Deník: Dětské domovy pomáhají. Za týden chtějí vyrobit šest tisíc roušek

(Moravskoslezský deník) K lidem a organizacím, které se pustily do šití bavlněných roušek, se přidaly i dětské domovy v regionu. Celkem pět domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem si dalo společný cíl.

Za týden chtějí v dětských domovech v Havířově-Podlesí, Ostravě-Hrabové, Opavě, Slezské Ostravě a Fulneku vyrobit šest tisíc roušek, které pošlou školám určeným pro péči o děti zdravotníků, hasičů a policistů, ale i do dalších míst, kde jsou roušky potřebné.

„Z dětských domovů se kvůli bezpečnostním opatřením staly uzavřené mikrosvěty. O to náročnější práci mají v těchto dnech zaměstnanci domovů. Kromě nepřetržité péče o děti a organizování volného času pomáhají dětem s učením. Upřímně obdivuji všechny, kteří se k tomu všemu ještě navíc pustili do šití roušek. Často pomáhají i děti, což je skvělé,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství Stanislav Folwarczny.

„Kolegyňky jsou velmi šikovné, část roušek už dokonce roznesly do fulneckých lékáren, na policejní stanici nebo do domova důchodců. Děti pomáhají po skupinkách, hlavně žehlí látky, špendlí záhyby a hotové roušky balí do tašek. Do práce je nenutíme, kluci a holky pomáhají, jen když chtějí. Někteří mají velkou radost, protože se cítí užiteční,“ uzavřela ředitelka Dětského domova Loreta Renata Malinová.

Převzato: https://moravskoslezsky.denik.cz/podnikani/detske-domovy-pomahaji-za-tyden-chteji-vyrobit-sest-tisic-rousek-20200401.html

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]