Výstavba kruhového objezdu na křižovatce Paskovské s Mostní

(Aktualizováno 7.6.2018 20:05) Dle posledních informací, které pro radniční měsíčníky zasílá Dopravní podnik Ostrava, je rozhodnuto o termínu výstavby kruhového objezdu křižovatky Paskovská x Mostní. Křižovatka se uzavře pro veškerou dopravu na dobu dvou měsíců!

Tuto informaci potvrdila i paní Jana Faicová z našeho úřadu v Hrabové. Jelikož o uzávěrce náš úřad nerozhoduje, musíme informaci považovat za neoficiální informaci:

Dobrý den,

poslední informace je, že křižovatka Paskovská x Mostní bude po dobu dvou letních měsíců uzavřena pro veškerou dopravu. Projíždět bude pouze autobus č. 41 do Vratimova. A jižní konec bude obsluhován malým autobusem, který bude pendlovat, tento bude končit na Statku, do Paskova nebude zajíždět. Rovněž budou zřízeny provizorní zastávky, ale jejich umístěním si nejsem jistá.

Věřím, že cestující je najdou.

Zdravím Faicová

DPO: Informace do radničních měsíčníků – 2018/07-08 léto

Výluka na linkách č. 27, 39, 41 a 77

  • 1. 7. 2018 – 1. 9. 2018
  • Příčina: Výstavba okružní křižovatky ul. Paskovská x Mostní v Hrabové.

Simoně Fajnorové se podařilo získat další vyjádření od:

Správa silnic Moravskoslezského kraje
středisko Ostrava

Vámi zmiňovaná stavba je financována z operačního programu IROP a investorem je Moravskoslezský kraj. Jak uvádíte správně úplná uzávěra v křižovatce ul. Mostní a Paskovská je naplánována na termín 1.7. – 31.8.2018.

V tomto období tato křižovatka nebude průjezdná pro individuální dopravu pouze pro MHD a IZS. Objízdná trasa je stanovená po dálnici na oprechtický MUK a poté do Paskova. V rámci objízdné trasy by měl být daný úsek na dálnici osvobozen od poplatku. Uzavírka se v současné době vyřizuje. Takže doufám, že nenastanou žádné potíže v legislativě a vše dopadne zdárně.

S pozdravem a přáním příjemného dne.

Ing. Marek Melichárek
vedoucí střediska

15 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Zdá se tedy, že můj apel z minulého zastupitelstva, ať se neodřízne úplně jižní konec od středu Hrabové, byly marné. Chudáci důchodci z DPS Bělská budou muset přecházet přes staveniště z autobusu do autobusu. Pro zhotovitele stavby je samozřejmě nejjednodušší a nejlevnější řešení mít celé staveniště uzavřené, ale od toho máme starostu, aby hájil zájmy občanů. Jen pro úplnost: tou druhou variantou bylo stavět kruhový objezd po částech a zachovat vždy provoz v 1 pruhu, samozřejmě jen pro dopravní obsluhu Hrabové. Stavba by sice trvala déle, ale omezením průjezdu jen na dopravní obsluhu bychom se zase po celou dobu zbavili kolon projíždějících aut, když magistrát ty uzávěrky tak skvěle zkoordinoval.

  2. Petr Halfar říká:

    A autobusy, které nově budou “končit” u Vyhlídky, se na tomto místě budou otáčet, aby nabraly opět směr Šídlovec? Jakým způsobem toto bude řešeno?
    Kloubové autobusy můžou mít trošku problém.

    • Jan Dvořák říká:

      Netuším, jak to bude nyní, ale kdysi byla výluka, kdy se autobusy otáčely na počátku ulice U Řeky a to by snad mělo jít i teď. Otázkou je, kde až se dokáže otočit autobus od Hrabové statek – podle mně až u Bety, tzn. přechodová pěší trasa by byla půl kilometru, což je síla.
      S článkovými autobusy není problém, ty jezdí jen na lince 41 a ta se otáčet nebude.

  3. Petr Halfar říká:

    Nicméně těším se, že po uvedení kruháče v provoz se Hrabová pokusí střed kruháče vyzdobit květinami, kameny, třeba i nějakým symbolem Hrabové, jak se podobnou výzdobou honosí v mnoha (nejen) francouzských městech. :o)
    Třeba Zelená Hrabová bude mít nějaký bezva nápad :o)

    • Jan Dvořák říká:

      Zatím se nepočítá s ničím – péče o květiny je přece dle vedení obvodu moc složitá.
      Zkusím nápad “nezelený”: vysadit růže a doprostřed dát imitaci nožového kola, symbolu Hrabové.

    • Petra Holková říká:

      Doufám taky ve výzdobu kruhového objezdu a zvelebení tak hlavní cesty přes Hrabovou.

