Tradiční podzimní zájezd pro rodiče a děti

Na letošní rok Komise pro děti a mládež naplánovala další podzimní zahraniční zájezd, který se ovšem ukázal jako nereálný. V souladu se směrnicí č. 1/2017 čl. 5 k pořádání zájezdů hrazených z rozpočtu obvodu bychom si všichni museli doplatit cenu dopravy ve výši cca 500 Kč/ osoba a to spolu s cenou vstupného je docela vysoká částka, v případě čtyřčlenné rodiny výlet na 24 hodin by byl dost drahý.

Jako náhradní variantu mám vymyšlený třídenní výlet do Českého ráje s návštěvou Jičína, Prachovských skal, lázní Sedmihorky , hradu Valdštejn a Safari v Dvoře Králové. V tomto případě si účastníci budou hradit ubytování a vstupy, s cenou dopravy je to zatím nejisté. Výše citovaná směrnice platí i na tento zájezd a pokusím se požádat Radu při ÚMOb Hrabová o udělení vyjímky. Za předpokladu, že se děti dostanou na 3 dny do krásné přírody můžu jen doufat, že mi bude vyhověno.

Inspirací k tomuto zájezdu mi byly rozhovory s rodiči na Dětském dnu, kteří mi řádně vytmavili, že na výlet kolem Ostravy si může zajet každý sám, ale společné zážitky na netradičním místě jsou nezapomenutelné. Pod hrozbou sepisování petice (s nadsázkou výhrůžka občanskými nepokoji) to raději zkusím zařídit.

Takže mi všichni držte palce, loni jsem se přesvědčila, že dětem se cestování za zážitky líbí, rodiče jsou ukáznění, tak z mého pohledu pro to udělám co bude v mých silách.

Radmila Lysáková Balušková

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]