Hrabovský gulášfest – 1.9. 2018

Kulturní komise Vás zve na první ročník tématického gulášfestu – soutěž ve vaření guláše o putovní pohár starosty obce Ostravy-Hrabové. Akce se koná dne 1. září 2018 v areálu TJ SOKOL Hrabová. Soutěžní téma letošního ročníku – “pohádkový guláš”.

REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ

Důrazně upozorňujeme, že akce je apolitická (týmy nesmí tvořit politické strany, politická hnutí, politické kluby a ani politická sdružení nezávislých kandidátů), organizátoři si vyhrazují právo vyřadit ze soutěže týmy, které by porušovaly pravidla nebo nevhodným chováním narušovaly průběh akce.

Startovné se platí na místě u prezentace:

  • startovné neplatí soutěžní tým, který uvaří guláš v rámci vyhlášeného téma (například v maskách nebo vyzdobením pracovního prostředí)
  • 100 Kč za každého člena týmu (např. 6 členů zaplatí dohromady 600 Kč), pokud tým jako celek nesplní soutěžní téma
  • startovné bude použito na uhrazení režijních nákladů při organizaci akce

Pravidla soutěže ve vaření guláše:

  1. každý soutěžní tým se musí předem registrovat prostřednictvím online formuláře
  2. odkaz na online formulář bude během prvního týdne v červenci zveřejněn na webu www.hrabova.info
  3. registrační online formulář bude přístupný do 31.8. 2018 nebo do přijetí 10. přihlášky
  4. musí se vařit kotlíkový guláš
  5. příprava soutěžního guláše (kromě naložení masa) se děje v místě konání akce od 8:45 hod. (např. i loupání a krájení cibule)
  6. k podpalu ohně pod kotlem může dojít nejdříve v 9:00 hod.
  7. minimální množství navařeného guláše je 7 litrů
  8. k odevzdání povinného vzorku (zdarma) odborné porotě musí dojít mezi 11.-13. hod.
  9. porota bude hodnotit chuť, přípravu a celkový dojem
  10. veřejnost bude moci guláš ohodnotit/ocenit formou hlasovacího lístku
  11. vodu, chleba, misky a lžíce zajistí organizátor akce
  12. kotlík, podpal a topné dřevo si každý soutěžící tým musí zajistit sám
  13. každý tým je povinen si vše po sobě řádně uklidit
  14. celá akce i doprovodný program jsou přísně apolitické
  15. organizátoři si vyhrazují právo program i pravidla změnit
  16. kontaktní email: [email protected]
Štítky:

24 Komentáře

  1. poláček miroslav říká:

    Prosil bych vysvětlit bod 15-organizátoři si vyhrazují právo program i pravidla změnit. Jak dlouho před soutěží má soutěžící právo se změny dozvědět? Nebo snad se mohou pravidla měnit během soutěže nebo třeba i po soutěži? Od čeho pak ta pravidla jsou? Soutěžící se přihlásí do soutěže na základě nějakých pravidel, která mu vyhovují, nakoupí suroviny, zaplatí startovné, připraví se a těsně před soutěží nebo v průběhu nebo snad až po soutěži se dozví, že pravidla byla změněna? Děkuji za odpověď.

    • Radomír Orkáč říká:

      Pokud jste nikdy žádnou akci neorganizovali, tak věřte, že do 1.9. se toho může hodně stát, co nemusí v tuto chvíli organizátoři očekávat. Vy například víte, kolik se přihlásí soutěžících, nebo jaké bude počasí? Nebo vy víte, jestli akci nenaruší nějaký politický subjekt? Nebo že nepoteče voda? Taky se může stát, že se na hřišti začne stavět/připravovat hřiště pro děti.

      Nepochybuji o tom, že jestli se akce zúčastníte, že budete dávat milión a jeden protest, že jste nevyhráli (pokud nevyhrajete). Akce v Hrabové nejsou o tom, aby se ukázalo, že spolek Vaší paní je ten nejlepší ze všech v Evropě, ale o tom, aby se sešli hasiči, fotbalisté, velocipedisté, přátelé, kamarádi, komise, přátelské obce, atp.