  4. Simona Fajnorová říká:

    Dobrý den všem,
    tuhle odpověď jsem dostala já.

    Vámi zmiňovaná stavba je financována z operačního programu IROP a investorem je Moravskoslezský kraj. Jak uvádíte správně úplná uzávěra v křižovatce ul. Mostní a Paskovská je naplánována na termín 1.7. – 31.8.2018.
    V tomto období tato křižovatka nebude průjezdná pro individuální dopravu pouze pro MHD a IZS. Objízdná trasa je stanovená po dálnici na oprechtický MUK a poté do Paskova. V rámci objízdné trasy by měl být daný úsek na dálnici osvobozen od poplatku. Uzavírka se v současné době vyřizuje. Takže doufám, že nenastanou žádné potíže v legislativě a vše dopadne zdárně.

    S pozdravem a přáním příjemného dne.

    Ing. Marek Melichárek
    vedoucí střediska

  5. Martin Veselý říká:

    Autobusy se mohou otáčet ulicemi Na konečné,Domovská,Božetechova nebo jestli stihou opravit Klásnou ,tak tamtudy.

    Střed kruháče by měl být průjezdný , kdyby náhodou.Čiže květiny jsou ok.

  6. Adam říká:

    Jsem lehce v šoku.
    Myslel jsem si, že ty uzavírky stihnou za víkend a přes týden to nějak bude fungovat. Nicméně 2 měsíce úplného zákazu by mě nenapadlo ani ve zlem snu.

  7. Matěj Kaňok říká:

    Nedá mi to, ale na pana dvořáka musím zareagovat… přechodová trasa 500m? Síla? Pěšky 3 minuty Vás určitě zabijou… Komu toto vadí ať si koupí auto nebo je ticho… jen po obchodu toho nachodíte minimálně 2x až 3x tolik…

    • Jan Dvořák říká:

      O mně absolutně nejde, já tam nechodím, ale pro staré lidi je i 500 metrů po kamení hodně. A auto si určitě každý senior ze svého důchodu dokáže koupit (nemluvě o zdravotní způsobilosti řidiče)…

      • petr novák říká:

        Nezlobte se,ale na onom kruháči jste asi nikdy nebyl,jinak nemůžete tvrdit 500 set metrů po kamení.A jako bývalý koordinátor dopravy v Ostravě asi moc dobře víte jak to funguje při plánování co bude.Znám osobu,která vá řekne a papírově ukáže,kdy se rozhodlo jak se bude kruháč stavět a že byla varianta,že Hrabová bude průjezdná ze všech stran.

        • Jan Dvořák říká:

          Právě, že vím. K uzavírce je potřeba souhlas obce (nedávno to ostatně řekl i pan ministr), tedy v případě Ostravy i obvodu. Velmi dobře si vzpomínám, jak na jaře informoval starosta zastupitele, že je předložena varianta částečné uzávěry a varianta úplné uzávěry – a zároveň řekl, že on je pro úplnou uzávěru, protože je kratší (to sice asi ano, ale na úkor občanů jižního konce). A souhlas k úplné uzavírce naše rada v červnu dala. Proto ji tady máme. A pro Vaši spokojenost klidně tu vzdálenost přeměřím na metry – já použil údaj z předchozího komentáře, na který jsem reagoval.

        • Šárka Tomisová říká:

          Ano,
          to známe, stále stejná pohádka, znám osobu…bla, bla, bla…viz. špína na pana Slavíka…
          … část korespondence ze dne 30.1.2018… jednostranná,ze strany zastupitele za ODS, Nováka… přirozeně jsem nereagovala…
          … střípky z jeho emailu…Kvůli tomu,že je to skutečně starší člověk ho nechci provokovat,ale jsem ochoten vás seznámit z lidma dnes již z Mittalu i úřadu co vám řeknou pravdu. A dá se to dohledat i na papírech. S přáním klidného večera Petr Novák
          Lze jednoduše doložit… ne všichni hrají fair play…

          • petr novák říká:

            Už naposledy,já jsem vám nic takového neposlal,nevím jak,proč ale taky mám svoji verzi.Viz vaše pošta co mám dělat,jak atd. S panem Slavíkem jsem se sešel,pobavili jsme se spolu a já mu na dnešní dobu nabídnul řešení,které by asi neudělalo mnoho lidí.Mám čisté svědomí,intriky a pomluvy,podvody s podpisovými peticemi je vaše parketa a kdo ví kam až jste schopna zajít.Kdo mne zná ví,že nejsem lhář,podvodník a pomluvy nemám rád a nedělám je.Tak si užijte VAŠEHO světa drbů,pomluv,nesmyslů a dejte pokoj lidem co ve svém volném čase,dělají zadarmo něco pro lidi.Začněte sportovat,uleví se vám.

[email protected] [email protected]