Hrabová ve Zbraslavi

Když jsme 12. listopadu 2016 uvítali v Trojhalí velocipedisty z celé republiky (viz. HL 2017/1), tak jsme se určitě nejvíce těšili na tzv. Zbraslavské reje. Jsou to tradiční skupinové radovánky elegantně oděných dam a pánů na historických kolech, kdy se na vhodné ploše a podle hudby mění pohybové obrazy.

Velocipedisté VBC (Veteran Bicykle Club) z Prahy-Zbraslavi jsou pravými mistry rejů a všichni účastníci tehdejšího setkání se o tom mohli přesvědčit. Nakonec uznalý potlesk a výkřiky nadšení mluvily za všechno. Zbraslavští velocipedisté tyto své reje předvádějí každoročně i na svém náměstí vždy první červnovou sobotu. Pořádají tam zároveň Jízdu elegance a vrcholem je výjezd k vysílači Cukrák a zpět. Neboli „Jízdu s vrchu Jíloviště-Zbraslav“. V neděli se pak vydávají na Karlštejn. Účastníci dostávají vždy medaile. Zbraslavští si zasluhují úctu a mnoho díků za všechno, co pro velocipedisty dělali a dělají. Navíc jsou hybnou silou tzv. Obnovené ústřední jednoty českých velocipedistů.

Klub českých velocipedistů Hrabová si byl dobře vědom (zasloužené!) pocty, které se jim právě v r. 2016 dostalo. Tehdy se KČV taky rozhodl Zbraslavi poděkovat vhodným dárkem, který by jim celostátní setkání a konkrétně Hrabovou trvale připomínal. Rozhodl se pro řezbu, která jim byla 12. 11. 2016 v Trojhalí slavnostně předána.

Zajímal jsem se o to, jak to s řezbou ve Zbraslavi vypadá. Ke svému velikému překvapení jsem dostal odpověď a fotografie. Obojí Listům, občanům a velocipedistům předkládám. Sestra Edita Fejtková, mstpř. VBC Zbraslav mi mj. napsala: „ Milý Karle, …. jsme na dar patřičně hrdí a velice si toho vážíme. Ještě jednou děkujeme. Pozdravuj celou Hrabovou a těšíme se na brzké shledání!“.

Foto: Edita Fejtková

Foto: Edita Fejtková

Je velice sympatické, že řezba je v jejich klubovně umístěna na čelném místě, že je to vážený suvenýr a trvalá připomínka Hrabové přímo ve Zbraslavi.

Ať se zbraslavským i hrabovským velocipedistům, sokolům, sportovcům a všem občanům stále dobře vede!

Můžeme se zase někdy těšit na další společnou akci nebo setkání?

Karel Sýkora, O.-Proskovice,
příznivec KČV Hrabová

Jeden komentář

  1. Ilona Hromádková říká:

    Jelikož jsme 12.11.2016 v Trojhalí byli a natočili devítiminutové video z vystoupení, malá připomínka zde :
    https://www.youtube.com/watch?v=AR22aFKXZrQ

[email protected] [email protected]