      Mimochodem, pokud byste dočetl pravidla, zjistil byste, že v bodě 16 je uveden kontaktní email. A kontaktní email je tu právě proto, abyste se na takové věci mohl zeptat. Protože hrabová.info považujete za soukromé stránky mé osoby, docela se divím, že jste sem vůbec šel, respektive, že sem chodíte pravidelně. Možná byste si měli rozmyslet, jestli nepošlete další z desítek námitek Radě obce, zdali smí být tato obecní akce propagována na “soukromém webu” Radomíra Orkáče.

      A na konec hádanka.

      Kvůli kterého klubu přátel dala pořádající kulturní komise do pravidel zmínku o přísné apolitičnosti akce?

      Za čtyři roky, co se podílím na organizování akcí, se nenašel žádný politický subjekt, který by zneužil obecní akci ke své propagaci. Odpověď jistě znáte…, jeden takový politický a reinkarnovaný subjekt skutečně existuje a na naše apolitické akce nosí své agitační plakátky.

      • poláček miroslav říká:

        To myslíte Radku vážně “pokud jste ještě žádnou akci nepořádali”….? My jsme tyto akce pořádali, když jste ještě Vy nebyl na světě a máme jich za sebou mnohem více, než Vy. Proto dobře víme, co všechno i nenadálého se může stát. Co se týká dalšího- viz odpověď panu M. Slívovi.
        A že zrovna Vy Radku budete prohlašovat transparent na Talentu “KPH fandí Mataharkám” za politickou propagaci, tak to se tedy divím. A proč tedy propagujete v každém příspěvku R.Orkáč(Jura Cholewa) a směšujete administraci obecního FB se svým soukromým webem? A jak pak vysvětlíte již několik týdnů trvající propagaci “Hrabovanů” v záhlaví tohoto webu? A jen připomínám-stále očekáváme dořešení výsledků dle našich požadavků v soutěži Talent, ale věříme, že stejných chyb se nedopustíte na “gulášfestu”. Ono je někdy těžké si ty chyby přiznat, že?

        • Radomír Orkáč říká:

          Ano, uspořádali jste snad jedinou akci pro širokou veřejnost, která by neměla žádný úspěch bez komise pro děti a mládež a dobrovolníků.

          Dokonce se na této akci změnil program, když začalo pršet. Přestože jste si předem změnu programu nevyhradili a změnili ho až v průběhu. A po nás chcete, abychom dělali stejné chyby, jako vy?

          Vaše bláboly a lži jsou mi lhostejné.

  2. Milan Slíva jr. říká:

    Pravidlo o vyhrazení změny programu, pravidel či zrušení celé akce bývá vcelku běžné. Dokonce i v družební Hrabové na Šumpersku byli nuceni letos svůj gulášfest operativně úplně změnit, protože hrozilo, že se konat vůbec nebude. Pokud se pravidla mění, tak vždy nejpozději do začátku soutěže a určitě ne z důvodu někoho poškodit, ale zajistit hladký průběh akce.
    Domnívám se, že Mata Hari či Divadlo tety Chechtalíny nikdo za politický subjekt brát nebude, zvolené téma soutěže padne tomuto spolku jak ušité na míru a věřím, že Poláčkovi uvaří nejen dobrý guláš, ale návštěvníky soutěže, zejména ty nejmenší, i dobře pobaví. O což jde v první řadě. Jak z pravidel chápu, v kostýmech se žádné startovné neplatí. Pokud se nemýlím, i tým z družební Hrabové chystá pro náš hrabovský gulášfest se svým soutěžním týmem hodně kreativní pojetí. Akce slibuje dobrou zábavu a bylo by škoda ji kazit nějakými politickými třenicemi a hašteřením.

