ZmapujTo: Úklid ulice U Řeky

Prosíme úřad, aby konečně zajistil pořádek na ulici U Řeky. Občané si na neúnosnou situaci stěžují již roky a místo toho, aby úřad zdal právě zde fotopasti, tak je umístí na místa, která jsou absolutně nevhodná, respektive mají tam být kamery ne fotopasti (místa s častým pohybem).

Černá skládka na ulici U Řeky I

ZmapujTo: #152629

Černá skládka na ulici U Řeky II

ZmapujTo: #152630

Černá skládka na ulici U Řeky III

ZmapujTo: #152631

Černá skládka na ulici U Řeky IV

ZmapujTo: #152632

7 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    A nebylo by lepší místo psaní podobných článků raději rozhodnout o nákupu fotopasti? Nikdo to za radu obvodu neudělá.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Ahoj Honzo,

    ano bylo by to jednodušší, ale fotopasti nejsou vhodné na tento účel a na provoz kamer je potřeba úplně jiná diskuze/postup, než je tebou označována jako jednodušší varianta.

    Jak již starosta řekl na zastupitelstvu, fotopasti již byly po Hrabové umístěny, více to nechci a nemohu komentovat. Toto rozhodnutí navíc šlo mimo RMOb Hrabová a my radní jsme se to dozvěděli právě až na zastupitelstvu. Moje slova o tom, že jsou fotopasti pro tento účel nevhodné se potvrdila a jsem schopen to komukoliv vysvětlit. Jestli o to stojíš, napiš mi emailovou zprávu, rád Ti odpovím.

    Pokud Tě zajímá, co jsem v této věci udělal, tak již loni v prosinci (těsně před svátky) jsem se sešel s ředitelem OVANETu panem Hrotíkem za přítomnosti tajemníka úřadu, kde jsem se na dalším postupu domluvil, nicméně je to běh na dlouhou trať, což potvrzuje i jeho zápis, který mi zaslal v lednu 2019.

    Děkuji Ti za zpětnou vazbu, každá konstruktivní kritika posouvá dále a nechci, aby věc byla za další čtyři roky na začátku, jako jsme teď díky tomu, že komise výstavby, dopravy A EKOLOGIE pod tvým vedením v této věci radě nic nepředložila. Pokud předložila, moc prosím, napiš (stačí sem do komentáře) ve kterém zápisu to je a já to rád pro další aktivitu využiji. Informaci “nakupte fotopasti” neberu jako věc, která by v této věci jakkoliv pomohla – fotopasti nejsou vhodné pro tento typ ochrany.

    S přáním pěkného dne.

    Moc Tě pozdravuji, R.

  3. Jan Dvořák říká:

    Zase píšeš nepravdu – viz usnesení KVDE z 24.3.2015.

  4. Radomír Orkáč říká:

    Ahoj Honzo,

    opět pěkně doložená tvá nečinnost s jasným neúspěchem, když se nic nestalo za 4 roky od usnesení, které dokonce ani nevisí na webu obce.

    Vlož nám sem prosím ono usnesení, které je za pár dní čtyři roky staré…
    Nechci vynalézat znovu kolo a zbytečně to nechat projednávat komisi výstavby.

    S přátelským pozdravem, R.

    • Jan Dvořák říká:

      Usnesení visí na tomto webu – jako všechna z KVDE. Tož jistě, důkazem té mé nečinnosti je podle tebe úplně vše. Protože jsi zjevně úplně mimo, tak doporučuji se podívat, kdo tento obvod 4 roky řídil a toho se zeptat, proč nic neudělali.

  5. Radomír Orkáč říká:

    Moc děkuji, máš pravdu, visí zde…

    “Komise doporučuje RMOb nákup fotopasti, která by byla instalovaná v místech znečišťování odpadky (např. Prašivka, břeh Ostravice, pod Pilíky, příjezd k rest. Stodola, Žižkov), příp. v místech kde dochází k trestné činnosti.”

    Čili zjednodušeně… usnesení je k ničemu, takže se nedivím, že RMOb Hrabová tehdy nerozhodla a takovou pomoc od předsedy komise určitě nikdo nechce.

    1. V té době sice ještě neplatilo GDPR, ale fotopasti podléhaly režimu kamer, čili pokud by byly používány k ochraně majetku nebo dokazování ve věci deliktu, musela by v místě, kde je něco nahráváno, viset tabule… tento prostor je monitorován. S GDPR je to o dost složitější… “Naopak, pokud je záměrem provozovatele využití fotopasti jako nástroje pro zabezpečení objektů, resp. obecně k ochraně majetku před škodou způsobenou jinými osobami, jde o zcela záměrné zpracovávání osobních údajů, na něž se uplatní zákon č. 101/2000 Sb. v celém svém rozsahu. Ten, kdo se rozhodne provozovat takové zařízení, tedy musí respektovat základní principy ochrany soukromí a osobní údaje může zpracovávat jen za podmínek, které zákon stanoví, zejména všech povinností týkajících se zabezpečení uchovávaných informací podle § 13 citovaného zákona. ”

    2. Umístění fotopastí u příjezdu ke Stodole a na Žižkově by byly fotopasti vybité během několika málo dnů a data přemazána tak rychle, že by se jen za tuto bezpečnost vyhazovaly peníze oknem bez touženého výsledku.

    3. Vyhodnocování fotopastí je něco, co nikomu nepřeji. Musí se dotyčný vydat na místo (pokud nemá fotopast možnost odesílat data přes wifi nebo mobilní data) a musí se navíc vést podrobný “deník”… atd.

    To jen tak ve stručnosti k doložení toho, že i po čtyřech letech od tvého doporučení jsme stále na začátku. Děkuji Ti za to;-)

    Mimochodem, to že na to takto reaguji z hlavy a během několika minut dokládá to, že jsme se tím již zabývali a mám k tomu poznámky… nikoliv jen “Rado schval nákup fotopastí, které jsou stejně nepoužitelné”.

    Na další tvůj komentář nebudu reagovat, myslím si, že jsem k tomu napsal asi tak rámcově vše, co je potřeba na doložení toho, že jsme teprve na začátku, ale že za těch pár měsíců již něco v rukách máme.

    • Jan Dvořák říká:

      Jednodušší je vždy najít důvod, proč to nejde, než najít způsob jak to udělat (např. zvolit jiný typ fotopasti. který by měl větší trvanlivost baterie, třeba se solárním napájením). Mimochodem i ta samotná tabule by splnila svůj účel, protože by pachatele odradila. Ale beru na vědomí, že stále platí “to nejde”.

[email protected] [email protected]