Povodí Odry instalovalo na stezku značku s provozními pokyny

Technici státního podniku Povodí Odry umístili v ranní hodinách dne 18. května na stezce vedle odpočívadla (u mostu na Vratimov) značku s provozními pokyny cyklostezky na vodním díle.

Tato značka, respektive informační tabule, mimo jiné upozorňuje na to, že využití cyklostezky je na vlastní nebezpečí a Povodí Odry nenese žádnou zodpovědnost za případné škody na zdraví a majetku způsobené provozní činností správce toku.

V uplynulých dvou týdnech Povodí Odry provádělo kosení trávy na obou březích řeky Ostravice v úseku – most na Vratimov a lávka u Šídlovce.

Fotky jsou na Flickru:

Povodí Odry instalovalo na stezku značku s provozními pokyny, květen 2018

4 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Ještěže se aspoň smí po cyklostezce jezdit na kole…. Většina zákazů je pochopitelných, jiné možná zbytečně přísné, ale zákaz chůze po trávě už je přímo absurdní.

    • Petr Žižka říká:

      Jestli správně chápu celou tabuli, kterou jsem včera viděl v centru u Ostravice, tak nejde o zákaz chůze po trávě (byť ten piktogram tak vypadá), ale o výzvu, aby lidé nepoškozovali zeleň, tedy z mého pohledu, aby například neořezávali keře atd.

      Nicméně, chci vidět strážníka, který bude vysvětlovat partičce od přírody opálených lidí, které jsem viděl před třemi týdny, jak si udělali piknik, že není nutné až k řece zajet autem, není ideální dělat tam oheň a není úplně nejlepší naházet odpadky do nedalekých křovin, a to přesně do míst, které nedávno dobrovolníci uklidili v rámci akce Čisté Česko…

      Trochu mne udivuje, že v místě, kde se už utopili lidé (a to podle mne i kvůli nevhodně vyprojektovanému splavu) nejsou záchranné kruhy, které nainstalovali už před lety na toku Bečvy u Valašského Meziříčí…

  2. Jan Dvořák říká:

    Bohužel nejen piktogram, ale i text hovoří o zákazu poškozování travních porostů.
    Proti ohňům bych striktně nebyl (byť v popsané podobě samozřejmě ano).
    Naopak doufám, že teď už strážníci budou vykazovat zde tabořící bezdomovce, protože už nemohou říkat, že k tomu nemají právní důvod.

    • petr žižka říká:

      Je tam doslova napsáno: “Nepoškozujte travní a stromové porosty,” což lze považovat za docela slušné ptydeche, tedy jazyk nesrozumitelný. Spolu s piktogramem chodidla, které dopadá na nějakou bylinu, bych tedy očekával, že musím při procházce levitovat, případně skotačivě poskakovat mezi kopretinou, blatouchem a vlčím mákem. Co je stromový porost je mi pak zcela záhadou. Zřejmě se jedná o něco, co roste na stromech a tvoří tedy na stromech porost. Například se jedná o mech – to je dle mého zcela jasný stromový porost. Neničme tedy mechy na stromech… No, mně osobně taky nevadí, když tam někdo přijde, opeče si buřta, posedí a pak po sobě uklidí. Bohužel, když vidím, jak někdo přijede autem až k řece a přitom odpad nechá na místě, případně jej “kreativně” ukryje do křoví, tak chápu, proč nějaký podobný zákaz vzniká… My, co tam chodíme venčit psy, víme, o čem píšu… Vše je tak nějak o zdravém selském rozumu. Bohužel, podobné tabulky nenahradí výchovu v rodině a ve škole…

[email protected] [email protected]