Hysterie kolem (starého) webu obce

Nedá mi to, abych nereagoval na hysterii, kterou rozpoutala jedna poplašná zpráva “Neslavný konec webových stránek MOb Hrabová” na blogu pana Slavíka, chcete-li v elektronickém časopisu reinkarnovaného Klubu přátel Hrabové. Svoboda slova umožňuje lidem psát bláboly a odpoutávat tak pozornost od věcí, které je skutečně potřeba řešit…

Roky lidé volají po novém webu a jako obyčejný občan jsem od roku 2014 nabízel pomocnou ruku, kterou tehdejší starosta i tajemník ignorovali. Až po výměně starosty a tlaku nově vzniklé mediální komise se nám povedlo prosadit rozhodnutí, že obec opustí 12 let starý web a “pořídíme” si web nový.

Letošní rok

Když z mého pohledu Rada nebo úřad nepochopitelně rozhodli o nasazení nového webu k 1. květnu 2018, říkal jsem si, že v tom obec nechám, ať si s programátorem komunikují sami a tento brzký termín si “vyžerou” (pan tajemník zajisté ví). A tak plynuly týdny a měsíce a nasazení nového webu se odsouvalo a nic se nedělo/nedělalo.

Před letními prázdninami jsem se na to už nemohl dívat, a tak jsem se do toho vložil a řekl, že obci pomůžu… Klub přátel mě za takovou pomoc nazývá Broukem Pytlíkem;-) Jenže pomoc neznamená, že vše udělám s programátorem já – bohužel tak to bylo celé prázdniny a pokračuje to i nyní v září 2018.

Spuštění nového webu

Tajemník veřejnosti na mou žádost před spuštěním nového webu napsal:

Tato verze není ještě konečná. Stejně jako Vy si budete zvykat na jeho novou podobu i my vkladatelé se budeme za pochodu učit využívat její bohaté možnosti. Prosíme o shovívavost zejména v počáteční fázi a děkujeme za pochopení.

Jestli psal pan tajemník ještě někde něco jiného, to je “jeho problém” a ať se k němu tajemník vyjádří sám. Pan Slavík totiž píše:

Nevěřil jsem vlastním očím při čtení zprávy od pana tajemníka, že modernizace webových stránek MOb Hrabová je ukončena a „bohužel nešla překlopit veškerá data ze starého webu“.

Pokud onu citaci pana Slavíka chápu správně, tak tajemník napsal zcela správně, že veškerá data nejdou překlopit. Stránky běžely 12 let a když jsem je zálohoval k sobě do počítače, stáhlo se přes 700 000 souborů (celkem 15 GB) a trvalo to celých 7 dnů!

Nehorázným tvrzením pana Slavíka, které se v mých očích dá označit za úmyslně zveřejněnou poplašnou zprávu, je toto: “Občané  Hrabové  tak nenávratně přišli o následující  písemné materiály…”. A takových blábolů je v časopisu Klubu přátel, či na jejich facebooku, strašně moc. Bohužel lidé slyší pravděpodobně pouze ty, kteří křičí nejvíce. Co na tom, že za poslední čtyři roky tady nic pro nás neudělali…

Pan Slavík byl jeden z těch, kteří opakovaně volali po modernizaci, jenže bohužel si to tito lidé představují jako Hurvínek válku. Dělali jste si někdy pořádek ve svých dokumentech v práci nebo doma? Zvládli jste to? Co kdybyste měli začít dělat pořádek v dokumentech někoho jiného? A teď si představte, že byste měli znovu zveřejnit tisíce (desetitisíce) dokumentů, které byly chaoticky vkládány někam na web? Brrr, hrozná to je představa… a přesně to teď “musím” dělat.

Modernizace pohledem 83 letého dědy Slavíka

29. 10. 2016 Rubriku „Odkazy“ sleduji na webu Hrabova. info poměrně často a předpokládám, že asi i mnoho dalších občanů. Nahrazuje se tím do značné míry informační mezera v oficiáních webových stránkách městského obvodu, které již dávno volají po modernizaci. Prozatím, bohužel, bezvýsledně. Naši radní a ostatní zastupitelé asi mají jiné starosti.

12. 09. 2018 Doufám, že i tento předvolební „průser“ voliči zaregistrují a patřičně to ocení i u voleb. Pro pořádek opakuji, že autoři této nepovedené „modernizace“ jsou členové mediální komise v čele s Janem Šumberou, ale hlavní zodpovědnost mají současní radní, kteří to schválili.