    • poláček miroslav říká:

      Dobrý den pane Slívo, tak s tímto příspěvkem souhlasím v každé větě. Hezky a pravdivě jste to napsal. Ani nevíte jakou radost jste mi udělal formulací “pravidla mohou být měněna nejpozději před začátkem soutěže”. Otázku jsem vznesl proto, že na soutěži Talent nás přišel podpořit KPH transparentem “KPH fandí Mataharkám”, což v té době byl jen Klub přátel Hrabové, žádný politický subjekt. Co v té době bylo KPH záměrem, nikoho nemuselo zajímat neb úmysl kandidovat v letošních volbách se nemusel zdařit. Ano, zdařilo se, budeme kandidovat ve spojení STAN-KPH, ale v té době jsme byli jen pouhým klubem. Takže nechápu, proč nám psal v mailech Radek, že jsme měli být diskvalifikováni.
      Ano , můj dotaz byl položen na základě soutěže Talent, kde v propozicích bylo, že porota bude veřejně hodnotit zvedáním tabulek 1-5 a neveřejně hodnotit bude pouze pan starosta. Pak se body sečtou a budou vyhlášeny výsledky. Ze “záhadných” důvodů byla tato pravidla změněna, zřejmě v průběhu soutěže, o čemž nebyli navíc soutěžící informováni. To je v pořádku pane Slívo? Dodnes jsme neviděli výsledkovou listinu a neznáme pořadí umístění jednotlivých přihlášených skupin. Stále však doufáme, že tak bude učiněno dodatečně, ale ještě jsme se nedočkali. Proto jsem vznesl tento dotaz, poněvadž by se mohla situace opakovat a kdyby se třeba náš spolek přihlásil do “gulášfestu” dejme tomu v 5 různých skupinách – třeba Vodníci, Sněhurky, Víly…..atd., nebyly by hodnoceny každá skupina zvlášť, ale jednotně jako Občanský spolek MUDr.Marcely Poláčkové? Ne? Nebude to tak? Tak proč tomu tak bylo na Talentu? Stále žádáme nápravu! Vůbec nechceme zpochybňovat práci žádné komise, sami nejlépe víme kolik práce každá akce obnáší. My jsme jich za svůj dlouhý život zorganizovali nesčetně více, než třeba Radek(reakce na jeho příspěvek výše) a to většinou ve 2 lidech za pomoci dobrovolníků. Máme velmi bohaté celoživotní zkušenosti v této oblasti a nabízeli jsme, že se o ně podělíme. A můžeme jen souhlasit, že každá akce pro občany Hrabové, ať už ji pořádá kdokoli, je přínosem- lidé se sejdou, pobaví, přátelsky pobesedují na jakékoli téma a politické, či osobní třenice na ně nepatří.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Teď pane Poláčku lžete. Na stránkách pana Slavíka byla kandidatura společně se STAN již 17.6.2018 známa, jelikož autor se podepsal v článku „Dopis předsedy Klubu přátel Hrabové“ jako „Lídr koalice STAN a nezávislí – Klub přátel Hrabové“. Talent se konal 23.6.2018, tedy o necelý týden později. Na stejných stránkách vyšel již dříve, dokonce 8.6.2018 článek z pera pana Slavíka, s názvem „Proč kandidujeme společně s hnutím STAN“. A k dovršení, kandidaturu společně se STAN jste opět na stejných stránkách veřejně deklarovali již 3.6.2018 v článku „O slovo se hlásí Starostové a nezávislí – Klub přátel Hrabové“. Tedy téměř tři týdny před zmíněnou akcí.
        Takže Vaše tvrzení „ale v té době jsme byli jen pouhým klubem,“ je bohapustou lží.

        • poláček miroslav říká:

          Ano, máte pravdu, zde došlo k velké chybě v prezentaci KPH. Vůbec jsme neměli právo se prezentovat jako volební subjekt, protože až do podání kandidátky jím nejsme. Takže se omlouváme, dodnes nejsme ještě žádné politické hnutí neb jsme kandidátku ještě nepodali. Vzniklo to naší nezkušeností a musíme se ještě v této oblasti velmi učit.

          • Radomír Orkáč říká:

            Mirku, to co jsem si teď přečetl z Vašeho sdělení v komentáři ve mně vzbuzuje dojem, že jsem pochybil a že jsem Vám (KPH) měl dovolit vaše agitační pozvánky (apolitického uskupení) prezentovat na FB obce.

