Závadné upozornění naší zdravotní komise v Hrabové

Omlouvám se, přestože jsem si do teď myslel, že je možná dobře, že je naše zdravotní komise pouhou trafikou pro některé zastupitele, kteří za pouhé členství (a tedy nic nedělání) pobírají měsíčně peníze, ale právě jsem se dostal k informaci, kterou zveřejnil předseda této komise MUDr. Gromnica a je v hrubém kontrastu s doporučením ministra vnitra, našeho úřadu a dost možná všech, kteří se snaží epidemii zastavit.

Záměrně neuvádím občanovo jméno:

To je totální demotivace pro ty borce, co teď šijou a organizujou se. Kromě toho, že ten výrok reálně ohrožuje veřejné zdraví, když je pronesen od “autority”.

Jelikož facebookovou skupinu Klubu přátel Hrabové a STAN nečtu (zde se příspěvek objevil), požádal jsem dotyčného, který mě na skutečnost upozornil, aby mi poslal onu pasáž…

Upozorňuji, že nejsem lékař a že může mít MUDr. Gromnica pravdu, ale v tom případě měl jako předseda zdravotní komise jednat už v pátek, sobotu, neděli, včera, nebo dnes s úřadem, aby veškeré “roztomilé placebo” – jak roušky nazval – přestali řešit a měl by to říct i člence komise MUDr. Poláčkové (viz pak následující poděkování tajemníka úřadu mimo jiné i Poláčkovým):

MUDr Gromnica, zastupitel, předseda Zdravotní komise MOb Ostrava-Hrabová

“Roušky jsou u koronaviru bohužel neúčinné. Mají význam u chřipky, aby ji nemocný kýcháním kapénkově nešířil kolem sebe. Koronavirus dokonce nezachytí ani většina respirátorů, pouze jejich nejvyšší třída FFP 3. Domácí výroba roušek ze starých prostěradel je roztomilé placebo, ale nikomu to neublíží (pokud se přežehlí a vydezinfikují) a jejich výroba může zabavit lidi v izolaci. Lidem je třeba říkat pravdu.”

 

Není to ani hodina, co tajemník úřadu Jan Socha zveřejnil na webu obce článek “Ušité roušky předány”:

První textilní roušky jsme rozvezli obchodům Hruška (7ks), Budoucnost (5ks), Zelenina (2ks), MUDr. Menšík(ks). Děkujeme za dodání Hance Chlupaté a manž. Poláčkovým.

Níže je letáček, který jsme nechali vylepit v prodejnách Hruška, budoucnost a u lékaře:

 

Letáček, který úřad před chvílí vylepil v prodejnách Hruška a Budoucnost

Letáček, který úřad před chvílí vylepil v prodejnách Hruška a Budoucnost

Když jdete ven, nevycházejte bez roušek, apeluje Hamáček (16.3. 2020):

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]