Informace z první ruky

Všechna data jsou ze starého webu bezpečně uložena a navíc, pokud tomu někdo nevěří (důvěřuj, ale prověřuj) stále je možnost si objednat u předchozího poskytovatele služeb spuštění starých stránek na jiné doméně, třeba old.ostrava-hrabova.cz. Počkat? Tam jsem to už zveřejnil já;-) Tak proč je kolem toho taková hysterie? 😉

PS: Na webu old.ostrava-hrabova.cz ponechávám data zveřejněna pouze dočasně, budu je muset ještě dnes znepřístupnit. To, že se stránka nezobrazuje graficky správně je důsledek stažení dat offline a je to pouze kosmetická vada.

 


Po vší té špíně, která je ze strany KPH každodenně kydána nejen na mě, ale také na spoustu lidí, kterých si vážím, jsem považoval za potřebné sdělit svůj názor.

Ing. Radomír Orkáč.
nezávislý kandidát

53 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Radku, děkuji, že jsi našel způsob a udělal to, co jsem 2.9. navrhoval.

    • Radomír Orkáč říká:

      Zatímco ty jsi to navrhoval až 2.9. 2018 tak já to již průběžně zálohoval (úřední desku) asi 18 měsíců. Hrabovské listy několik let a jsem myslím jediný, kdo má kompletně všechny Hrabovské listy od roku 1992/4.

      V době, kdy jsi mně psal již starý web dva dny neběžel, takže co jsi vlastně navrhoval a já na co já hledal způsob až po tvojí radě?

      Jak jsem Ti psal a píšu to i nyní… pokud na to najdu čas, udělám to – teď asi netřeba mi radit, jak na to. Nejsem úředník, ajťák úřadu, nejsem ani zastupitel a nemám s úřadem nic společného.

      Místo toho, abyste se vy zastupitelé zajímali o to, jak to, že úřad nemá veškeré elektronické dokumenty vhodně organizované v archivu, čili tak, ať se dají kdykoliv použít, tak budete hledat způsob, jak se zviditelnit před občany – ať již kritikou, nebo naopak “to jsem zařídil já”.

      • Jan Dvořák říká:

        Mezi zastupiteli asi nenajdeš odborníka na IT a forma archivace dokumentů asi ani není záležitost, do které by zastupitelé-laici měli vstupovat, neboť by mohli nadělat více škody než užitku – to by měla být starost vedení úřadu.

        • Radomír Orkáč říká:

          Odborníků na IT je celá Hrabová. Jedni rozumí dohledávání incidentů z logů wifi (pan Pěch – Hasmann), další rozumí migraci dat (pánové Slavík, Dvořák), další pak excelují v tom, k čemu se používají servisní profily a co to jsou falešné profily na obecním FB (manželé Poláčkovi). Pan Poláček zase rozumí, jak funguje SSL vrstva při spojení s webovým serverem a považuje to za cestu, jak odposlechnout emailovou komunikaci.

          V neposlední řadě (anonym) pak rozumí tomu, proč si manželé Poláčkovi myslí, že se nabourávám do emailových schránek úřadu a podal trestní oznámení, které je samozřejmě odloženo.

          Aby tomu nebyl konec, tak si členové reinkarnovaného Klubu přátel stěžují písemně Radě obce, že se “opět” nabourávám do emailových schránek úřadu, aby mě odvolala z mediální komise a aby se buď zrušila FB skupina obce, nebo aby se předala někomu důvěryhodnějšímu.

          Tady je ajťáků…, jen si stačí vybrat.

          Jen se divím, že ještě nikdo nezažaloval tajemníka obce, že mi bez podpisu umožnil na dobré slovo spravovat stránky obce… z pohledu GDPR jsem zpracovatel. Ale tohle nikomu nevadí, stejně jako ostatní věci, na které upozorňuji v přátelském duchu úřad, ale všem vyhovuje, že “se to udělá”.

          Už ať je po volbách a vy všichni, co se teď snažíte navodit dojem, že je vše špatně, že se ukážete a to bez pomoci nás občanů.

          • Jan Dvořák říká:

            Já hovořil jen o tom, že mezi zastupiteli žádný odborník na IT není, vůbec tady nehodlám jakkoliv rozvíjet spor mezi Hrabovany a KPH, protože s tématem nesouvisí. Ostatně pro většinu lidí v Hrabové ten spor není nijak podstatný. A osobně bych si přál, aby v novém zastupitelstvu obě hnutí zasedla, protože obě by tam byla pro Hrabovou přínosem.