            Omlouvám se a děkuji za to, že jsem se taky spletl v pravidlech komise a že můžeme Hrabovany teď vesele (do podání kandidátky) prezentovat na FB obce.

            Dneska sepíšu prosbu, ať nám lidé podepíší petici a dám to i na FB obce. Hrabované, dle Vašeho komentáře, také nejsou politický subjekt, protože jsme kandidátku ještě nepředložili.

            Moc jste mě potěšil a více takových pozitivních zpráv.

            A nebo ne?

            Samozřejmě, že ne!!! Hrabované neodevzdali kandidátku, shánějí sice podpisy, ale nikdy by si nedovolili se chodit zviditelňovat na obecní nebo dobrovolnické akce. Stejně tak je proti pravidlům FB skupiny obce tam prezentovat politické názory kohokoliv.

            To, že to nerespektuje pouze KPH je všem jasné, ale tak to prostě je a s Vašim klubem nic nenaděláme.

            • poláček miroslav říká:

              Tak teď se stala někde chyba. Ono je rozdíl v prezentaci KPH jako nepolitického sdružení(do podání kandidátky) a Hrabovanů taky zatím nepolitického sdružení(do podání kandidátky)? Není? Tak proč nás za politický subjekt považujete a hlavně se nás proto tak bojíte? Pro každého jiná pravidla? A kdy jsem tvrdil že Hrabova info nikdo nečte? Nikdy jsem to netvrdil. Čte, ale není to významná část obyvatel, větší části obyvatel (bohužel) je dění v obci šumafuk.

              • Radomír Orkáč říká:

                Právě, že rozdíl tam je nesrovnatelný (co se týká pravidel v médiích), proto Hrabované své názory na obecních mediích a ani veřejných akcích pořádaných obcí (či dobrovolníky) neprezentují a nikdy prezentovat nebudou. Třebaže bychom mohli, protože dle Vašeho tvrzení, nejsme politický subjekt, protože jsme neodevzdali zatím kandidátní listinu.

      • Radomír Orkáč říká:

        “Ano, zdařilo se, budeme kandidovat ve spojení STAN-KPH, ale v té době jsme byli jen pouhým klubem. Takže nechápu, proč nám psal v mailech Radek, že jsme měli být diskvalifikováni.”

        Dne 8.6. 2018 jste vy jako klub napsali článek – “Proč kandidujeme společně s hnutím STAN”.

        “Ze „záhadných“ důvodů byla tato pravidla změněna, zřejmě v průběhu soutěže, o čemž nebyli navíc soutěžící informováni.”

        V těch samých propozicích byla informace, že nevíme, zdali se všichni z poroty dostaví a byla tam klauzule “S pravidly hodnocení včas všechny seznámíme před soutěží, děkujeme za pochopení.”

        K tomu také došlo a Mirek Houžvička všechny s tímto seznámil hned v samotném úvodu. Když jste zjistili, že jste nakonec prohráli, okamžitě jste si začali stěžovat. Nikoliv v průběhu akce, to jste měli tolik práce s prezentací politického a reinkarnovaného KPH.

        • Poláčková Marcela říká:

          Radku,Vy si z nás děláte legraci? Jinak nevím, jak si vaše slova vysvětlit. Že byla změněna pravidla, nikdo nikoho neinformoval, ani před soutěží, ani v úvodu. Nebyla jsem takto informována ani já, ani nikdo jiný. Kdo byl informován? Porota? Soutěžící nebo jejich zástupci určitě ne. Byla jsem pouze informována asi týden před soutěží mailem, že v případě, že se dostaví porotce (frontmen kapely) bude hodnocení, tak jak je výše popsáno. Není jednodušší si přiznat chybu v organizaci, omluvit se, než si vymýšlet tyhle báchorky? Ano, měla jsem spoustu práce na soutěži, účastnily se i velmi malé holčičky a jen ten, kdo s dětmi pracuje ví, jak je těžké takovou skupinku vůbec připravit, ušít kostýmy, atd., prosit o součinnost rodiče a pak se o děti starat i v průběhu soutěže. A za to vše se pak dočká hodnocení, že vystoupily “cvičené opice”. Ano, není to přímo Váš výrok Radku, ale velmi ochotně jste se s ním ztotožnil. Nechtěla jsem to zveřejňovat neb je mi líto rodičů, když se dozvědí, že nemají doma krásné, talentované holčičky, ale “cvičené opice”, ale nelze jinak. A kdy se tedy dočkáme výsledkové listiny a pořadí v soutěži?Děkujeme.

