Vladimír Slavík: Hrabová se zapojila do “velké politiky”

Nejsem určitě jediným občanem Hrabové, který sleduje politickou kariéru současného předsedy vlády pana Andreje Babiše. Je natolik neobvyklá, že se nesmazatelně zapíše do historie politického dění v našem státě po roce 1989.

Také jsem sledoval interpelace poslanců dne 5.12.2019 a na vlastní uši slyšel slova pana Babiše, že je ochoten navštívit obce, kde chybí školka, a najde peníze na její postavení.

Reakce našich zastupitelů (konkrétně pana R. Orkáče a pana M. Slívy) byla rychlá. Následoval dopis panu Babišovi, ve kterém byly popsány naše problémy s místní MŠ s požadavkem na finanční dotaci.

Shodou okolností uskutečnil předseda vlády v tyto dny návštěvu Ostravy. Byl jsem překvapen, že se podařilo této příležitosti využít k oficiálnímu předání naší žádosti o dotaci „z ruky do ruky“. Dozvěděl jsem se o tom před chvíli po přečtení této zprávy na webových stránkách Hrabové.

Zní následovně: „Dnes 20.12.2019 při příležitosti návštěvy vládní delegace v Ostravě předal starosta MOb Hrabová p. Trávníček do rukou premiéra Babiše žádost o finanční dotaci na stavbu nové mateřské školky“.

Pomyslel jsem si, že když nám „teče do bot“, tak jsme schopni nebývalých výkonů. V tomto případě se odsunuly různé „žabomyší války“ mezi zastupiteli do pozadí a výsledkem byl výše uvedený konkrétní čin.

Teď všichni oprávněně čekají na pokračování, které může mít dalekosáhlé důsledky i pro celostátní politiku. Pokud premiér tuto dotaci prosadí, jeho preference nadále porostou. V opačném případě bude prohlášen za pouhého populistu.

Je možné, že osud této dotace bude sledován celostátně a Hrabová vstoupí do „velké politiky“.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]