  2. Petr Žižka říká:

    Tato plodná a košatá debata mne opravdu zaujala a nedá mi, abych se do ní nezapojil. Mně osobně se nový web líbí, je asi o sto světelných let modernější, než ta příšerka, která byla za minulého vedení úřadu mumifikací zakonzervovaná v podobě naprosté webové mrtvoly. Opravdu a vskutku jsem se za ten web už styděl, a to i přes všechny ty postupné úpravy, které tam především Radek Orkáč, Milan Slíva a pan tajemník za minulé tři roky zanesli. Pořád to byla mrtvola, která se tvářila jako web. Na tom novém bych sice pár drobností našel, ale o tom si popovídáme v mediální komisi. Za mne jde o moderní web, který pracuje s obrazem, grafikou a textem. Už se těším, jak konečně vyniknou fotky a dáme “světu” najevo, že zde máme skvělé fotografy Ilonu a Libora (ale i další). Věřím, že se najde důstojný, kvalitní a velkorysý prostor pro nadčasové texty z historie a současnosti obce, atd, atd.
    Proč to ale vlastně píšu? Jen jsem si dovolil touto cestou reagovat na aktuální bouři ve sklenici vody a chtěl bych všem kritikům připomenout jedno přísloví: “kdo nic nedělá, nic nezkazí.” Tolik ono přísloví, které se mi honí hlavou, když to všechno čtu. Za sebe jen doplním, že ono je pak lepší nic nedělat a jen čekat, zaklesnut patřičně do startovních bloků u klávesnice a čekat na další povel ke zteči… Chápu, že je před volbami a to je období, kdy svěží, nové pupeny raší a snaží se nahradit zvadlé a opadané suché květy. Ale přece jen, přemýšlejme, jestli to či ono je fakt takový průšvih, jak to vypadá z příspěvku Vládi Slavíka, kterého si samozřejmě nesmírně vážím, ale který také není jediný spravedlivý a vševědoucí v naší obci. Ostatně podobně jako mnoho jiných témat, i toto, s Vladimírem Slavíkem rád proberu osobně, moc se na tu debatu zase těším jako vždy na všechna naše setkání.
    A jen ještě k webům obecně, protože o tom je ta bouře ve sklenici vody: neznám případ, kdy by se nový web spustil v podobě, kdy je na sto procent hotov. Už jen proto, že web není nikdy hotov! Na rozdíl od knihy, která se napíše, vytiskne a uloží do knihovny, z níž se občas vytáhne a pak zase založí, web se neustále dodělává, doplňuje, dopisuje. V podstatě nikdy neskončí uložen v knihovně, vždy je pomyslně po ruce, někde na stole. Proto se vždy ladí za pochodu. Podobně jsme ladili (a v podstatě neustále ladíme) například zpravodajský web idnes.cz. Takže pokud se doplní, co se doplnit má, bude mít Hrabová i pěkný obecní web.
    Děkuji za pozornost a doufám, že jsem nikoho moc nenaštval:-).
    Petr Žižka
    P. S. toto píšu jako občan P.Ž., tedy nejde o názor mediální komise, které NEpředsedám, tudíž za ni NEhovořím. Ale jak už jsem uvedl výše, věřím, že si tam celou záležitost patřičně probereme…

    • Jan Dvořák říká:

      Já zase neznám web, který by se spustil prázdný (čímž nevylučuji, že takový případ mohl být). Myslím, že z komentářů napsaných u těch dvou článků je zjevné, že formou realizace to průšvih jednoznačně je. Momentálně jsme šmahem přišli o to, co jsme v Hrabové pracně vybojovali, tzn. větší informovanost občanů zveřejňováním zápisů ze zastupitelstev, aby mohli sledovat, jak vlastně ti jejich zastupitelé pracují. A vím o vícero zastupitelích, kteří by oprávněně mohli mít zájem na tom, aby se zapomnělo na to, co kdy řekli či naopak, že téměř nikdy nic neřekli, a aby volič před volbami nemohl pátrat po jejich činnosti a rozhodoval se výlučně na základě líbivých hesel na modrém či rudohnědém podkladu (zmiňuji tyto barvy samozřejmě jen proto, že jiné podklady billboardů jsem v Hrabové nezaznamenal). V neposlední řadě si myslím, že by bylo ochuzením historie Hrabové, kdyby navždy zmizel elektronický archiv Hrabovských listů od roku 2011. Nicméně s radostí vítám, že v pondělí se sejde mediální komise a pan předseda pak zřejmě halasně “po ostravacku” vyhlásí, že webové stránky se (po volbách?) doplní o dokumenty z předchozího webu a on tím zajistil nový výdobytek pro občany. Ale zcela upřímně jsem rád, že vyšlo najevo, že řadoví členové mediální komise jsou v tom průšvihu nevinně a ještě jednou se omlouvám, že jsem je podezříval.

  3. Martin Veselý říká:

    Pěkně to Petr shrnul.Ještě doplním myšlenku. Vždycky je jednodušší něco nebo někoho kritizovat než pochválit. A lidé často jdou tou snadnější cestou. Mě se nový web libí , je přehlednější a graficky úplně jinde než ten předchozí . Dobrá práce.

