Soutěž ve vaření guláše se vydařila!

Kulturní komise by chtěla tímto článkem poděkovat všem, kteří nám pomohli s organizací soutěže ve vaření guláše. Někdo může namítnout, že hodnotit akci a děkovat za spolupráci s více než týdenním odstupem může být pozdě, my si však myslíme, že to je tak akorát doba na získání zpětné vazby.

Na začátku bychom chtěli poděkovat především dvěma místním “dobrovolníkům”, kteří nám pomáhají opakovaně. Jedním z nich je Milan Minář (velitel jednotky SDH Hrabová), který od rána do odpoledne držel požární hlídku. Milan Slíva se sice vaření guláše zúčastnil jako soutěžící, ale na žádost komise neváhal ani vteřinu a zajistil ozvučení akce. Milane a Milane děkujeme Vám! Děkujeme dceři Věrce Kročkové a Richardu Nášelovi, kteří nám přišli pomoci. Dále Robertu Suchému, městské policii a starostovi, že soutěžícím umožnili přes uzavřený kruhový objezd dovézt alespoň “kotlíky”.

Děkujeme samozřejmě i sponzorům, kterým bylo Makro (včera oslavilo své 21. výročí od otevření prvního velkoobchodního nákupního střediska v ČR, a to právě v Hrabové!) a spolek TORALI. Děkujeme družební Hrabové, že přijala naše pozvání a přijela. Děkujeme prostě všem, kteří přišli a užili si to, protože právě to bylo smyslem akce.

Ve facebookové skupině obce se objevila následující “obvinění”, která se nezakládájí na pravdě a je třeba se proti nim ohradit.

Jiří Blažek: Účast byla luxusní a o guláši nemluvě. Ale nechápu pořadatele, kteří měli dohlížet na průběh soutěže. Třeba tým hasičů nesplnil podmínky a měli vše předem připraveno co se týče masa, cibule . . . tudíž porušili pravidla. Tak proč byli vůbec hodnoceni? Úkol zněl jasně, veškeré přípravy až v den soutěže po odstartování času. A další věc, hlasovací lístky. Jak jsem viděl, tak někteří odevzdávali lístky hned z kraje soutěže, aniž by ochutnali všechny guláše. Takže mi to připadá, že lístky si rozebrali jen přátele týmu co se umístily. Organizace trochu podcenila účast, ale to se dá omluvit. Nikdo nečekal takový zájem. A musím uznat, jinak se vše povedlo. Jen příště nedělejte pravidla vaření, když se porušují.

Nejprve k pravidlům: Pravidla byla dodržena a bylo na ně průběžně dohlíženo. Jedinou změnou oproti původním pravidlům byl čas podpalu ohně, který jsme posunuli o půl hodiny dříve, protože byli na místě již všichni připraveni. Dokonce právě hasiči tuto změnu “neslyšeli” a začali se vším až v 9:00 hod.

Ano, kulturní komise nepočítala s tak velkou účastí (omezený počet hlasovacích lístků), ale na základě zpětné vazby již víme, jak hlasování veřejnosti pro příští rok upravit. Hlasovací lístky byly rozdávány u vstupu a nikdo nemohl ovlivnit, kdo z přátel kohokoliv ho dostane a kdo nikoliv.

Pan Blažek ve své “stížnosti” dále uvádí, že hasiči měli vše předem připraveno. Není to pravda. Fotky z krájení cibule sice nemám, přestože jsem byl svědkem i krájení cibule. Hasiči však připravovali na místě vše, dokonce i maso, jak dokládá níže uvedená fotografie. Maso bylo povoleno nakrájet a naložit den předem, hasiči to však dělali až na místě;-)

Čertice krájí maso až na místě

Opakuje se situace z letošního TALENTu Hrabové. Někdo neunese fakt, že je druhý tým/jednotlivec lepší a málem požaduje přezkoumání výsledků nebo veřejně akci kritizuje. U TALENTu byla situace o to horší, že si jeden soutěžní subjekt stěžoval na policii, úředníkům, Radním a samozřejmě veřejnosti.

Výsledky soutěže ve vaření guláše

Počet odevzdaných hlasovacích lístků zpět – 139.
Počet soutěžních týmů – 15

Kategorie fajný guláš:

  1. Hasiči (č. 13) – počet hlasů – 24
  2. Kuman (č. 8) – pocet hlasů – 21
  3. Mikeska (č. 2) – počet hlasů – 18

Kategorie, kterou hodnotila odborná porota:

  1. Kulturní komise (č. 5) – počet bodů – 43
  2. Družební Hrabová (č. 4) – počet bodů – 42
  3. Spolek TORALI (č. 3) – počet bodů – 39
Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]