Aktuální situace ohledně roušek v Hrabové

S jakou informací začít?:) V prvé řadě děkuji! Děkuji všem, kteří jakkoliv pomohli a pomáhají. Všichni toho máme plné kecky, ale vždycky si říkám, že když někdo pomoci může, vlastně musí!

Budete-li se chtít zapojit, nebo máte nějaký dotaz ohledně pomoci (ať již Vám nebo nám), tak mi neváhejte napsat SMS, email, nebo zavolat: Radomír Orkáč, 604 715 917.

Dnes se zapojila do přípravy materiálu škola i školka

Dnes došlo u nás v Hrabové k zásadnímu zlomu v oblasti přípravy materiálu pro šití. Včera jsem požádal tajemníka úřadu, aby poprosil o spolupráci s přípravou školu a školku. Do 24 hodin (čili již dnes dopoledne) se ve škole, respektive školce sešli všichni nepedagogičtí pracovníci, aby si rozdělili úkoly, kdo co bude připravovat.

Uzavřená školka dnes ožila

Uzavřená školka dnes ožila

Přestože si může někdo myslet, že se mohou zapojit i učitelé, opak je pravdou, protože ti mají dost starostí s náhradní výukou žáků. Učitelky ve školce, uklízečky, kuchařky, administrativní pracovníci, ti všichni však mají většinou možnost s přípravou materiálu pomoci, a to se teď i podařilo domluvit.

I ředitel školy dokázal pracovníky během několika hodin zmobilizovat

I ředitel školy dokázal pracovníky během několika hodin zmobilizovat

Potřebujeme na zítřek další materiál

V souvislosti s tím, že si ženy z naší školky surový materiál rozdělily, aby ho připravovaly doma (ve škole aktuální situaci v době psaní článku nemám prověřenou), vznikl problém – rozdal jsem veškerý nasbíraný materiál. K bytu školníka jste nanosili již desítky tašek, což je už pravděpodobně několik stovek metrů látky, ale vše jsme dnes s tajemníkem rozdistribuovali.

PROSÍM, podívejte se doma, kdo ještě může, nebo kdo neměl do teď prostor to udělat, a zaneste materiál do zítřejšího rána (čtvrtek 25.3. 9:00) k bytu školníka. Pak samozřejmě noste surový materiál dále, ale kolem 9. hod. bych zítra materiál opět přerozdělil mezi školku a školu.

Dnešní taška s materiálem u bytu školníka

Dnešní taška s materiálem u bytu školníka

Stále žádáme dobrovolníky, aby se nám přihlásili

Přestože se může zdát, že když se do přípravy materiálu zapojila škola a školka, že máme vyhráno. Není tomu tak, veškerý materiál půjde k Hance Chlupaté (škola) a Katce Marmolové (školka). Pokud budou mít Katka či Hanka přebytek, který nebudou stíhat šít, budu připravený materiál přerozdělovat ostatním. Ale i pro ostatní je potřeba materiál připravovat, jim to také ulehčí práci, proto potřebujeme další a další dobrovolníky.

Včera spolek TORALI koupil na své náklady 30 roušek od seniorky (75 let) ze Zábřehu (pomáháme tím hned dvakrát – seniorce a pak i potřebným), dnes ráno mi dovezli Lucka a Filip Štěpánkovi desítky roušek, paní Bendová ze Šídlovce s manželem ušila 150 roušek a předá mi to v následujících dnech. Včera se zapojila paní Hrtúsová, také švadlena ze Šídlovce. Před chvílí mi volala paní Svobodová ze staré Hrabové, že materiál by připravovala, ale musím se k ní ještě zastavit. Je nás hodně, ale vlastně stále málo, protože každý bude potřebovat materiál, čas na přípravu, ale také odpočinek.

Vychytávky pro hrabovské dobrovolníky

Radek Šlachta, dobrovolník z Hrabové a majitel 3D tiskárny, již pro ostatní dobrovolníky z našeho městského obvodu vytiskl cca 40 vychytávek pro snazší zažehlování vazniček. Včera se k němu přidala jedna další osoba;-) Její jméno však neprozradím, ale stejně jako panu Radkovi, děkuji i jí!

Vychytávky z Hrabové

Vychytávky z Hrabové

Katka potřebuje špendlíky s hlavičkou

Moc prosím, pokud doma máte někdo nevyužívané špendlíky s hlavičkou, napište mi SMS nebo zavolejte na 604 715 917. Potřebuje je Katka Marmolová…

Špendlíky s hlavičkou pro Katku

Špendlíky s hlavičkou pro Katku

Fotografie jsou k nahlédnutí na Google Photos:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]