    Názor vyjadřuji jako občan a ne jako člen skupiny , zmiňuji to , víte proč…

    • Jan Dvořák říká:

      Možná by se Hrabované měli tou Vaší třetí větou řídit, až se zase budou vyjadřovat o konkurenčních politických subjektech a jejich představitelích. Já se nijak nevyjadřuji k podobě webu, nýbrž pouze k diletantskému rozhodnutí o jeho spuštění v zoufalé honbě za odfajfknutím bodu volebního programu do voleb i za cenu odstřižení občanů od informací.

    • Radomír Orkáč říká:

      Honzo, o spuštění webu v září jsem rozhodl já, protože kdyby se to neudělalo, již by se to neudělalo nikdy. O termínu 1.5. rozhodli ostatní a to nebylo uděláno vůbec nic. Nikdy by na webu nebylo dostatek informací, takže nejpřijatelnější varianta je a vždy bude – spuštění nového webu a doplňování informací.

      Nicméně, pokud máš s tím takový problém, stačí požadovat na zastupitelstvu, aby se obec vrátila k původnímu webu, stále to je možné, tak nechápu, co tady neustále prskáš!

      Kritizovat umí opravdu každý. Osočování Ti opravdu jde. Když jsem Ti napsal, že Ti odmítám dát na web ČSSD nové informace, protože na to prostě nemám čas, málem jsi mě obvinil, že to nechci udělat kvůli voleb.

      Hrabované místo toho, aby vedli předvolební boj, tak se věnují stále svojí práci, kterou tady pro obec a občany dělali celé čtyři roky. Vše jako dobrovolníci. Kdyby nebylo lidí jako je starosta nebo Honza Šumbera, které neustále očerňuješ, tak bychom si tady v obci my dobrovolníci ani neškrtli.

      Takže laskavě buď navrhni návrat ke starému webu a myslím si, že si každý bude ťukat na čelo a nebo se laskavě uklidni.

      • Jan Dvořák říká:

        Na to jsi příliš inteligentní, abys věděl, že nemůžeš sám rozhodnout o spuštění webu městského obvodu – není potřeba nikoho krýt, protože viníci jsou zjevní.

      • Radomír Orkáč říká:

        Máš pravdu, získal jsem si souhlas od tajemníka úřadu. Čili pokud se někomu něco nelíbí, měl by kritizovat tajemníka a mě. Jinak nevím stále o co jde. Nikdo jiný, včetně Milana Slívy, o nasazení nového webu myslím ani nevěděli, pokud jim to tajemník neřekl.

        Hrabovské listy jsou na webu obce, usnesení a zápisy Zastupitelstva jsou na webu obce. Celá úřední deska je doplněna. Jsou tam nově spolky, aktuality, kalendář akcí… .

        Stále nevidím, kde je problém? Je to v tom, že nikdo nechtěl pomoci a stejně to úřad dokázal?

        • Jan Dvořák říká:

          Že se to hodí na tajemníka jsem přesně čekal. Jenže to je příliš inteligentní, zodpovědný a schopný člověk na to, aby to udělal – pokud ovšem nedostal zavádějící informace nebo příkaz. Nikdo nevyviní pana Šumberu, protože ten jako předseda mediální komise si vzal přípravu nového webu na starost. A nikdo nevyviní starostu, protože ten za vše na úřadě nese odpovědnost, i kdyby o ničem nevěděl, protože o tak důležité věci jako nový web prostě má vědět. Pokud někdo hodlá tvrdit, že vše je v nejlepším pořádku, tak doporučuji se podívat na nový web kdo jsou podle něj zastupitelé Hrabové – je jich podle webu 6 a jeden z nich se jmenuje Jan Socha. Už jen tento samotný fakt dokazuje, že asi nějaký problém existuje. A především je problém v tom, že web měl být již spuštěn naplněný, nikoli prázdný – o to jde.

        • Radomír Orkáč říká:

          Jen pro pana tajemníka: Jak to tak čtu, asi budete volán k zodpovědnosti. Možná půjdete i ke starostovi na kobereček. Snad Vás za to nenapomenou nebo dokonce nevyhodí. Nejen za to, že jsme se jen my dva domluvili, že to 1.9. spustíme, ale i za to, že jsme se domluvili, že tam doplníte všechny potřebné osoby (úředníky, zastupitele, členy komisí) a neplníte si své povinnosti;-) Ještě stále trváte na svém – “Psi štěkají, ale karavana jede dál”? Asi se máte na co těsit i u posledního zastupitelstva.

