Organizace MHD po dobu výstavby kruhového objezdu v Hrabové

Paní Ing. Janě Faicové z úřadu se podařilo zjistit, že v době výstavby kruhového objezdu na křižovatce ulic Paskovská a Mostní budou moci automobily jezdit pouze z Hrabové na Vratimov, nikoliv zpátky. Uvedené potvrdil i pan starosta na jednání zastupitelstva v pondělí 11.6. 2018.

Ing. Karolína Rycková, tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava a.s., nám ohledně autobusové přepravy poskytla následující informaci:

Spoje autobusové linky č. 39 končící standardně na zastávce „Hrabová statek“ budou mít od Poruby poslední zastávku „Mostní“, projedou vlevo přes provizorní komunikací (bypassem) na ulici Mostní a otočí se u čerpací stanice po levé straně.

Spoje, které standardně pokračují až do Paskova, pojedou po ulici Místecké, přes „Důl Paskov“ na „Hrabovou statek“, kde se otočí na obratišti a dále pokračují do Paskova (zpětná trasa je stejná).

Autobusové linky č. 27 a 77 jsou odkloněny a ukončeny na zastávce „Vratimov náměstí“ a linka č. 41 je všemi spoji prodloužena na konečnou „Kartonážka“.

V úseku od křižovatky Mezipolí x Paskovská  po obratiště „Hrabová statek“ a zpět bude zavedena náhradní autobusová doprava (minibus).

 

 

3 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    Tak škoda. Těšil jsem se, že dva měsíce bude kolem Šídlovce klid a mír od neprovozu cizích aut skrz opravovanou Rudnou a ony nakonec ve směru Vratimov budou otravovat vzduch dál. :o(

    • Jan Dvořák říká:

      Když jednou vedení města udělalo kravinu a schválilo úplnou uzávěru Rudné (i když na ní jsou průjezdné 2 jízdní pruhy) souběžně s částečnými uzavírkami na objížďkách, tak na té kravině prostě musí trvat.
      Na občanech Hrabové zjevně nikomu až tak nezáleží. Lidé z jižního konce se nedostanou do středu obce jinak než pěšky (minimálně budou muset přejít od Sokola na zastávku Mostní pěšky, což senioři z DPS jistě ocení). Mám taky obavu, že jeden minibus kyvadlové dopravy nedokáže nahradit dopravu v jejím plném rozsahu (interval 20 minut), protože to by pak řidič neměl žádné povinné bezpečnostní přestávky. Otázkou je také, zda se podaří zajistit návaznosti spojů. A pokud dobře čtu, tak paskovské spoje linky 39 (kterých je ve špičce polovina) prostě Hrabovou zcela minou…. To bude radosti na Starém Bělidle, jak by řekla Božena Němcová.

  2. blažek s říká:

    mam pocit že se svět zblaznil a prava ruka neví co dělá levá at někdo vysvětlí proč to musí být vše najednou je doba opravdu taková že ti nahoře chtěji aby lidi nas. naštvali a šířili zlo a nepohodu nevím ale není to poprve takže to nepochopim snad je někdo odpovědný a když to neumí tak at to nechá těm co přemýšlejí.

[email protected] [email protected]