(FOTO) Dobrovolní hasiči z Hrabové navštívili zámek v Paskově

Přestože návštěvnická sezóna na zámku v Paskově začíná až příští víkend, otevřela se brána této historické budovy pro hrabovské hasiče a velocipedisty už tuto sobotu, tedy 23. května.

Společná výprava dvou hrabovských spolků začala u kostelíku v Hrabové, krátkou zastávku jsme udělali u kapličky, která je už v katastru Mitrovic, ale právě z Hrabové k ní vede pěšina. Podél Pilíků, abychom se přesvědčili, jak pěkné a nedoceněné místo se v Hrabové nachází, jsme pokračovali do Paskova.

Fotky jsou na Google Photos:

Zámeckým areálem nás provedl starosta města Paskov Petr Baďura, který evidentně pro Paskov a přeměnu zámku z ruiny ve funkční objekt, dýchá. Díky němu jsme se podívali i do areálu, který bude už brzy sloužit jako byty pro místní seniory. Byty jsou moderní a světlé, umístěné v zeleni zámeckého parku, je vidět, že radní Paskova na své seniory myslí.

Prohlédli jsme si stálé výstavy, jednou z nich je výstava modelů dřevěných sakrálních staveb, v níž pochopitelně nechybí ani kostel svaté Kateřiny Alexandrijské, od něhož jsme vyjeli. Odpoledne jsme měli možnost prohlédnout si i místní pivovar, jehož historie sahá do 13. století. A pochopitelně jsme taky vyzkoušeli místní pivní speciality…

I přes nepříliš vlídné počasí (průtrže jsme naštěstí přečkali v zámku a uvnitř pivovaru) se první “pokoronový” výlet zdařil. Další budou následovat.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]