          • Jan Dvořák říká:

            §109 zákona o obcích hovoří jasně: v čele obecního úřadu je starosta. Dle §110 tajemník zajišťuje jen výkon státní správy, úkoly uložené zastupitelstvem, radou či starostou, plní úkony zaměstnavatele vůči zaměstnancům a vydává interní předpisy úřadu. Úkoly v samostatné působnosti tedy plní jen, pokud mu jsou výslovně uloženy, a to starostou (v usneseních rady a zastupitelstva jsem úkol ve vztahu k doplnění webu nenašel), nikým jiným. Na zastupitelstvo může pan tajemník přijít úplně s klidem, protože dle §110 se tajemník za svou práci zastupitelstvu nezodpovídá. A abych zase já nekladl veškerou vinu jen na starostu, tak musím upozornit na to, že rada rozhodla o výběru firmy dodávající nový web 14.2.2018, takže pan Šumbera jako předseda mediální komise měl dost času na to, aby upozornil starostu na jakýkoliv problém se spuštěním nového webu.

          • Radomír Orkáč říká:

            Doporučuji si prostudovat zápis Rady ze dne 14.2. 2018, kam mě sám tajemník odkázal na jednání Zastupitelstva, viz zápis z jednání 26.3. 2018.

            “Ing. Orkáč R. se ptá, kdo rozhodl o tom, že se podá výpověď z webhostingu původnímu provozovateli webu.
            Tajemník odpovídá, že výpověď dala rada na svém jednání 14.2.2018.”

            Zde tajemníka musela pověřit Rada, protože dle mých informací byl jedinou zodpovědnou osobou právě tajemník. Aby se web mohl vůbec překlopit na nový, bylo nutné změnit příslušné DNS záznamy. Tohle jsem řešil jen a pouze s panem tajemníkem, který zajišťoval i plnou moc od starosty pro doménového registrátora, aby upravil expirovaný kontakt administrátora.

            Můžeš házet vinu na kohokoliv, nikdo nikoho nekryje. Vše jsme upekli já a tajemník. Jestliže Ti vadí, že tam nejsou doplněné osoby ze zastupitelstva a komisí, tohle má na starost tajemník, ať se Ti to líbí nebo nelíbí. Tajemník, já a paní Haunerová jsme opět bez příkazu kohokoliv doplňovali společně úřední desku. Tajemník si vyžádal z mých záloh i rozpočty a závěrečný účet.

            Nikdo jiný než tajemník mi nechal zřídit administrátorský účet na webu obce a to i přes to, že si na mě stěžoval Klub přátel Hrabové, ať se mnou obec přestane spolupracovat a vyhodí mě i z mediální komise. Členové Klubu přátel dokonce napsali, že se nabourávám do emailových schránek úřadu a anonym to podal na Policii ČR. K podání vysvětlení šla jedna úřednice, starosta i tajemník. Tvé poznámky beru jako útok nejen na mou osobu, ale i na pana tajemníka, protože to my dva jsme v tuhle chvíli jediní za web zodpovědní.

            • Jan Dvořák říká:

              No tak je spoluviníkem i rada. Nicméně není usnesení rady ukládající tajemníkovi starat se o nový web, takže on jen splnil uložený úkol dát výpověď starému webu. Starat se měl předseda mediální komise Šumbera a starosta jako osoba v čele úřadu a nestaral se evidentně nikdo. Pokud to nikomu nebylo prokazatelně uloženo, vinu nikoho jiného nevidím – a už vůbec ne u KPH.

            • Radomír Orkáč říká:

              Pokud nebyl starostou nebo Radou tajemník pověřen, měl by být tajemník potrestán (dle toho co píšeš), protože o webu obce prokazatelně několik měsíců rozhodoval a vyhradil si právo jako jediný komunikovat s programátorem.

              Jako zastupitele Tě tedy žádám, abys na posledním zastupitelstvu požadoval potrestání tajemníka a nechal přezkoumat žádost členů KPH, aby mi byly odebrány veškeré přístupy a byl jsem vyloučen z komise mediální. Kdo je více než zastupitelstvo?

              O to horší celá situace je, že mi tajemník dal (dle toho co píšeš) svévolně přístup (přeposlal mi autorizační mail, dle tvého tvrzení k tomu nebyl pověřen Radou a ani starostou) ke správě domény ostrava-hrabova.cz.

              Rovněž doporučuji podat podnět kontrolnímu výboru, aby celou záležitost prověřil, protože není přeci možné, aby si tady tajemník Socha a občan Orkáč dělali co se jim zlíbí!

              Pokud to neuděláš, absolutně nechápu o čem tady vlastně diskutujeme. Buď jdeš proti tajemníkovi a mně, nebo proti starostovi a Honzovi Šumberovi, že nám naši práci nezabránili…

              • Jan Dvořák říká:

                Za prvé: nemám důvod chtít trestat někoho, pokud něco dělal dobrovolně, když se o to nikdo jiný nestaral. Za druhé: nemám jako zastupitel žádné oprávnění volat k odpovědnosti tajemníka. Za třetí: neudělal bych to ani kdybych měl důvod a oprávnění, protože bych tím mohl způsobit hrabovskému úřadu to nejhorší, co by se mu mohlo stát. Zastupitel může volat k odpovědnosti jen představitele samosprávy.

