Zastávky v Hrabové se letos dají do pucu

Autobusové zastávky “zatím” nejsou dobrou vizitkou Hrabové. Přestože můžeme vidět naše pracovníky VPP (veřejně prospěšných prací) zastávky poctivě uklízet dvakrát týdně, na jejich vzhledu se mění pouze nápisy sprejerů;-)

Již v roce 2012 se např. v MSK Deníku o ostravských zastávkách psalo [1]:

Posprejované a zaprášené kamenné přístřešky autobusových zastávek jsou v mnoha obvodech v dezolátním stavu. Obvody na jejich opravu často nemají peníze. Jednotného vzhledu a oprav designu by se měly stanice MHD dočkat asi za rok.

Rok se s rokem sešel a ani po sedmi letech jsme se jednotného vzhledu autobusových zastávek v městských obvodech nedočkali. Dokonce jsme se nedočkali ani potřebných oprav (v Hrabové). V Hrabové se však blýská na lepší časy a již letos bychom se mohli dočkat razantního zlepšení.

Příběh s vidinou dohledného konce v otázce zlepšení vzhledu našich zastávek se začal ve skutečnosti psát již v listopadu loňského roku, kdy naši pracovníci VPP za náklady na materiál (zhruba 1600 korun – barva, penetrace, válečky) natřeli a “opravili” zděnou zastávku na Šídlovci.

Zastávka Šídlovec (před opravou)

Zastávka Šídlovec (po opravě)

Mistrová našich pracovníků VPP mi tento týden k celé problematice napsala následující:

Přes zimu jsme svépomocí opravovali lavičky (4 ks), kde náklad na materiál byl zhruba 2600 korun (barvy, štětce, brusné papíry, na jednu lavičku jsme kupovali nové desky).

Lavičky jsme již do zastávek umístili a přestože začíná údržba zeleně a já mám k dispozici pouze čtyři pracovníky, doufám že se najde čas, abychom mohli v opravě zastávek pokračovat.

Zatím se budou opravovat pouze zděné zastávky a vše bychom chtěli stihnout do konce letošního roku.

To jsou skvělé zprávy, takže všechno jde, když se chce! Věřím, že se nám v Hrabové bude opět o něco lépe žít;-)

Zdroj:

[1] https://www.denik.cz/moravskoslezsky-kraj/autobusove-zastavky-se-meni-v-umelecka-dila-20120909-15y8.html

Jeden komentář

  1. Jan Dvořák říká:

    Všechno jde, když radní objeví, že se vlastně o zastávky mají starat oni.

[email protected] [email protected]