aby budovaný park byl krásný a sloužil nám i za několik desetiletí. Přejeme si také, aby dělal radost místním občanům i projíždějícím cyklistům, kteří dávají jasně najevo i svou účastí na brigádách, že o park chtějí v budoucnu pečovat.

Chceme umožnit lidem, aby v parku poslouchali hudbu, četli si knihy a časopisy (i ty elektronické), pracovali nebo jen relaxovali, ale již nyní víme, že s internetem to půjde mnohem líp.

Jeden komentář

  1. Šárka Tomisová říká:

    Já bych tam ten net ani nemusela mít, ale kamerový systém je myslím velmi dobrý nápad. Jako pojistka proti vandalům. Park je přece jenom trochu mimo veřejnou zástavbu a měšťáci tam nemohou být napořád.

[email protected] [email protected]