Města začala zvyšovat nájemné ve svých bytech

Server novinky.cz psal před týdnem o tom, že řada měst se rozhodla minulý měsíc zvýšit nájemné v městských bytech. Zdůvodňují to hlavně velkým rozdílem mezi tržními nájmy a cenami pronájmu městských bytů.

„Protože v současné chvíli máme plošně stanovenou cenu nájemného necelých 70 korun za metr čtvereční. Do budoucna chceme spravedlivě diferencovat nájemné podle jednotlivých lokalit ve městě,“ uvedl. Důvodem zdražení je podle něj fakt, že městské nájemné neodpovídá reálné situaci na trhu. [1]

Než zveřejním získanou tabulku s výší nájemného v bytech na Šídlovci, které jsou ve vlastnictví našeho městského obvodu Hrabová, tak bych chtěl upozornit, že tento přehled má jen veřejnost informovat o aktuálním stavu. Nechci zavdávat na spekulace, že radní Radomír Orkáč začal prosazovat zvýšení cen nájemného. Pokud to bude někdo tvrdit, není to pravda. Rada MOb Hrabová sice počítá s tím, že se v budoucnu bytová komise BUDE výší nájemného zabývat, nicméně prozatím žádný takový úkol komise nedostala.

Názor na to, jestli je současné nájemné nastaveno správně, si musí každý udělat sám…

Druhy a výše nájemného v obecních bytech na Šídlovci k 31.12. 2018

[1] novinky.cz

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]