Deník.cz: Žena se na nic neptala a půjčila kolo policistovi, který zadržel zloděje

Nezvyklým způsobem pomohla policistům žena z Ostravy-Hrabové, díky jejíž pohotové reakci se podařilo zadržet zloděje. Stalo se tak před několika dny u kostela v Ostravě, do kterého se chtěl vloupat devětatřicetiletý muž.

Dorazivší policisté viděli utíkajícího muže, zahlédli také paní, která se zde shodou okolností nacházela s bicyklem. Jeden z ochránců zákona ji požádal o zapůjčení kola. Bez otázek mu vyhověla. Navíc ukázala trasu, kudy se podezřelý vydal. Policista šlápl do pedálů a společně s kolegou dotyčného po chvíli zadrželi.

Převzato z Deníku

Převzato z Deníku

Žena ve čtvrtek převzala ocenění z rukou ředitele ostravské policie Vladimíra Štalmacha a starosty městského obvodu Ostrava-Hrabová Igora Trávníčka. „Za celou svou policejní kariéru jsem se s obdobným jednáním nesetkal,“ řekl policejní ředitel. „Jsem rád, že v našem obvodě žijí lidé, kteří jsou ochotni pomoci policistům,“ dodal starosta. Žena podle svých slov vůbec nepřemýšlela nad tím, že by policistovi kolo nepůjčila. „Prostě jsem mu to kolo předala,“ řekla skromně.

Zadržený muž má na svědomí i další zločiny. Vloupal se do kostela ve Václavovicích, vykradl i dvě rekreační chatky na Ostravsku. Celková škoda činí zhruba deset tisíc korun. Nepoctivec byl již v minulosti za majetkové delikty odsouzen. Nyní mu za krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody hrozí až tři roky vězení.

Zdroj: Doslovně převzato z https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/zena-se-na-nic-neptala-a-pujcila-kolo-policistovi-ktery-zadrzel-zlodeje-20190919.html

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]