STAN: Hrabová 2040 (MISSION: IMPOSSIBLE)

S blížícími se komunálními volbami se politické strany a hnutí tradičně probouzejí z dlouhodobé letargie Někteří aktualizují nesplněné volební programy s velkorysými předvolebními sliby a spoléhají na „setrvačnost” svých voličů.

Jiné strany se neobtěžují předložit voličům jakýkoliv volební program. Něčeho nového jsme se ale v těchto dnech dočkali. Byl zveřejněn pracovní dokument Strategie rozvoje městského obvodu Hrabová – Hrabová 2040. Nabízí 36 možností různých projektů, investic a rekonstrukcí v našem městském obvodu.

V posledních letech obec nerealizovala větší stavbu. Hrabované nadále nemají k dispozici kulturní dům ani sportovní halu, maminkami toužebně očekávaná nová školka je dosud ve fázi schváleného projektu, navíc bude umístěna mimo sídliště Šídlovec. Je katastrofálně předimenzovaná nákladní doprava Paskovskou ulicí. S chřipkou se tísníme v miniaturních čekárnách u lékaře. Ve většině lokalit chybí kabelová televize a vysokorychlostní internet, přetrvávají problémy s parkováním na Šídlovci, některé zastávky hromadné dopravy stále nemají zastřešení. Podniky z průmyslové zóny nás dusí hlavně v noci smrdutými exhalacemi. Evergreenem zůstává chybějící kanalizace v jižní části obce, která měla být dokončena v roce 2016. Na druhou stranu — právě se dokončuje rekonstrukce dalších „nezbytných” kanceláří na MOb…

Kdo zodpovídá za to, že se prakticky nic ze zmíněných 36 bodů Strategie zatím nerealizovalo?

Volič je v období voleb pán. Klub přátel Hrabové navrhuje namísto vzdušných zámků soustředit se na 2-3 páteřové stavby v příštím volebním období a pod kontrolou veřejnosti je dokončit. Náš volební program stojí nohama na zemi, populisticky neslibuje! Je sestaven převážně z vašich přání, připomínek a návrhů, které jste nám laskavě adresovali a které považujeme za realizovatelné i bez sci-fi vize do roku 2040.

MUDr. Rostislav Gromnica,
předseda Klubu přátel Hrabové

https://www.starostove-nezavisli.cz/hrabova/ostrava-hrabova

Zdroj textu: plakátovací plocha MOb Ostrava-Hrabová
Zdroj foto/logo: https://www.starostove-nezavisli.cz/hrabova/ostrava-hrabova

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]