Den pro zoologické zahrady – 1.5. 2018

Jak fungují moderní zoologické zahrady? Jak pomáhají tyto instituce při záchraně ohrožených druhů? A mohou pomoci ochraně přírody i mimo své brány na opačném konci zeměkoule? Odpovědi na tyto i další otázky se dozvíte, pokud na 1. máje navštívíte vybrané české a slovenské zoo sdružené v Unii českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO).

Program v ostravské zoo bude probíhat od 11 do 16 hod. Malí i velcí návštěvníci se během něj dozvědí řadu zajímavostí o činnostech moderní zoologické zahrady, které většinou nejsou na první pohled zřejmé. Mnozí jsou stále přesvědčeni, že hlavní náplní práce v zoo je kontakt  se zvířaty, ale opak je pravdou, žádné mazlení se nekoná! Hlavním cílem moderních zoo je především pomoc při záchraně těch nejohroženějších živočišných i rostlinných druhů.

Věděli jste například, že taková zoo se zabývá ochranou přírody i za jejími branami, často na opačném konci zeměkoule? Nebo že kromě chovatelů zvířat zaměstnává i učitele a vědecké pracovníky? To proto, že školákům i dospělým prezentujeme naši práci a problematiku ohrožení zvířat a životního prostředí vůbec. Zároveň se snažíme lidem ukázat, že každý z nás může přírodě pomoci, mnohdy velmi jednoduchými kroky a opatřeními. Jedním z nich může být správné třídění odpadu. Pokud s sebou tento den do zoo přinesete vysloužilý elektrospotřebič, pomůžete chránit přírodní zdroje a také získáte volnou vstupenku pro děti (více zde). Ale vlastně stačí, když „jen“ přijdete – 1 koruna ze vstupného každého návštěvníka bude věnována na jeden ze záchranných projektů, který Zoo Ostrava spolu s Vámi podporuje prostřednictvím programu Koruna ze vstupu.

Těšíme se na Vás!

Foto v příloze volně k použití pro účely tiskového, internetového a televizního zpravodajství, autor Pavel Vlček.

S pozdravem

Šárka Nováková

Tisková mluvčí Zoo Ostrava

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]