OZO Ostrava: Dejte šanci věcem, které už nepotřebujete

Následující zpráva se týká všech Ostravanů, kteří mohou nepotřebné předměty k dalšímu užití odvážet do všech sběrných dvorů ve městě. Ty budou přebírat věci pro reuse centrum, centrum vznikne v září jako samostatná jednotka. Budeme moc vděčni za zveřejnění, protože jde o další z edukačních projektů nasměrovaných na omezení vzniku odpadu.

OZO Ostrava připravuje otevření reuse centra zaměřeného na opětovné používání věcí! Pokud se potřebujete zbavit nepotřebného, ale stále ještě funkčního vybavení domácnosti nebo nábytku, odvezte je už nyní do některého ze sběrných dvorů v Ostravě. Nové reuse centrum bude otevřeno letos v září v areálu OZO v Ostravě-Přívoze a vy si zde za symbolickou cenu budete moci vybrat z věcí, jimž jiní dali druhou šanci, aby mohly být nadále užitečné. Více na www.ozoostrava.cz/aktuality.


Reuse centrum – nový život starým věcem

Je vám líto vyhodit funkční věc, kterou už ale nepotřebujete? Dejte jí šanci na druhý život, aby ještě mohla být užitečná a mohla dělat radost někomu jinému! Už nyní můžete takový předmět odvézt do některého ze sběrných dvorů odpadové společnosti OZO Ostrava, která se chystá v září otevřít tzv. reuse centrum.

„Reuse centrum, tedy centrum pro opětovné využití věcí, bude od září letošního roku otevřeno v areálu OZO v Ostravě-Přívoze. Půjde o prodejní sklad starého nábytku a předmětů z domácností. Prodávány budou buď tak, jak je lidé věnovali, nebo po drobné opravě. Nákupní ceny budou spíše symbolické a celý výtěžek z prodeje bude věnován na výsadbu zeleně v Ostravě,“ říká Vladimíra Karasová ze společnosti OZO Ostrava a přidává výčet věcí, které budou od dárců přijímány. „Mělo by jít o funkční předměty, které se ještě nemusejí stát odpadem, ale stávající majitelé je už chtějí vyměnit za jiné. Už nyní je mohou lidé odevzdávat ve všech našich sběrných dvorech. Přijímáme například nábytek (mimo čalouněný), kuchyňské nádobí a potřeby, nářadí, sportovní potřeby, hračky, knihy, CD, gramodesky, umělecké předměty, hudební nástroje, hodiny, budíky, kočárky, autosedačky, houpačky, kufry, tašky a další doplňky domácností, s výjimkou elektrospotřebičů,“ upřesňuje s tím, že součástí centra bude i veřejná dílna pro drobné opravy například starého nábytku. Centrum se podle jejích slov bude věnovat také osvětové činnosti zaměřené na předcházení vzniku odpadu a jeho opětovné využití. Na toto téma zde budou pořádány přednášky, workshopy nebo swapy (výměnné obchody).

Reuse centrum je společným projektem města Ostravy a společnosti OZO Ostrava. Vyhlášení veřejné sbírky Veřejná zeleň v Ostravě schválilo vedení kraje.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]