Výstup z jednání Krizového štábu Hrabové – 17.3. 2020

Ještě než zveřejním výstup z jednání Krizového štábu Hrabové (respektive mail od tajemníka úřadu), chci poděkovat všem, kteří nabízejí pomoc s šitím roušek. Zhruba před půl hodinou jsem předal další nastříhaný materiál Hance Chlupaté a ta mi předala pro úřad 18 roušek k další distribuci. Pomoc s dalším šitím, dodáním materiálu či jeho nastříháním přislíbili další místní občané: (Marťa Štalmachová, Pavla Kučerová, Laďka Kročková, Kača Marmolová Čučáková).

Co s vyrobenými rouškami, to mi v mailu napsal níže tajemník úřadu, který se chopil zcela správně distribuce roušek. Ty dnes předané dá prioritně prodejně Hrušky, Budoucnosti a dalším pracovníkům, kteří jsou s lidmi nejvíce v kontaktu.

Pokud se potřebujete zeptat, komu aktuálně nabídnout materiál nebo co je aktuálně potřeba, neváhejte mě kontaktovat 604 715 917 nebo mailem ([email protected]).

Ohledně šití se snažím udržovat aktuální informace zde: “Občanům Hrabové: Spojme síly, začněte šít roušky, potřebujeme jich stovky”

 

(17.3. 2020 8:30) Jan Socha -> Radomír Orkáč

  • Dnes po ránu zasedal krizový štáb úřadu č. 2. Probrali jsme doporučení vlády, aby občané starší 70 let pokud možno nevycházeli z domova.
  • Starosta včera navštívil domy s bydlícími seniory na Bělské 28 a Šrobárové 22, které chceme spolu se zdravotnickým personálem zabezpečit rouškami přednostně.
  • Včera jsme objednali u firmy roušky za 30 000 Kč.
  • Velmi oceňujeme aktivitu občanů Hrabové, kteří doma šijí roušky. Díky Vám, pane Orkáči, že jste tuto aktivitu inicioval.
  • Nabízíme, že budeme přijímat roušky ušité občany a budeme je distribuovat mezi lékaře, lékárníky, policisty, prodavače a výrobce jídel, dále úředníky a osoby starší 70 let. V současné době mapujeme potřeby.
  • Uvítali bychom, aby do doby než přijde zakázka cca 350 roušek, že bychom na úřadě shromažďovali roušky vyrobené místními občany a ty rozdávali mezi výše uvedené v počtu alespoň 2 ks pro osobu. Pokud bude občan tak laskav, že má vyrobeny roušky, ať kontaktuje Úřad MOb Hrabová na tel. č. 599420101 (Haunerová), 599 420 112 a 725 996 472 (Mgr. Krejčíčková) a 599 420 109 a 725 940 318 (Ing. Socha).
  • Na dopravě se dohodneme. Roušky budeme skladovat v zasedací místnosti ÚMOb a odtud distribuovat potřebným. Chápeme, že používání roušek není všelékem, ale jak jste správně na FB uvedl: „Moje rouška chrání Tebe a Tvoje rouška chrání mě“. Byli bychom šťastní, kdyby se podařilo rouškami vybavit všechny občany Hrabové, tj. min 3 872 ks a stali bychom se ostrůvkem čistoty.
  • Píšeme letáček, jak s textilními rouškami zacházet.

Hluboce se omlouváme firmě Chachar, která vyrábí a rozváží jídla. Včera se majitelce omluvil za nedorozumění tajemník ÚMOb a nabídl vytištění jejich letáčků s omluvou úřadu do všech domácností. Jsme také potěšeni, že jste jí dodal 10 roušek přednostně.

Mapujeme potřebné seniory, kteří potřebují nakoupit a přivézt jídlo. Pokud to bude možné, zabezpečíme toto silami úřadu.

Děkujeme za spolupráci.

Ing. Jan Socha
tajemník

4 Komentáře

  1. Kubešová říká:

    Dobrý den,já mohu nabidnout nevyužité nitě – 12cívek po 4.600m,různých barev.Napište,zda by byl zájem a pokud ano,komu doručit.Zdravím.Kubešová

  2. Radomír Orkáč říká:

    Dobrý den, paní Doroto.
     
    1. Hanka Chlupatá mi napsala, že se znáte, že nitě potřebuje. Co nevyužije, tak vrátí, takže část prosím doneste ji a dejte do schránky. Třeba až půjdete dnes na procházku s pejskem. Paskovská 138/97 – přímo naproti úřadu (u přechodu).
     
    2. Kača Marmolová mi napsala, že taky by ráda, přestože její Jirka teď šel i nitě nakupovat. Prosím, do schránky nějaké i ji, ta bydlí kousek od Vás. Viktora Huga 455/9, na schránce jmenovka Marmolová
     
    Moc díky, kdyby se mi někdo ozval, že potřebuje, budu Vás kontaktovat přes FB messenger.
     
    S pozdravem, R.

  3. Roušky říká:

    Dobrý den, můžou být na roušky pouzity i dětské plenky?

  4. Radomír Orkáč říká:

    Dobrý den,
     
    omlouvám se, ale pravděpodobně Vám na tohle (tady) nebude nikdo schopen odpovědět.
     
    Pokud neumíte šít, tak zkuste alternativy k šitým rouškám. Jura Axmann, předseda velocipedistů mi poslal odkaz na vytvoření balvněné roušky z šátku.
     
    https://www.facebook.com/pavli.burkova/videos/2611739559045793/
     
    Jsem si vědom, že Vám neodpovídám na Váš dotaz, ale opravdu si myslím, že v tom přehršle informací Vám nebude schopen nikdo odpovědět.
     
    S pozdravem, R.O.

[email protected] [email protected]