Tramvají z Dubiny do Hrabové?

Jiří Axmann mě upozornil na článek na webu Patriot Magazín, kde je zveřejněn rozhovor s Danielem Morysem, ředitelem Dopravního podniku Ostrava. V článku je zmíněn mimo jiné i tramvajový spoj z Dubiny do Hrabové.

Je jasné, že jste limitovaní trolejemi, kolejemi a zavedenými cestami. Uvažujete i o nějaké budoucí modernizaci tramvajové trati či o vzniku dalších spojů?

Já bych zmínil tři opatření. Jsem rád, že na páteřní lince mezi Moravskou Ostravou a Porubou budou od 1. března jezdit tramvaje ve špičce každou chvilku, takže cestující nebudou muset řešit, v kolik co jede. Dále věřím, že se nám podaří znovu probudit projekt Nová Krmelínská, což je spoj z Dubiny do Hrabové. Věříme, že bude jezdit spoj, který rozveze cestující z tramvaje do práce. Mám velkou radost, že město stále aktivně prosazuje také projekt prodloužené tramvajové tratě pro sedmý a osmý obvod v Porubě ke Globusu a zpět. To vše určitě většina obyvatel města uvítá.

Celý článek na www.patriotmagazin.cz

2 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Je potřeba si vysvětlit, co se myslí pojmem “Hrabová” – myslí se tím jen průmyslová zóna. Taková tramvajová trať by však občanům Hrabové nepřinesla žádný užitek. Sice to akutně nehrozí, protože taková stavba se ústy nepostaví a město není schopno postavit ani zmíněnou porubskou trať, ale přesto: pokud chce Hrabová, aby tramvaj sloužila aspoň obyvatelům Šídlovce a Žižkova, tak musí pro to něco udělat a prosadit jinou variantu.

  2. Milan Všímavý říká:

    BUS

[email protected] [email protected]