ČT1: Starostové chtějí cestu bez poplatku

Na dálnici mezi Ostravou a Frýdkem Místkem bez dálniční známky. Požadují to starostové okolních obcí Žabně, Paskova, Sviadnova.

Video je na Youtube:

Autor: ČT1, Události v regionech
Pořízeno: 20180502

3 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    …až jak se pan ministr rozhodne.
    Byrokratické překážky proti obyčejným lidem…místo, aby se lidem pomohlo, tak se hledají důvody, proč to nemůže být. A když se cesta najde, tak je pokroucena potřebností studií prašnosti, četnosti, hlukovosti…podle mě spíš jednoduchou blbostí.
    Kocourkov 1.0.
    Škoda jen, že se tento přístup více obcí neobjevil už dříve, předtím “stačilo” psát dopisy na MD bez příslušné reakce. Vtipné na reportáži je to, že i když mluví starosta obce Žabeň, tak je reportáž převážně směřována záběry na Hrabovou.

    • Miroslav Poláček říká:

      Starosta obce Žabeň je v téhle záležitosti nejaktivnější, resp. jejich právník, který dostal tuto věc na starost.

    • Jan Dvořák říká:

      Nebuďme nespravedliví, obce se bránily už v době, kdy MD začalo uvažovat o zpoplatnění R56. Tehdy se tomu aktivně bránilo i město Ostrava a kraj, existovalo dokonce k tomu i usnesení zastupitelstva, kterým se žádost na MD podpořila. Dnes je evidentně zpoplatnění představitelům města Ostravy i kraje fuk – poukazovat na chybějící data od obcí a hloupost řidičů objíždějících zpoplatnění asi nestačí. A argument vlády ANO, že se to dá řešit až se satelitním mýtným, je holý nesmysl – pro osobní auta je možno zrušení zpoplatnění řešit instalací několika dodatkových tabulek (jich se mýtné totiž vůbec netýká) a pro nákladní auta v krajním případě třeba i jen přecvaknutím kabelu na mýtné bráně (aby z ní nešla do databáze data), na což by se dobrovolník v dotčených obcích určitě našel.

[email protected] [email protected]