Historická tramvaj někomu překáží ve výhledu

(Aktualizováno: 14.8.2018 v 16:20) Ve společnosti jsou lidé, kteří mají potřebu neustále kritizovat, udávat, podávat trestní oznámení a pomlouvat. To je případ i jedné osoby, která před několika dny na úřad nahlásila “nepřehlednou” situaci, kterou způsobuje historická tramvaj pana Kohoutka.

Jestli pan Kohoutek dostane pokutu za to, že je tramvaj dočasně na obecním pozemku a překáží ve výhledu, to v těchto dnech posuzuje jedna z našich úřednic. Dobrou zprávou však pro nás všechny je, že pan Kohoutek již pravděpodobně v tomto týdnu tramvaj přesune na svůj pozemek, kde jsou již pro ni položeny koleje.

Bude-li se přesun za pomocí dvou jeřábů tento týden skutečně realizovat, budou včas kontaktováni manželé Hromádkovi, aby tuto historickou událost pro nás všechny zachytili;-)

(Aktualizováno: 14.8.2018 v 16:20) Telefonicky mě před chvílí kontaktoval starosta Igor Trávníček, který mi vysvětlil, že se jedná o nedorozumění. Úřednice měla jít řešit odstavený vrak autobusu, který je nedaleko na ulici Na Konečné a po cestě řešila i zmiňovaný vrak historické tramvaje právě s panem Kohoutkem. Pan starosta uvedl, že “panu Kohoutkovi žádná pokuta nehrozí a že takových lidí si nesmírně váží a na rukou by je nosil”. Úřednice je na úřadě teprve několik měsíců na částečný úvazek, jako dočasná náhrada za paní Petrovou…

 

15 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Pokud něco způsobilo skutečně “nepřehlednou situaci” na Domovské, tak to spíše než dočasně umístěná tramvaj (mimochodem stojící v místě kolaudovaném jako zastávkový záliv MHD) bylo rozhodnutí rady o zřízení cyklistické zóny, v rámci čehož byl jednak povolen neomezený vjezd aut na tuto cyklotrasu, tak odstraněny přednosti v jízdě z nájezdů na ni, takže dnes může cyklistu lehce smést jakékoliv auto, které náhle vyjede na Domovskou zprava, protože má přednost.

  2. Jan Šumbera říká:

    Je to velmi nemilé, že se nám po “pěší zóně” a cyklostezce prohánějí auta “bez omezení”… Proč tam jezdí, to bychom šli trochu do historie a z části Domovské už prostě auta nezmizí, bohužel. Je to jedno z chybných rozhodnutí rady (i předešlých rad), stejně jako neumístění zábran tam, kde auta doopravdy nemají co dělat a přece se tam vyskytují…

    Pokud pan Kohoutek opravdu pokutu dostane dobrovolně se hlásím, že přispěji na její úhradu. Nemyslím si, že by tuto pomoc potřeboval, ale třeba jen proto, že se těším, až tramvaj bude zrenovovaná a zase bude něco, na co se dá koukat (kromě kostelíku, Hrabovjanky a pár pěkných míst). Nemyslím si, že by za toto měl být někdo potrestán. Kdo se ke mě přidá?

  3. Radomír Orkáč říká:

    Přidá se nás více, už více lidí mi psalo, že by pomohlo…

  4. Radomír Orkáč říká:

    (Aktualizováno: 14.8.2018 v 16:20) Telefonicky mě před chvílí kontaktoval starosta Igor Trávníček, který mi vysvětlil, že se jedná o nedorozumění. Úřednice měla jít řešit odstavený vrak autobusu, který je nedaleko na ulici Na Konečné a po cestě řešila i zmiňovaný vrak historické tramvaje právě s panem Kohoutkem. Pan starosta uvedl, že “panu Kohoutkovi žádná pokuta nehrozí a že takových lidí si nesmírně váží a na rukou by je nosil”. Úřednice je na úřadě teprve několik měsíců na částečný úvazek, jako dočasná náhrada za paní Petrovou…

    • Jan Šumbera říká:

      hezký aprílový žertík v srpnu… to ta horka…

    • Jan Dvořák říká:

      No ono je to dost podobné. Pokud si někdo doveze ze stokilometrové dálky starý autobus (ač vypadá novodobě, tak v Ostravě již tento typ několik let nejezdí), tak to asi nedělal proto, aby jej jen tak odstavil na ulici, nýbrž aby z něj udělal historické vozidlo (mimochodem zrovna tento typ autobusu ostravský DP jako historické vozidlo zachován nemá). A pokud někdo chce opravit historické vozidlo, tak ho musí nejprve rozebrat a pak v tomto stavu vypadá jako vrak. Kdyby tak úřad místo řešení toho, co příliš k řešení není, raději neblokoval tu instalaci sloupku na Domovské, ať aspoň auta nejezdí tam, kam (zatím) nesmí. Jen připomenu podstatu změny, kterou přinesla nynější rada: cyklistickou zónou vypadlo omezení provozu motorových vozidel jen na dopravní obsluhu, takže už tam mohou všichni, a když byla ještě ulice K Nadjezdu průjezdná, tak toho řada řidičů aut začala využívat – na úkor bezpečnosti cyklistů.

