Auto dnes zavadilo o ženu na přechodu před školou

Na přechodu pro chodce před základní školou v Hrabové dnes zavadilo auto o ženu, která nakonec naštěstí nezraněná odešla do práce. Stalo se tak krátce po šesté hodině ranní, čili za tmy, kdy křižovatku řídil semafor. Byl jsem přímým svědkem této nehody, proto považuji za nutné upozornit na její příčinu.

Když jsem přicházel k přechodu pro chodce ze zastávky Šídlovec (směr Makro), všiml jsem si, že na protější straně přechodu stojí žena, která čeká na “zelenou”, aby mohla přejít přes přechod na stranu knihovny.

Všechna auta již stála, když chodcům blikla “zelená” a nic nebránilo tomu, aby žena bezpečně přešla na druhou stranu. V tu chvíli měl však “zelenou” i řidič auta, který odbočoval ze Šrobárové ulice vpravo. Řidič k přechodu sice přijížděl rychlostí chůze, ale bylo evidentní, že přes sloupek palubní desky ženu (na straně školy) nevidí, protože nezpomaloval… . Jeden či dva kroky ženě chybělo, aby auto projelo a asi bych ani nepsal tyto řádky. Auto o ženu však nakonec “slyšitelně” zavadilo.

O co přesně auto “slyšitelně” zavadilo, to nevím, ale žena pokračovala v chůzi dále. Řidič auto o pár metrů později zastavil a šel se ke mně ujistit, že se nikomu nic nestalo. Tentokrát se nic naštěstí nestalo…

Pro zvyšování bezpečnosti řidičů a spolujezdců sloupky karoserie tloustnou a překážejí tak ve výhledu. Mezi řidiči koluje k tomuto bezpečnostnímu prvku i “trefná” poznámka “rádi vidí, co se do nich trefí”. Vážení řidiči, nezapomínejte na to, že přední sloupky omezují výhled řidiče, zejména pak v zatáčkách, respektive při odbočování!

 

3 Komentáře

  1. H.K. říká:

    Jezdim tudy denne v 6.do prace a odbocuji ze Srobarove smer makro a vzdy je to tam prehledne i za tmy.Rovnez tam rano vysazuji dite,ktere jde do skolni druziny.

  2. Ž B říká:

    I ja kazdy den vyjizdim ze Šrobárove kolem půl 7 rano a nikdy jsem nemela problem, ze bych nevidela dostatecne na prechod a kdo pres nej jde a uz vubec nevidim problem dat bezpečně přednost chodcum přecházejících dotycny prechod. Takze v tom dnesnim pripade musel byt asi jiny duvod.

    • Radomír Orkáč říká:

      A jaký důvod podle Vás za tím stál, když to “muselo” mít jiný důvod?

[email protected] [email protected]