          • Radomír Orkáč říká:

            Na výsledkovou listinu jste se ptali Vlaďky Kopitzové, paní Bollogové, tajemníka, starosty, mně, věděl o tom i ředitel a kdo ví kdo ještě.

            Zajímavé je, že na vše se ptáte až po výsledcích, přestože jste celou soutěž sledovali a když jste neviděli, že se porota domlouvá interně, nic jste neříkali. Bohužel neumíte prohrávat a to se “cvičenýma opicema” jsem Vám napsal já, že to tam někdo prohlásil, napsal jsem Vám to interně a napsal jsem Vám, že s tím nesouhlasím. Vy teď děláte z komára velblouda a na soukromý web Radomíra Orkáče, kde probíhají praktiky STB a cenzura, reagujete přestože tento web dle Vás nikdo nečte.

            Ano, hlášku o cvičených opičkách jste se dozvěděli skutečně ode mě, ale já s tímto nesouhlasím a můžete si to používat jak chcete, ale já se s tím rozhodně neztotožňuji. Já děti a ani rodiče nepoužívám k politickým agitacím.

            A tím toto téma končím, protože lži Vám nejsou cizí…

  3. Poláčková Marcela říká:

    Máte pravdu Radku, zbytečná diskuze, kdyby jste mi raději dodal tu výsledkovou listinu, s pořadím na kterém se jednotlivé skupiny umístily, to by bylo fakt lepší a konečně něco konkrétního. A jedno si zapamatujte. JÁ NIKDY NELŽU! JÁ NE! A ke “cvičeným opičkám” jste se vymezil negativně až zde, nikde jinde. A jak hodnotila porota, jestli veřejně či neveřejně jsem si fakt nemohla všimnout, když jste mě navíc coby pořadatel o změně neinformoval- měla jsem na starosti ty ” cvičené opičky” a věřte mi, je to docela velká zodpovědnost. Až mi zašlete to pořadí výsledků, tak končím taky.

    • Radomír Orkáč říká:

      Již jste psala a volala kde komu a všichni Vám řekli to samé… Každý z poroty si hodnotil jednotlivá vystoupení sám za sebe. Co se týká pravidel, tak Vám dnes telefonicky Mirek Houžvička zopakoval, co jsem zde již napsal – způsob hodnocení byl prezentován z úst Mirka do mikrofonu na samotném začátku akce, čili tak jak bylo uvedeno v propozicích. Nikdo nemůže za to, že neumíte prohrávat. Ani nás netěšilo, že nemohou být všichni první a když budete tvrdit něco jiného, je to Váš problém.

      Co se týká cvičených opiček, netěší mě, že se to kohokoliv dotklo, ale veřejnou záležitost jste z toho udělala vy. Podívejte se do mailu a najdete tam ode mě tuto pasáž:

      “Ja jen napsal, ze zopakuji argumentaci, nikoliv, ze s argumentaci souhlasim. Ale rikat muzete cokoliv, muj nazor to neni.”

      Takze jen zopakuji, co jsem jiz napsal mnohokrat – muzete rikat a tvrdit cokoliv, ale pravdu z toho neudelate!

      • Poláčková Marcela říká:

        Pravda je jen jedna, nebyla jsem informována o změně pravidel, pravidla může změnit pouze pořádající subjekt tedy kulturní komise a ne porota a srozumitelným způsobem o tom zpravit soutěžící nebo jejich zástupce, což nějaké prohlášení moderátora, které nikdo neslyšel není. Zcela jistě není a to je ta pravda. Žádám omluvu. A ať už bylo hodnocení veřejné, či neveřejné stále postrádám to pořadí výsledků. Byli jsme přihlášeni jako samostatné subjekty, hodnoceni(neveřejně????tajně, proč???) jako samostatné subjekty, tak kde to je. Šup s nimi, trvám na nich, chci je vidět. Děkuji.