  5. magor říká:

    vysvětlí mi někdo z pánů rozdíl platnosti zákonů?vrak jako vrak a na stejné půdě a starosta jistě už běžel s rozhodnutím, rady chytré opce s povolením za pracovníci obce celou věc řešit a pána podnikatele ochránit.
    Je mi líto všech pracujících v Hrabové, protože dodržování zákonů a vyhlášek je jen pro chůdé.zbohatlíci a vyvolení opce si mohou dovolit vše a starosta by je na rukách nosil.děkujeme a odejděte

    • Milan Slíva jr. říká:

      Zákon byl dodržen, jelikož stížnost směřovala na autobus, nikoliv tramvaj. Pokud Vám tramvaj vadí, můžete si také stěžovat a vše bude dozajista prošetřeno dle zákona a případně sjednána náprava.

      • magor říká:

        p.slívo zákony a vyhlášky platí dle vás jen na udání?
        Pokud všichni v hrabové takhle myslí/mimo té pracovnice úřadu/,tak to potom děláte z lidí udavače Vy a ti co takhle myslí!!!!!!
        Ta pracovnice úřadu zjistila přestupek,chtěla jej řešit a starosta ji to zakázal!!!!
        Pokud to tak je, je to ze strany starosty zneuživání úřadu a měl by odejít z funkce okamžitě!!!!!
        zajisté p.kohoutek si platil zábor a je vše ok.
        Pokud budeme dodržovat zákony jen na udání pane slívo,bude to skvělé pro vyvolené obce.Pokladám si otázku, kdo mezi vyvolené patří dle tady těch vyjádření si občané asi domyslí sami. přece padni komu padni!!! hezký den

        • Milan Slíva jr. říká:

          Bohužel, já netuším, jak to s konkrétním záborem místa je. Netuším zda zábor souvisí s podnikáním či ne. Nemám k tomu tedy dostatečné informace a neopovažuji se tedy soudit. Pokud Vás to zajímá, můžete se úřadu doptat a o výsledek se pak podělit. Pokud někdo má o něčem pochyby, má se doptat na příslušných místech a ne trousit anonymně moudra po diskuzích.

          • magor říká:

            pane slívo,když se pujdu zeptat na úřad na všechny otázky, tak zapadnu do vašich škatulek udavači! jsem magor ale ne igor

  6. petr novák říká:

    “magor” tak ten se povedl,to je pašák pašáků.

    • magor říká:

      pane nováku,všem se omlouvám ale reaguji na pisálky nademnou, vlastně mají pravdu.
      úřad zaměstná nějakou ženskou, která nezná názvy ulic, nepozná torzo tramvaje od autobusu,kontroluje co ji napadne,… atd.
      Nevím jak se dostala na tuto funkci, kdo kontroloval její kritéria na funkci kterou vykonává/ 50-90-50/nebo kdo má odpovědnost za takovou zaměstnankyni /hujera/Je tady jen pár měsíců a je neposlušná a nezapadá do kolektivu?Snad ji nejvyšší řádně poučí co má dělat a komu se vyhnout a dostane příště s sebou i paní vedoucí odboru,která je podepsána pod oznámením na stránkách úřadů.
      Vždyt to co tu je napsáno, že jsem pašák pasáků mohl bych být i starostou a ne magorem. sportu zdar

  7. Jan Dvořák říká:

    No pokud tedy pracovnice hrabovského úřadu, která má na starosti dopravu, nepozná tramvaj od autobusu (jak vyplývá z komentářů), tak je to poněkud tragikomické.

  8. Radomír Orkáč říká:

    Myslím si, že přestože se věc opravdu stala a tento příspěvek není novinářská kachna, situace se ke spokojenosti všech celkem rozumně vysvětlila. Jakákoliv spekulace kdo, co a proč je myslím zbytečná.

    Mohu prozradit, že je znám termín přesunu tramvaje na pozemek pana Kohoutka, takže věc se podaří i bez hrozby pokuty.

[email protected] [email protected]