Dnešní reportáž České televize o zpoplatněné Místecké

(Aktualizováno 25.11. 2019 ve 14:45) Dnes se reportéři Česká televize pořadu Události v regionech rozhodli, že natočí reportáž o problému, který obcím způsobuje zpoplatnění Místecké. Nejprve v ranních hodinách natáčeli reportáž se starostou Žabně panem Davidem Hejnešem a pak bylo v plánu se přesunout do Hrabové.

Starosta Hrabové – Igor Trávníček – nebyl bohužel k zastižení (ani na úřadě a ani telefonicky) a od pátku se mu nepodařilo navíc reportérce dodat kontakt na majitele rodinného baráku, kterému u Paskovské praskají v souvislosti s nákladní dopravou zdi. Oslovila mě paní Pavla Krůčková z ČT, jestli bych ji takto na poslední chvíli nemohl někoho sehnat…

Prosbu jsem zveřejnil na Facebooku, Twitteru a rozeslal známým SMSkama, ale nikdo se mi neozval. Nakonec mi až po delší chvíli zavolal František Koutný, který má s popraskáním baráku problém a byl ochoten udělat krátký rozhovor pro televizi.

Důvod, proč píšu tento článek, je především ten, že je dnes svolána tisková konference, která se má konat po jednání primátora Macury, náměstka Unucky s ministrem dopravy. Proč by někdo svolával tiskovku a zopakoval předchozí neúspěšná jednání?:-) To mi hlava nebere a jsem mírně pozitivní, protože jiskřička naděje na zrušení zpoplatnění se tady objevila… Nicméně také se může jednat o představení krajské dálniční známky. Vše jsou však bohužel jen spekulace.

Uvidíme, každopádně reportáž se týká “zpoplatnění” Místecké a nákladní dopravy na Paskovské ulici v jižní části Hrabové. Upozorňuji, že informace o tiskové konferenci se mi nepodařilo ověřit a jejich původní zdroj si nepřál být uveden. 

Dohoda mezi ministrem, primátorem Macurou a náměstkem Unuckou je nakonec pouze taková, že se sejdou v dubnu 2020, aby otázku zrušení zpoplatnění znovu otevřeli. Jinak řečeno, domluvili se pouze na tom, že budou jednat.

Video je na Youtube:

Jeden komentář

  1. Jan Dvořák říká:

    Pozitivní je, že se podařilo do problematiky vtáhnout ty, kteří opravdu mohou změnu prosadit. Třeba příští rok kraj připomínku k vyhlášce již uplatní…

[email protected] [email protected]