Jakub Tomáš: Zlepšení životního prostředí v Hrabové

V této době, kdy je doporučováno spíše nevycházet, ležet doma a sledovat televizi, se rozhodl Jakub Tomáš z konce ulice Na Potoku v Hrabové, něco udělat pro své okolí.

Minulý týden kontaktoval úřad, konkrétně paní Lenku Chamrádovou:

Chtěl bych jako občan Hrabové toto místo na konci ulice trochu “zkrášlit” a věřím, že by mi v tom mohl částečně obvod pomoci.
Pan Tomáš se o zkrášlení svého okolí snaží minimálně dvakrát za rok, provedením úklidové brigády. “Ulice U Řeky jako by přitahovala odpadky různého charakteru”, dodává v mailu paní Chamrádové. Celý email jsem s jeho svolením zveřejnil kvůli evidence v úkolovníku: [0206] Ulice U Řeky x Na Potoku: Zlepšení životního prostředí. Jde mimo jiné i o prosbu o náhradní výsadbu za uschlé stromy, které pravděpodobně obvod nechal kdysi vysadit, ale stromy jsou dnes již beznadějně “mrtvé”.
Jakub Tomáš nabízí, že o případnou novou výsadbu se bude starat

Jakub Tomáš nabízí, že o případnou novou výsadbu se bude starat

Nakonec pan Tomáš nevydržel čekat na odpověď úřadu a rozhodl se alespoň okolní pozemek vyčistit vlastními silami. Výsledkem asi dvouhodinové práce je:

  • dvě nasbírané krabice směsného odpadu,
    • plasty, pet lahve, krabičky od cigaret, papíry, účtenky z Penny a další,
  • větve a dřeviny,
  • suť a kameny.
Část odpadu ještě pan Tomáš vytřídil a část putovala do popelnice

Část odpadu ještě pan Tomáš vytřídil a část putovala do popelnice

Část odpadu vytřídil a zlikvidoval, ale druhou část by měl odvézt úřad, který byl požádán i o umístění odpadkových košů: “Ulice u Řeky je součást Hrabovského okruhu – naučné stezky Viléma Závady. Vzhledem k počtu odpadků, které pravidelně na této ulici uklízím, bylo by možné do této lokace umístit odpadkové koše – podobné jako na ulici Domovská?

Obec byla požádána, aby odvezla alespoň suť

Obec byla požádána, aby odvezla alespoň suť

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]