Vladimír Slavík: Dopis panu Jiřímu Neuwirthovi

I když se osobně neznáme, zaujaly mě aktivity pana Jiřího Neuwirtha na FB Hrabová. Jiřího Neuwirtha jsem zařadil do skupiny občanů, kteří je zajímají i o veřejné záležitosti. Těchto občanů si velice vážím.

Proto jsem si  také podrobně prostudoval názory pana Jiřího k mému  článku  „Nové informace o územním plánu Hrabové“ (viz Hrabovské noviny 20.1.2020). Všiml jsem si několika nelogičností, které by vyžadovaly vysvětlení. Jelikož se mi nepodařilo získat  e-mail na pana Neuwirtha, zasílám své otázky prostřednictvím HN.

Vezmu to postupně od počátku do konce. Pan Jiří ve svém příspěvku  na FB Hrabová dne 20. ledna píše:

  1. Takže si tady píšete dopisy a ani nevíte s kým“. Pane Jiří, prosím o bližší vysvětlení této věty. Vůbec  nevím, co tím myslíte. O  jaké dopisy se jedná?
  2. „Komu vadí výstavba domů? Buďme rádi, že si v Hrabové někdo chce postavit barák“. Pane jiří, uveďte důvody, proč bych se měl radovat  z toho, že dříve poklidná Hrabová se mění v „panelák naležato“.
  3. „Nikdo neřeší  na Šídlovci protihlukové stěny a děti si hrají v Hrabovjance ve stoce“. Pane Jiří, jak souvisí tyto vaše poznatky  s územním plánem Hrabové?
  4. „Já se divím, že tu někdo  chce stavět. Stačí se podívat na ty malinké uličky co k barákům vedou a je mi jasné, že moc aut asi nepoberou“. Pane Jiří, také  se tomu divím. Naše názory na dopravní kapacitu místních komunikací  se  shodují.
  5. „Budujete parcely, za které bych se styděl a ještě si stěžujete, že se staví“. Pane Jiří, kdo buduje tyto  problematické  parcely? Prosím o upřesnění .

Možná, že panu Jiřímu křivdím a většina čtenářů  jeho  poznámkám  k mému článku  rozumí. V tom případě se za text tohoto článku omlouvám. Asi se u mne začíná projevovat  stařecká senilita. Přesto bych uvítal reakci pana Jiřího na mé dotazy

2 Komentáře

  1. Odpověď p.Slavikovi říká:

    Dobrý den.
    Vůbec jsem se Vás nechtěl dotknout, ale v komentáři na Facebooku bylo uvedeno že jste o územním plánu psal člověku, který údajně vykonává jinou funkci než jste se domníval. A to mě trochu zarazilo.
    2. Panelák na ležatou?
    Nevím v čí kompetenci jsou nové parcely, ale určitě se o nich rozhodovalo už dávno, tak nevím proč se to řeší až teď dopisováním, když baráky už stojí a další parcely mají už připravené přípojky.
    3. Nesouvisí, jen se pozastavuji nad tím že neřešitelné se řeší a řešitelné se neřeší.
    4. Jak už jsem řekl nevím kdo parcely postavil, ale jsou celoročně neposekane ,a na místech kde jsou ulice tak na jedno auto.
    5. V bodě 4 jsem odpověď shrnul.
    Vám pane Slavík se omlouvám pokud jsem se Vás dotkl, ale byla to jedna z rozhořčených reakcí na dění v Hrabové jako celku. Prostě mám právo dát najevo nespokojenost s prací představitelů Hrabové.

  2. Vladimír Slavík říká:

    Pane Jiří,

    děkuji za odpověď. Jste jeden z mála občanů, který není lhostejný ke svému okolí a má potřebu sdělit veřejně svou nespokojenost s prací představitelů Hrabové. Mimo jiné zcela nedostatečné informování občanů ve věci územního plánu. Jeho významu, způsobu tvorby a ´možnosti změn.Třeba prostřednictvím Hrabovských listů.

    Uvádíte, že jsem psal člověku, který vykonává jinou funkci, než jsem se domníval, Ani náhodou, vím velmi dobře, že Hlavním architektem MMO je pan Ing.arch. Cyril Vltavský. Popletla Vás ve svém příspěvku paní Vendula Margaretis Rechová,

    Pokud máte zájem o další informace o územním plánu, napište! Má adresa je [email protected].

[email protected] [email protected]