Termín otevření prodloužené Mostní není stále znám

Jelikož od občanů přijímám stále častěji dotazy typu “… proč ještě není otevřená prodloužená Mostní, když se tam již nepracuje …”, zeptal jsem se opět po týdnu tiskové mluvčí odboru kanceláře hejtmana na termín otevření prodloužené Mostní.

Mimochodem, také jste zaznamenali spekulace/šuškandu, že se termín stále odsunuje kvůli toho, že mají na kraji všichni dovolené a nemohou se zúčastnit otevření stavby? 😉 Podle mých informací (zdroj si nepřál být uveden) by si naopak kraj slavnostní otevření přál co nejdříve, protože je novinářská okurková sezóna. Stavbě za 133 milionů korun by novináři v médiích věnovali velký prostor. To, že radní kraje nemají čas, je spíše opravdu jen spekulace. I v průběhu července a srpna pravidelně zasedá 11 členná Rada MSK a konají se pravidelné porady. Dále jsem se dozvěděl (opět nemohu uvést zdroj), že se slavnostního otevření zúčastní maximálně 2-3 členové rady a jejich kalendáře slavnostnímu otevření rozhodně nebrání;-) Musíme si počkat…

Nyní avizované vyjádření tiskové mluvčí ze dne 22.7. 2019:

Přeji hezké dopoledne,

jak už jsem psala v minulém týdnu, samotné dokončení stavby neumožňuje ihned silnici zprovoznit. Je ještě nutné oficiálně dotáhnout kolaudaci. Teprve pak je možné předat komunikaci k užívání. Dřívější zprovoznění by tedy bylo protizákonné.

Jistou netrpělivost obyvatelů Hrabové samozřejmě chápeme, nicméně musíme zopakovat, že podle původního harmonogramu se měla komunikace zprovoznit až za 6 týdnů. Stále tedy platí, že bude provoz zahájen oproti plánu s nezanedbatelným předstihem.

S přáním pěkných dní

Mgr. Nikola Birklenová
tisková mluvčí
odbor kancelář hejtmana kraje

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]