              • Radomír Orkáč říká:

                Přečti si celou komunikaci znovu. Buď bojuješ proti tajemníkovi a mně, že jsme dokázali web posunout a nebo bojuješ proti starostovi a Honzovi Šumberovi, že nás nezastavili (mě a tajemníka).

                Tajemník se zodpovídá starostovi a starosta se zodpovídá zastupitelstvu. Jako zastupitel máš právo požadovat na zastupitelstvu po starostovi, aby potrestal tajemníka, že dle tvého tvrzení svévolně dokázal web posunout a nenechal celý projekt pohřbít. Znovu zopakuji, že tady nikdo nikoho nekryje. KPH požadoval skrz tajemníka po Radě, aby mě zbavila správy FB obce a webu obce. Tajemník mi pravděpodobně svévolně i přes to svěřil správu domény a nechal mi (bez jakékoliv smlouvy) administrátorský přístup k webu obce.

                Buď přestaň psát ptákoviny a nebo požaduj na zastupitelstvu po starostovi, aby potrestal tajemníka.

                • Jan Dvořák říká:

                  Já nebojuji proti nikomu. Jen chci aby se zodpovědní chovali zodpovědně.

                  • Milan Slíva jr. říká:

                    Už aby bylo po volbách, protože tohle hledání lidí, po jejichž zádech by se dalo vyšplhat k lepšímu volebnímu výsledku, je už doopravdy nechutné.

                    • Jan Dvořák říká:

                      Ale pane Slívo, vždyť Vy byste přece taky postupoval jinak, kdybyste o tom rozhodoval.

  4. Milan Slíva jr. říká:

    Pane Dvořáku, ano postupoval bych jinak, ale to neznamená, že bych shledával současný stav také katastrofu. Jedná se víceméně jen o porodní bolesti. Vše co se kolem rozpoutalo, je zbytečnou bouří ve sklenicí vody a jediný důvodem, proč se tak děje, shledávám blížící se volby. Většina dokumentů již byla doplněna a na zbytku se pracuje.

    • Jan Dvořák říká:

      Souhlasím, katastrofa to není – to bychom znevážili všechny oběti zemětřesení, povodní, požárů apod. Zásadní rozdíl oproti porodním bolestem je však v tom, že ty být musí, kdežto toto vůbec být nemuselo.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. V životě jsem potkal spoustu lidí, kteří vždy nejlépe vědí, jak co dělat, ale nikdy nic neudělají. Když se pak měli předvést, tak to obvykle dopadlo katastrofálně. Nemyslím si, že by spuštění nějak vážněji vybočovalo z normálu. Jsem si jíst, že kdyby se to spustilo až nyní, tak budete halasně vykřikovat o spuštění před volbami jako o podlém předvolebním tahu. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Většina občanů nějakou změnu webu ani nezaznamenala, natož aby kostrbaté spuštění webu někomu skutečně uškodilo. Jsem přesvědčen, že ve výsledku nový web posune Hrabovou informačně na novou úroveň. Na starém webu bylo sice informací hodně, ale také hodně balastu a informace nebylo snadné najít.

        • Jan Dvořák říká:

          To, že jsou lidé, kteří nikdy nic neudělají, není obhajobou pro to něco udělat vědomě blbě. Web mohl být spuštěn v klidu naplněný po volbách (s novými jmény), kdyby ovšem někdo nechtěl dokázat co dokáže – no tak to dokázal.

  5. milan orkáč říká:

    Tak to je už moc, Honzo, byl jsi někdy u nějaké modernizace systému IT a migraci dat do nového systému? Seděl jsi na jiných jednáních zastupitelstva než já, když se o tom jednalo? Pokud hysterčí starší člověk jako pan Slavík (který rozumí všemu), to chápu. Ale vzpomeň si, jak jsi ladil jizdní řád MHD pro Hrabovou…Myslíš, že byli všichni spokojeni? Buď rád, že se už ladí nový web a nech zbytečných diskusí.

    • Jan Dvořák říká:

      Zákon ukládá jaké informace mají na webu být. My se stále i dnes dočteme, že má Hrabová 6 zastupitelů a jedním z nich je Jan Socha. A to stále bude někdo tvrdit, že vše bylo a je v nejlepším pořádku?

    • Radomír Orkáč říká:

      Tvoje chování a vystupování v rámci Hrabové byl jeden ze dvou důvodů, proč jsem se nenechal v ČSSD přeregistrovat, abych byl tím z ČSSD vyloučen. To, co tady Honzo předvádíš je naprostá ostuda, rozhodně za Hrabovou nekopeš, spíše kopeš do těch, kteří tady něco někdy udělali.

