Přijďte dnes na Neckyádu!

Sbor dobrovolných hasičů z Hrabové Vás zve na dnešní (sobota 4. srpna 2018) recesistickou akci s názvem Neckyáda, která se uskuteční po dlouhých třiceti letech. Akce je tak moc recesistická, že na ni proti proudu vyrazil jeden z účastníků (Petr Žižka) až z Baltského moře.

Přestože nám počasí moc nebude přát (bude horko a sucho), určitě si to všichni užijeme a to v silné “konkurenci” třinácti plavidel.

Všechny diváky prosíme, aby na místě dbali pokynů organizátorů. Upozorňujeme, že občerstvení není zajištěno!

Závod bude odstartován od lávky přes Ostravici u starého splavu ve 14:45. Jednotlivá plavidla budou vypouštěna v pravidelných intervalech. Předpokládáme, že první plavidlo se do cíle (cca 150m před Vratimovským mostem) dostane krátce po 15. hod.

 

9 Komentáře

  1. Libor Hromádka říká:

    Už se těšíme 🙂

  2. Jan Dvořák říká:

    Já tedy považuji plavbu Petra Žižky od Baltu za novinářskou kachnu, neboť jsem ho včera spatřil v Hrabové a vůbec se neplavil…

    • Petr Žižka říká:

      Honzo, toto zrovna náhodou novinářská kachna není. Ostatně, nepotkal jsi mne nedaleko řeky? Potkal, že jo? Plavba od Baltu se totiž ukázala výrazně pohodovější, než jsem si myslel. Trochu mne sice zbrzdila hraniční kontrola při vstupu do země, protože kluci chtěli podpis a selfíčko, ale i tak jsem doplul o něco dříve, než jsem původně čekal. Takže jsem zakotvil kousek od OZO, kde jsem přenocoval. Jako každý námořník jsem vyrazil do přístavního města, v mapách bylo napsáno, že se jedná o Hrabovou… Abych předešel dalšímu nedorozumění a tvému upozornění, že jsem jel na kole, pak samozřejmě, protože každý pořádný zaoceánský parník má na palubě několik jízdních kol…:-)

      • Martin Veselý říká:

        Máte domluveno odpouštění vody z Šancí?

        • Petr Žižka říká:

          máme domluveno, že celý Frýdek-Místek ve dvě hodiny spláchne… A v Paskově jsme to domluvili na půl třetí…

          • Miroslav Houžvička říká:

            v rádiu Jerevan hlásili, že všechny řeky jsou v republice sjízdné na SUV, tak proč by pří opatřeních výše uvedených Petrem, nebyla Ostravice sjízdná na neckách, či na jiných speciálně pro tuto příležitost upravených plavidlech.

          • Ilona Hromádková říká:

            Tak to bude frkot!!! Preventivně rozhodíme záchytné sítě u lávky u nás … 🙂

        • Jan Dvořák říká:

          Jen doufám, že neodpustí příliš a nesmete to i Hrabovou.

      • Jan Dvořák říká:

        Je pravda, že jsem neprověřoval, zda u Šídlovecké lávky je zakotvené plavidlo, takže plavbu od Baltu po tomto vysvětlení musím uznat.

[email protected] [email protected]