OVATRIP: Na haldu Hrabůvka – 23.3. 2019

Kromě turisticky oblíbené haldy Trojice (Emy) se v Ostravě nacházejí další desítky různě velkých hald. Některé z nich jsou natolik rozsáhlé, že po nich můžete hodiny bloudit, aniž byste se dostali zpět do civilizace.

Halda Hrabůvka má kromě své významné rozlohy také zvláštní historii. Její temeno obývaly zvláštní existence – lidé z bezdomovecké „Brenpartyje“. Dnes je halda nově rekultivovaná, poskytuje výhledy a budete si na ní připadat jako ve Skandinávii. Přijďte na prohlídku s Janem Lenartem a speciálním hostem Tomášem Majlišem.

DEN: sobota 23. 3. 2019
ČAS: 14:30–16:45
PRŮVODCE: Jan Lenart, Tomáš Majliš
SRAZ: na konci ulice Šídlovecká pod zastávkou MHD Benzina v Hrabové, parkování zdarma v ulici.
DÉLKA: 2 km (1,5 h)
PŘEVÝŠENÍ: 30 m
TERÉN: chodníky, pěšiny, místy kopcovitý terén
CENA: 80 Kč, senioři 50 Kč, děti zdarma. Vstupné vybíráme na místě před prohlídkou, není třeba se nikde registrovat, prostě jen příjdete na sraz.

CO UVIDÍME: území haldy Hrabůvka se specifickým reliéfem, stepi na haldě, nově vzniklé pralesní porosty – tzv. novou divočinu, výhledy z haldy na město i Beskydy, jezero uvnitř haldy, z čeho je halda složena, probereme historii staré Hrabové a Hrabůvky – bývalé rybníky, Brenpartyji a pití Brenu, novodobou rekultivaci a co dál s územím haldy (?)

Převzato z www.ovatrip.cz
Děkujeme za tip Veronice Vondráčkové, která událost sdílela v naší FB skupině.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]