        • Radomír Orkáč říká:

          Paní Poláčková, neuspěla jste u komise, tajemníka, úřednice, starosty, poroty a neuspějete ani u mě.

          Nechápu, proč chcete mermomocí svým svěřenkyním říct, která je nejhorší, respektive, které uskupení z nich je nejhorší.

          Místo toho, abyste je naučila respektu k porotě, tak požadujete ať porota ukáže prstem na nejhoršího? Opravdu si některý vystupující zaslouží slyšet – byl jsi nejhorší? Já trvám zase na tom, že tak jak to dopadlo, bylo spravedlivější, než jakákoliv jiná varianta. Za to, co požadujete, se styďte!

          Tady máte ode mě vzkaz (nikoliv od komise, jak se budete snažit zase někde psát), ale asi chápete, co tím myslím.

          https://www.youtube.com/watch?v=tvyB4gOkUmI

          • Poláčková Marcela říká:

            Stydět byste se měl Vy Radku,že se neumíte omluvit za své chyby. Já nechci u někoho “uspět”, já chci jen dodržení pravidel soutěže. Nebo to nebyla soutěž? Pokud byla, tak trvám na svých požadavcích. Jinak jste přece za nejhorší označili VŠECHNY naše skupiny. Že byly nejhorší, to už přece holčičky vědí. Ale jen pro porotu, naštěstí. Pro diváky i pro mne byli všichni soutěžící stejně výborní. Prostě jste vůbec nezvládl organizaci. Vždyť nelze vůbec hodnotit dohromady různé žánry a různé věkové skupiny! To Vám nedošlo? Já chci třeba vědět, když to tedy byla soutěž, jak se umístila naše píseň, která formace vlastně získala to 4 místo, která páté, atd. To chci tak mnoho? Ne. Chci znát jen pořadí, tak jak to mělo být. A neztrácejte zbytečně čas neplodnými odpověďmi a vydejte se za členy poroty zjistit potřebné údaje. A příště, když nezvládnete zorganizovat soutěž, tak to nedělejte. Nebo se omluvte a příště to udělejte lépe. To video, co jste mi poslal si pouštíte každý večer Vy Radku?

  4. petr novák říká:

    Nemáš to vůbec snadné Radku.

    • poláček miroslav říká:

      Nemá to Radek snadné, nemá. Inu, jak si kdo ustele….A jestli nepřestane, bude hůř.

      • Ing.BcA. Nováček Karel říká:

        Pro Poláčka i Poláčkovou – vaše ubohost je nekonečná!

        • poláček miroslav říká:

          A mohl byste to, Nováčku, nějak specifikovat? Trvat na dodržení nějakých regulí je ubohost? Tak to máte dost zkreslené představy o morálce tohoto světa. Podle mne je ubohý ten, kdo nedokáže přiznat svou chybu a ubližuje dětem. A o dalších specialitách Radka ani nebudu hovořit. To se řeší jinde.

          • Radomír Orkáč říká:

            Mirku, dětem prokazatelně ubližujete vy. Zamyslete se nad tím, co mám já osobně společného s rozhodnutím úřednice, starosty, ředitele školy a producenta.

            Nestačí Vám v této záležitosti STOVKY mailu, nestačí Vám desítky rozhovorů a nestačí Vám ani včerejší ujištění, že o hodnocení mluvil na začátku moderátor akce.

            Tady jsou jména, která dle Vás ubližují dětem, protože nikdo z nich nechtěl označit ty nejhorší (opak nejlepšího):

            Igor Trávníček, Ivana Bollogová, Radek Pollo, Miroslav Houžvička, Marián Olašin, Radomír Orkáč, František Jochec, Věra Kročková a další.

            Kdo z výše uvedených ublížil dětem a neumí si přiznat chybu?

            Diskuzi uzavírám, protože se jedná o příspěvek o guláši, nikoliv zeď nářků manželů Poláčkových.

[email protected] [email protected]