Budou mít spolky v kulturním středisku klubovnu?

Starosta ve spolupráci s tajemníkem úřadu dostali od rady obce za úkol, že mají projednat budoucí pronájem prostor v budově kulturního střediska (knihovny) na Šídlovci. Podle mých informací se starosta se zájemci (spolky) na místě sejde dnes v 10 hod.

Jeden spolek “bohužel” o prostory po “byťáku” stojí tak moc, že kvůli tomu kontaktuje “zodpovědné osoby”, aby “rozhodly” v jejich prospěch a neváhá dotyčné/dotyčnému psát desítky zpráv.

98/2286.) Rada městského obvodu Hrabová bere na vědomí jednotlivé žádosti na pronájem nebytových prostor v objektu kulturního střediska, Paskovská 664/31, Ostrava-Hrabová, a ukládá starostovi ve spolupráci s tajemníkem a ved. odboru FSM projednat se žadateli pronájem prostor v objektu kulturního středisku, Paskovské 664/31, Ostrava – Hrabová.

Na podporu ostatních spolků chci navrhnout v podstatě jediné spravedlivé řešení (probíráno s několika spolky):

  • Volné prostory po “copycentru” si rozdělí knihovna, velocipedisté, Bokolobka tým a Zelená Hrabová (jsou tam tři kóje a zbytek vhodný právě pro knihovnu).
  • Kancelář po úřednicích “byťáku” bude přestavěna na klubovnu, kde se budou moci scházet všechny spolky Hrabové, mohou se tam scházet politické subjekty Hrabové a především se tam může přesunout i náš klub seniorů, se kterým musí nyní sdílet prostory spolek Smíšek (malé děti a kojenci). Právě spolek Smíšek by se podle mých informací vzdal zájmu o další prostory, pokud by si senior klub našel své vlastní.

Jestli starosta s tajemníkem podlehnou “tlaku” onoho “problémového” spolku (věřím, že ten spolek se zde v komentářích sám prozradí), ostatní spolky přijdou o jedinou příležitost se někde v Hrabové scházet mimo restaurace/hospody. Nutno připomenout, že prostory po byťáku byly již v minulosti přislíbeny právě “spolkům”, nikoliv spolku jednomu!

Uvidíme, jak to dopadne…

5 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Pokud vím, tak úřad pracuje na řešení lepším, které uspokojí (skoro) všechny spolky, včetně zde nazvaného “problémového”.

    • Radomír Orkáč říká:

      Není to náhodou to co píšu? Že se rozdělí tři kóje a problémovému spolku se dá k dispozici prostor po byťáku? Právě pro to o tom píšu, že tohle jediné řešení je výhodné pouze pro “problémový” spolek.

      Velocipedisté, Zelená Hrabová, TORALI, politické subjekty, atd. se i nadále nebudou mít kde scházet… jedině po hospodách.

      Spolek Smíšek tak i nadále bude sdílet prostory se Senior klubem…

      • Jan Dvořák říká:

        Není – pokud vím, tak to má být řešení pro všechny.

      • Radomír Orkáč říká:

        Ano, proto píšu o řešení nejlepším.

        Kdo již prostory má, o žádné nepřijde!, ba dokonce se mu ještě přesunem seniorů užívání zlepší.

        Kdo prostory nemá, tak dostane přinejmenším prostory v kójích (velocipedisté, Bokolobka a Zelená Hrabová) a NAVÍC ještě může využívat prostory navrhované klubovny.

        Řešení, které navrhuje onen problémový spolek je takové, že je bude využívat na jaře a podzim. Přičemž i kdyby prostory spolek využíval více, je ve výhodě pouze ten jediný spolek, ostatní se nemají kde scházet a klub seniorů využívá prostory jiného spolku, což je velké omezení pro spolek.

        Jinak mě kontaktoval další spolek, že v 15 hod. tam jde další várka zájemců.

        Čili ano, pokud vím já, tak to má být skutečně řešení pro všechny spolky, bohužel ten jeden spolek, který je zde označen za problémový navrhuje řešení, které je výhodné pouze a jen pro jednoho. To co navrhuji já je výhodné pro všechny.

        Jakéže existuje spravedlivější řešení, které já přehlížím? Budu velmi rád, když mi ho Honzo sem napíšeš, jinak to beru tak, že se zastáváš onoho jediného spolku, ale to není řešení pro všechny.

        • Jan Dvořák říká:

          Není sice pravdou, že kdo prostory má, tak o ně nepřijde, ale přesto se úřad opravdu snaží najít řešení výhodné pro všechny. Nejsem ale tiskový mluvčí úřadu a i to, co úřad vymyslel, musí být schváleno radou, a protože víme, kdo v ní teď je, tak rozhodně nechci předjímat její rozhodnutí.

[email protected] [email protected]