Starosta svolal pracovní skupinu ke strategickému plánu

Poprvé od komunálních voleb (říjen 2018) se konečně setká pracovní skupina ke strategickému rozvoji obce. Skupina se má scházet alespoň jednou ročně a má předkládat návrhy na aktuální projekty ze strategického plánu, které se mají aktuálně řešit nebo začít připravovat.

Vážení kolegové,

zvu Vás na jednání pracovní skupiny ke strategickému plánu rozvoje obce, která se uskuteční na ÚMOb Hrabová dne 28. ledna 2020 v 16.00 hod.

S pozdravem

Igor Trávníček
starosta

 

11 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Asi to bude tím, že Strategický plán po změně rady už nemá ve své kompetenci pan Skalský.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Milý Honzo, četl jsi někdy strategický plán? Můžeš nám zde citovat, co jste svým usnesením v roce 2018 schválili? Respektive, kdo je VŽDY předsedou (starosta) a kdo tedy vždy za svolání zodpovídá (starosta)?

    • Jan Dvořák říká:

      Ne, nikdy jsem ho nečetl. Na hloupou otázku náleží jen hloupá odpověď.

  3. Radomír Orkáč říká:

    Milý Honzo, můžeš mi prosím napsat, kdy přesně se sešla od roku 2018 kontrolní a INICIAČNÍ skupina, které vždy předsedá STAROSTA? Ano, nepochybuji o tom, že se musí najít někdo, na koho se nečinnost STAROSTY hodí, ale pravdu hledejme v tom dokumentu, který jsi i ty schválil v rámci usnesení zastupitelstva.
     
    https://www.ostrava-hrabova.cz/files/dokumenty/rozvoj-hrabova-2040-strategie-mob-hrabova-pro-zastupitelstvo-21.9.2018.pdf
     
    7.2.2 Kontrolní a iniciační skupina
     
    Úkolem kontrolní a iniciační skupiny bude jednat kontrolovat realizaci strategie MOb a jednak iniciovat případné změny, aktualizace či  další potřebné aktivity, zajišťující naplňování strategie rozvoje MOb a jeho aktualizaci.
     
    PŘEDSEDOU skupiny bude VŽDY STAROSTA a místopředsedou místostarosta. Kontrolní a iniciační skupina se bude scházet dle potřeby (na základě podnětu řídící skupiny nebo svých členů), nejméně však jedenkrát ročně.

    • Jan Dvořák říká:

      To se ovšem změnilo usnesením rady z 23.1.2019, kterým byla kompetence Strategický plán starostovi odebrána. Pan Skalský si tu kompetenci stáhl na sebe a za rok udělal v té věci velké nic (patřilo by sem ovšem jiné, trochu delší slovo).

      • Radomír Orkáč říká:

        Mílý Honzo, jinými slovy říkáš, že interní úkolování v rámci dohody mezi radními je nadřazeno rozhodnutí zastupitelstva? Kdyby to nebylo interní, pak by veřejnost znala co přesně za kompetence radní z dané oblasti měli, do dnes to veřejnost přesně neví a u nové rady to dost možná ani interně ještě dokonce stanoveno nebylo.
         
        Chápu to správně, že zastupitelstvo řeklo, že je předsedou vždy starosta a rada toto rozhodnutí zastupitelstva nerespektovala, zrušila ho (upravila ho) a tuto kompetenci vzala starostovi a předsedou udělala Jiřího Skalského? To jsou mi teda noviny. Dost možná to je podnět pro kontrolní výbor, nemyslíš? I případná nečinnost Jiřího Skalského (což je hloupost), takže to ČSSD jako “člen” kontrolního výboru řešila?
         
        A kdo je teď za to zodpovědný, když již Jiří Skalský není v radě? Stále Jiří Skalský? I to je samozřejmě hloupost, ale je svoboda slova, nikdo Ti nebrání zde hlouposti psát…
         
        Nicméně dovolím si zde tu nesmyslnou diskuzi ukončit, protože každý si na to může udělat již nyní svůj názor a kdo ne, ten by si měl přečíst Strategický plán a zajímat se o to, kdo a kdy ho schválil.

        • Jan Dvořák říká:

          Když se radní domluvili, že kompetence Strategický plán přejde na pana Skalského, tak na něj přešla. Není nic jiného, co by radní s kompetencí Strategický plán měl udělat, než aktivovat pracovní skupinu.

  4. Vladimír Slavík říká:

    Význam strategického plánování může podceňovat jen člověk jednoduchého myšlení. Je nejvyší čas dóplnit skupinu o nové členy, uvolnit některé dřívější. A určitě diskutovat i o Hrabové jako “paneláku naležato” a o negativních dopadech stavby Jižní tangenty. Budoucím ekologickým problémem může být i oblast Tajgy. Konečně pan starosta začal plnit svou povinnost i ve funkci předsedy skupiny pro strategické plánování!

    • Jan Dvořák říká:

      Je vidět, že netušíš, že pracovní skupina je již sestavena. Ta témata byla v pracovní skupině diskutována, ale výsledkem je kompromis, který nikdy neuspokojí všechny, ale jinak to u strategického plánu nejde, pokud má platit dlouhodobě a plnit svůj účel.

  5. Vladimír Slavík říká:

    Honzo,
    termín “pracovní skupina” je mi nejasný. V oficiálním textu´Strategického plánu se vyskytuje termín “Řídící skupina” a “Kontrolní a iniciační skupina” Skutečně netuším nic o již sestavené “pracovní skupině”. Možná, že působí v ilegalitě.

    • Jan Dvořák říká:

      Kontrolní a iniciační skupina je název té pracovní skupiny. Řídící skupina je rada+tajemník.

[email protected] [email protected]