Ukliďme Česko: Pomůžete nám dnes s úklidem?

Dnes se opět po roce dobrovolníci zapojí do tradiční celorepublikové uklízecí akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Místní akci organizují spolky TORALI a Zelená Hrabová ve spolupráci s místním úřadem, který pro akci tradičně zajistil pytle a odveze nashromážděný odpad do sběrného dvora. Zapojí se také velocipedisté, myslivci a dokonce i zaměstnanci ze společnosti BREMBO.

Tématem letošních úklidů jsou “pneumatiky”, které budou organizátoři místních akcí počítát a po akci reportovat. Jako odměnu pro nejpilnější sběrače pneumatik (v rámci celé republiky) je dokonce nachystána voucher na 5 000,- Kč do ekologického e-shopu a pro desítky dalších balíčky ekodrogerie.

Pneumatikám je věnována letos nově i kategorie ve fotosoutěži, proto foťte, natáčejte… Zbylými dvěma kategoriemi budou “Před a po” a “Mládež”, kategorie Video zůstává beze změn. Podrobnosti najdete na https://www.uklidmecesko.cz/fotosoutez/

Úklid je i zábava

Úklid (v) Hrabové

V balíčku s materiálem jsme obdrželi pouze cca 30 rukavic pro dospělé a ve čtvrtek už jsme z toho nic neměli (darovali jsme je velocipedistům a myslivcům). Pokud by se našla nějaká firma, která by spolku TORALI věnovala/zaplatila rukavice, ať mě prosím kontaktuje na níže uvedené kontaktní údaje.

Balíček s materiálem

Oficiální srazy úklidu v Hrabové dne 6.4. 2019 (viz mapy.cz):

  • Sraz I – 9:00 hod. – v parku Hrabovjanka,
  • Sraz II – 9:15 hod. – na parkovišti u železného mostu přes Ostravici (mezi Hrabovou a Vratimovem).

S sebou dobrou náladu a pevnou obuv. Kdo má své oblíbené rukavice, určitě mu padnou lépe, než ty erární;-)

Kontaktní osoba:

Další (zmapované) srazy si řeší spolky a společnosti samy:

  • Brembo Czech s.r.o.
  • Klub českých velocipedistů v Hrabové
  • Myslivci z Hrabové

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]