Nechtěl jít do vězení, přesto kradl, vyhrožoval ochrance a napadl strážníka

Dne 6. prosince 2018 v dopoledních hodinách byla vyslána hlídka Městské policie Ostrava do prodejny v Ostravě-Hrabové. Zde zaměstnanci bezpečnosti agentury spatřili na prodejně muže, který si do kapes od bundy schoval zboží a následně s ním úmyslně prošel přes pokladní zónu – bez zaplacení.

Bižuterii a drogérii v celkové hodnotě přesahující 700,- Kč poté sice odevzdal obsluze, následovaly ale z jeho strany vulgární nadávky a výhružky. Strážníkům tento pětatřicetiletý agresor sdělil: „Ukradl jsem to proto, že to chci prodat, byl Mikuláš a potřebuju něco pro dítě.“

Následovaly opět nadávky směřované na ochranku a výhružky, že si s nimi následně vše vyřídí, protože kvůli nim nechce jít do vězení. Jeho obava z policejní cely se vzápětí ukázala jako oprávněná, jelikož byl muž již za takový čin v minulosti potrestán. Okamžitě, jakmile strážníci kontaktovali státní policii, muž začal hlasitě křičet, kopat do dveří a stěn. Poté napadl jednoho ze strážníků. Ten pohotově reagoval, kopu i úderu pěstí útočníka uhnul a použitím slzotvorného prostředku muže uklidnil.

Celá událost byla k dalšímu šetření předána Policie ČR.

Ing. Michael Beneš
úsek prevence a propagace

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]