ZmapujTo: Zarostlý Šídlovecký potok a Ščučí

(Aktualizováno: 7.9. 2018 7:50) Následující dva podněty z aplikace ZmapujTo má v gesci řešit správce vodního toku, kterým je v případě Šídloveckého potoka a Ščučí státní podnik Povodí Odry. Jako správce aplikace ZmapujTo na území MOb Ostrava-Hrabová tedy zasílám (jako občan mimo prostředníka ÚMOb Hrabová) níže uvedený dotaz správci vodního toku.

Aktualizováno: Správcem Šídloveckého potoka není od 1.1. 2011 Povodí Odry, proto první podnět (Šídlovecký potok) bude řešen s ÚMOb Hrabová.

Dobrý den,

občané MOb Hrabová mi opakovaně přes aplikaci ZmapujTo hlásí “problémy” v okolí potoku Ščučí a Šídloveckého potoku. Prozatím vždy bylo vše řešitelné pracovníky úřadu (veřejně prospěšné práce), ale včerejší/dnešní dva podněty by již mely jít za Vámi.

Některé úseky (viz mapa) našich potoků jsou zarostlé rákosím a trávou a přáli bychom si znát na to Vaše stanovisko.

Občan píše: Dnes jsem to už nevydržel a náš zarostlý Šídlovecký potok rákosím a trávou, zaslal na stránky zmapujto.cz . Nikdy nepamatuji, že by byl takhle zarostlý a zanedbaný. Před cca 40lety pamatuji spousty ryb které v něm byly a když jsme na louce hrávali fotbal, chodili se do něj napít, ať se nezdržujeme běháním domů. Je na něj opravdu smutný pohled, tak snad o něj zase začne někdo trošku pečovat.

Nabízí se následující řešení:

V rámci podzimního Ukliďme Česko (15.9. 2018) se pokusíme některé úseky (s Vašim svolením) vyčistit svépomocí (trávu vytrháme) a zbytek, co se nestihne, bychom nechali na Vás.

Prosím o odpověď,

S pozdravem, Radomír Orkáč

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]