(Aktualizováno) Úřední dny na radnici na konci roku 2019

(Aktualizováno 11.12. 2019 11:48) Posledním úředním dnem pro veřejnost v roce 2019 bude pondělí 23. prosince 2019 do 12:00 hodin, kdy bude zajištěn rovněž příjem a výdej hotovostních plateb.  CzechPoint z technických důvodů fungovat na ÚMOb nebude, pokladna bude uzavřena.

Prvním úředním dnem v roce 2020 bude pondělí 6. ledna 2020.

Dle sdělení tajemníka Ing. Jana Sochy dostaly pracovnice úřadu pokyn, že individuálně je možné se domluvit s občanem na řešení jeho potřeb i v době, kdy ÚMOb nebude mít úřední hodiny.

Česká pošta bude mít otevřeno 27. a 30.12. 2019 a 2. a 3.1. 2020 normálně, tj. 8-11 a 13-17 hod.  31.12. 2019 mají otevřeno 8-11.

8 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Jojo, kde jsou ty časy, když nastoupil současný tajemník a úřad byl otevřený i mezi svátky – tajemník už byl usměrněný do “hrabovských mezí”. Kdo něco po úřadu chce, zase si 2 týdny musí počkat.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Opět z tvé strany demagogie. Úředníci nemají snad právo být doma s rodinou? Ještě den před štědrým dnem bude úřad normálně “pracovat”. To nemohou být úřednici doma se svými dětmi (a rodinou), které mají prázdniny do 6.1. 2020? Opravdu občanům nestačí, když jsou informování v listopadu přes Hrabovské listy, že bude v těchto svátečních dnech úřad mimo provoz???
     
    Opět zde zopakuji nedávná slova dědy Vládi Slavíka, která mířila pouze na tebe:

    Ty se snažíš za každou cenu vyvolat nesoulad a nespokojenost mezi občany, a to mi velice vadí. Ještě je čas se nad svými postoji zamyslet a být konstruktivním oponentem. A ne pouhým anarchistou.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Ono to vypadá jako hodně dní, ale podle kalendáře by jediné pondělí a středa, kdy jsou úřední dny a které současně nejsou svátkem je pondělí 30.12., což by snad neměl být problém provozně zajistit. Minimálně CzechPoint, podatelnu, pokladnu. I občan má snad právo si mezi svátky vyřídit potřebné záležitosti, v dobu kdy mívá většina občanů volněji, kdy konec roku bývá pro spoustu záležitostí termínem a obzvláště, když je úřad placen z veřejných peněz.
       
      Pokud lze úřad na 14 dní zavřít, aniž by to nějak výrazně ovlivnilo jeho chod, tak náznaky přemrštěného počtu úředníků na našem úřadě nabývají až hrozivě reálné obrysy. A pokud tam úředníci budou, ale pouze nebudou úřední hodiny, považuji to za ještě hrozivější.

  3. Radomír Orkáč říká:

    Milane, moc děkuji za tvůj názor a tohle je úplně jiný pohled než prskání Honzy Dvořáka. Napsal jsem tajemníkovi, jestli bude fungovat pošta (CzechPoint) a jestli se úřední dny týkají i podatelny a pokladny (té asi ano, podle textu, jehož autor je tajemník, viz článek).

    • Milan Slíva jr. říká:

      CzechPoint není jen na poště, ale je i přímo na úřadě (na třech místech). Ten na poště je spíše k smíchu, na naší poště mi nebyli schopni ani zřídit datovou schránku, v rozmezí tří týdnů se stále vymlouvali na nefukční kopírku. Což jsem doposud nepochopil, k čemu při tom zřízení datové schránky byla kopírka zapotřebí.

  4. Radomír Orkáč říká:

    Je to tak, já jsem tam se založením datové schránky a s vydáním uznávaného certifikátu také nepochodil. Nutno říct, že když jsem šel s tím do Vratimova, bylo to lepší jen o něco málo…, čili to je problém fluktuace u České pošty, která nestačí zaškolovat a pracovnice to dělají párkrát do roka.

  5. Radomír Orkáč říká:

    Článek byl upraven/upřesněn 11.12. 2019 11:48.

  6. Jan Dvořák říká:

    Já jsem tedy s Czech Pointem na hrabovské poště opakovaně uspěl, ale v jiných úkonech. Pracoval jsem také jako obecní úředník a živě si pamatuji, že v úřední den mezi Vánoci a Silvestrem přišlo ještě více lidí než jindy. To však vůbec neznamená, že by nemohla minimálně polovina úředníků mít dovolenou – stačí zástupy, hlavně když občan svůj úkon vyřídí.

[email protected] [email protected]