      Co musí ze zákona web obce obsahovat:
      – Internetové stránky obcí musí obsahovat elektronickou úřední desku,
      – Internetové stránky obcí musí obsahovat povinné informace
      – Internetové stránky obcí musí být bezbariérově přístupné
      – Obce musí mít elektronickou podatelnu

      To, že za 14 dnů budeme mít nové zastupitelstvo musí být každému jasné, že mění prioritu tajemníkovi, který tam má zastupitele doplnit. Má to vůbec cenu? Já myslím, že nikoliv. Úřad se navíc připravuje na blížící se audit. Ale jestli to je pro tebe tak smrtelně důležité, aby tvé jméno viselo na webu obce, doufejme, že už jen 14 dnů, tak já tam tvé jméno doplním. Nevěřím, že jiný zastupitel by o to tak moc stál. Pokud ano, budu rád, ať to sem každý zastupitel napíše.

      Doplnil jsem veškeré zápisy a usnesení, veškeré již zveřejněné Hrabovské listy. Vše další se doplňuje.

      Dále všem řekni, jak bylo pro tebe důležitější, abych zaktualizoval před volbami web ČSSD, který běží na mém serveru a který Vám spravuji, přestože již rok a několik měsíců nejsem členem.

      To, jak každý rozumí všemu běžnému, je běžný fakt. Doporučuji každému přečíst si, co je to Donningův-Kugerův efekt….

      “Předpokladem pro Dunning-Kruger efekt je alespoň minimální znalost určité problematiky (Ehringler et al., 2008; Kruger a Dunning, 1999). Málokdo se bude přeceňovat např. ve schopnosti opravování jaderných zbraní či žonglování. Naopak všední činnosti, jako je psaní, gramatika, logika či řízení vozidla jsou společně s celospolečenskými tématy pro přeceňování ideální. Nejméně kompetentní lidé své síly přeceňují právě díky své neznalosti. Jelikož nejsou s určitou problematikou dostatečně obeznámeni, neuvědomují si, jak velké limity mají. Chybou nekompetentních je tedy náhled na vlastní znalosti a osobu (Kruger a Dunning, 1999).”

      Více už na toto téma nebudu sem do komentářů psát. Předpokládám, že “pečeš” s panem Slavíkem jen proto, abyste se s KPH měli v zastupitelstvu s kým bavit. Pevně věřím, že to každý soudný občan vidí a domyslí si.

      • petr novák říká:

        Souhlasím a fandím ti Radku.

        • Radomír Orkáč říká:

          Lžeš, pokud tvrdíš, že každému říkám jiné důvody. Hrabové věnuji tisíce hodin a nemůžu více a světe div se – nechci více. Ty a KPH si tady vedou politickou kampaň, místo toho, abyste něco udělali pro lidi.

          Honzo, z to co předvádíš je mi na zvracení a nechápu, že se čtyři roky divíš, že s tebou nikdo nechce spolupracovat. Já se tomu nedivím.

          Navíc vůbec nechápu o co pořád jde. Komise je pouze poradní orgán. Cožpak Ti někdo vyčítá, že jsi nezvládl zrealizovat kulturní sál? Ty chceš vyčítat, že komise dokázala zrealizovat nový web a postupně ho doplňuje? Bez úřadu? Vůbec nechápu, jak si to můžeš dovolit.

          Nový web má již vše potřebného (kromě zápisů komisí) a za 14 dnů od spuštění je to uctyhodné, když to obec nestálo ANI KORUNU a mělo to stát 40 000,- Kč.

          Teď doplňuji komise (členství) a jestli nepoděkuješ za to, že to komise mediální zvládla, tak jsi u mě idiot a končím s tebou, protože je mi z tvého chování, zopakuji to, na zvracení.

          • Jan Dvořák říká:

            Pominu to, že beze mně by kulturní sál nebyl ani na papíře a konstatuji, že spuštění prázdného webu se tedy panovi předsedovi mediální komise opravdu povedlo.

            • Petr Žižka říká:

              Co přesně je prázdný web? To se jako po zadání adresy objevila bílá obrazovka?

      • Jan Dvořák říká:

        Je sice pozoruhodné, jak každému říkáš jiné důvody, ale to sem nepatří. Podstatné je, že (pokud vím) zákon neříká, že někdy na webu povinné informace být nemusí. A pokud to nezajímá předsedu mediální komise či starostu, které by to zajímat mělo, tak na to hold musí upozornit opoziční zastupitel. Ostatně měla by to být povinnost úplně každého zastupitele. A i kdyby to zákon nevyžadoval, tak považuji za potřebné, aby zejména před volbami měli lidé pro své rozhodování všechny potřebné informace a nebyly odkázáni na pomluvy typu, že někdo vždy lhal, lže a vždy bude lhát, či že si v zastupitelstvu jen tak vysedává, tzn. aby si mohl zjistit jak to vlastně ve skutečnosti je.

