Proběhla brigáda u Pilíků

V sobotu 9. května 2020 proběhla brigáda na “hrázi” Pilíků, kterou za Klub přátel Pilíků zorganizoval Martin Veselý s Františkem Janšou. Pomoc přišel i Pavel Žižka a Standa Holiš.

Zátiší s karama, autor: Stanislav Holiš

Zátiší s karama, autor: Stanislav Holiš

Martin Veselý k akci napsal:

Zasypávali jsme kaluže na hrázi. Teď to sice vypadá hůře, ale “snad si to sedne” (tuto frázi v poslední době slyším často) a zlepší se průjezd cyklistů v mokrém počasí. Uvidíme.

Martin chce po vzoru Zelené Hrabové ještě zorganizovat další brigádu za účelem opravy plotu nad kanálem, kde se topí srny:

Možná někdo znáte někoho ve sběrně a pustil by nám nějaké staré pletivo (jen taková úvaha), když tak se prosím ozvěte.

Jeden komentář

  1. Vladimír Slavík říká:

    Na nové cyklostezce kolem Pilíků je ještě třeba opravit povrch lesní cesty od nádrže Pilík 5 po “mostek sirotek” Nepochybně to zajistí Martin Veselý se svými kamarády. Pak můžeme na této trase zahájit provoz.
    Mám o tom následující představu: O potřebnou propagaci se postará člen Klubu přátel Pilíků Petr Žižka, prvojezdci budou členové Klubu českých velocipedistů-Hrabová v čele s Františkem Janšou. Účastníci slavnosti se shromáždí u Mitrovické kapličky, slavnostní projev pronese člen KPP Ing. Radek Orkáč. To proto, že je dobrým řečníkem. Slavnostní jízda bude ukončena v restauraci “Ve Dvoře”. Předpokládám přítomnost regionální televize a tisku.
    Nepochybuji o tom že tato cyklostezka bude záhy populární v širokém okolí.
    Pokud se tak stane, členové KPP se postarají o zřízení několika odpočinkových laviček v prostoru Pilíků, a možná i o další atrakce. Třeba o místo pro ohniště k opékání buřtů.
    Martine, Franto, Pavle a Stando, jménem KPP Vám vyslovuji pochvalu. Předseda klubu Vladimír Slavík.

[email protected] [email protected]