        • Milan Slíva jr. říká:

          Pane Dvořáku, jmenovitý seznam zastupitelů povinně zveřejňovaným údajem? To by mě velmi zajímalo, o který zákon či vyhlášku své tvrzení opíráte.

          • Jan Dvořák říká:

            442/2006 Sb. – složení zastupitelstva je součástí údajů o organizační struktuře obce (viz manuál MVČR k povinně zveřejňovaným informacím).

            • Milan Slíva jr. říká:

              Ptal jsem se konkrétně na jmenovitý seznam zastupitelů. Buďte prosím také konkrétní.

              Zákon máte zde: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-442
              Manuál zde: http://www.mvcr.cz/soubor/manual-pro-obce-k-zakonu-o-svobodnem-pristupu-k-informacim.aspx

              kde konkrétně to o uvedení jmenovitého složení zastupitelstva vidíte, kde vidíte, že nestačí uvést počet členů zastupitelstva? Organizační struktura není telefonní seznam.

              • Jan Dvořák říká:

                O telefonním seznamu není řeč, ale zastupitelstvo ve svém složení je orgánem obce. Nebo chcete tvrdit, že ve všech zbývajících šesti tisících českých obcí jsou všichni úplně blbí, že to pochopili jinak než ministerstvo vykládá vyhlášku?

                • Milan Slíva jr. říká:

                  Jste přesvědčen, že na to jsem se ptal? Hrabová ten seznam tam určitě taky bude mít, ale ne proto, že to vyžaduje zákon, ale proto, že to občan hledá.

                  Reaguji na Vaše tvrzení:
                  Podstatné je, že (pokud vím) zákon neříká, že někdy na webu povinné informace být nemusí.

                  Tak mě zajímá, o co toto tvrzení opíráte. Nic víc, nic míň. Takže odpovězte prosím konkrétně na to, na co se ptám.

                  • Jan Dvořák říká:

                    Již jsem odpověděl. Tak když to občan hledá (což máte pravdu), tak proč to tam není, resp. proč tam je nepravdivá informace?

  6. Jan Dvořák říká:

    Odpověděl jasně. Pokud se to tam mezitím doplnilo, tak máte samozřejmě pravdu Vy a jsem pyšný na to, že mám zásluhu na tom, že se to opravilo. Jen trvám na tom, že to tam nemělo být pár hodin, nýbrž 17 dní.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Z hovna bič neupleteš. A když upleteš, tak nezapráskáš. A když zapráskáš, tak leda sebe.

      • Jan Dvořák říká:

        Nebudu komentovat – nechť si každý o tom komentáři udělá úsudek sám.

        • Milan Slíva jr. říká:

          Komentovat netřeba, ale tohle staré rčení mi přišlo k tomu, co tady předvádíte, že padne jako prdel na hrnec (ať se od původního rčení až tak nevzdálíme). Domnívám se, že si každý může o všech komentářích, včetně Vašich, udělat úsudek sám.

          • Jan Dvořák říká:

            Nápodobně.

            • Milan Slíva jr. říká:

              Ono tvrdit, že na tom máte sebemenší zásluhu je úsměvné. Ono se prostě chybějící věci průběžně doplňují. Ani ne díky Vám, ani ne Vám navzdory. Prostě se doplňují. Tvrdit, že na tom máte zásluhu, je stejné jako tvrdit, že vánoce přijdou jen kvůli Vám, protože jste o nich někdy dříve mluvil.

              • Jan Dvořák říká:

                Pokud by zde nebylo napsáno černé na bílém napsáno, že do voleb se to doplňovat nebude, jistě bych Vám věřil.

                • Milan Slíva jr. říká:

                  Černé na bílém jako oficiální stanovisko? Hodně bych se divil.

                  • Jan Dvořák říká:

                    Ještě v 8:29 jste hájil, že tam nic takového být nemusí.

                    • Milan Slíva jr. říká:

                      Vy jste pane Dvořáku opravdový demagog. Nikdy jsem neříkal, že to tam nebude. Nemusí to tam sice být, ale to není důvod, aby to tam nebylo. Nebo snad zastáváte názor, co být nemusí, na to se vykašleme? Mě zarazilo výhradně, že považujete jmenovitý seznam zastupitelů za povinně zveřejňovaný údaj. Nic víc, nic míň. A do této chvíle jste mi neodpověděl, kde pro toto tvrzení máte oporu.

  7. Jan Dvořák říká:

    Doporučuji přečíst komentář ze 17.9. 18:22. Potvrzuji, že Vy jste naopak vždy říkal, že tam vše bude, i když zpočátku z nevědomosti. Názor “co tam být nemusí, na to se vykašleme” měl bohužel ten, kdo v té podobě stránky dovolil spustit. Odkaz na to, kde je popsáno, co tam být musí, jsem poslal a nevidím důvod to psát stále dokola.

[email protected] [email protected]