Podle České pošty jsou v naší pobočce hodiny pro veřejnost vyhovující

Běžně pracující člověk, který najde ve schránce nedoručenku/oznámení České pošty, že nebyl zastižen a má si poštu vyzvednout na pobočce, si to musí v práci často “zařídit” nebo si vzít dovolenou. Přesto mi napsala Ing. Hana Janowská, ředitelka pobočkové sítě Severní Morava, že “hodiny pro veřejnost pobočky byly shledány jako vyhovující, v současné době o změně hodin pro veřejnost neuvažujeme” .


(2.7. 2020) Ing. Hana Janowská, ředitelka pobočkové sítě Severní Morava

Vážený pane Orkáči,

reagujeme na Vaše e-mailové podání ze dne 11. 6. 2020, týkající se hodin pro veřejnost pošty 720 00 Ostrava 20. Děkujeme za Vaše názory a podněty, které nám pomáhají zlepšovat kvalitu poskytovaných služeb.

V úvodu dovolte, abychom Vás informovali, že počet obsluhujících přepážek a potřebné technické vybavení je na všech našich provozovnách přizpůsobeno průměrnému zájmu zákazníků o služby konkrétní pošty. Stejným způsobem jsou tyto parametry nastaveny i na poště 720 00 Ostrava 20. Hodiny pro veřejnost pobočky byly shledány jako vyhovující, v současné době o změně hodin pro veřejnost neuvažujeme.

Omlouváme se za komplikace způsobené dočasnou změnou hodin pro veřejnost pobočky 720 00 Ostrava 20. Ke změně otevírací doby pošty jsme byli nuceni přistoupit z provozních důvodů. Jsme si vědomi, že omezení provozu pošty je nepříjemné, snažíme se proto k omezení přistupovat ve výjimečných případech. Od 1. 7. 2020 má pošta Ostrava 20 již standardní hodiny pro veřejnost v rozsahu Po – Pá 8:00 – 11:00 13:00 -17:00.

Vážený pane Orkáči, přijměte prosím naše ujištění, že prvořadým cílem České pošty, s.p. je poskytovat kvalitní služby ke spokojenosti všech zákazníků

S pozdravem
Ing. Hana Janowská
ředitelka pobočkové sítě Severní Morava


(11.6. 2020) Radomír Orkáč

Dobrý den,

z pozice zastupitele MOb Ostrava-Hrabová bych se chtěl zeptat na informace ohledně otevírací doby Vaší pobočky Ostrava 20 (Bažanova 174/4) v budově našeho úřadu.

Nejprve bych chtěl poděkovat Vašim zaměstnancům, jak zvládli zajistit provoz pobočky v našem městském obvodu. Situace u nás a v okolních obvodech (Nová Bělá, Stará Bělá, Proskovice) je zoufalá, málo kdo chce tuto práci “pěšáka” dělat. Dokonce jsem se smířil jako občan s tím, že dlouhodobě doporučené zásilky neroznášíte, ale dáváte do schránek nedoručenku/oznámení – nemáte lidi, kapacity – dá se to pochopit.

Dostal jsem se však k informaci, kterou velká spousta našich občanů kriticky odsoudila – od 1.7. 2020 se ruší otevírací doba ovlivněna nouzovým stavem a začíná prázdninová otevírací doba.

Při pohledu na stále aktuální otevírací dobu musím dát za pravdu kritikům, že běžně pracující člověk, který najde ve schránce nedoručenku/oznámení, že nebyl zastižen a má si poštu vyzvednout na pobočce, prostě NEMÁ ŠANCI, musí si vzít dovolenou:

https://www.postaonline.cz/detail-pobocky/-/pobocky/detail/72000

  • Po 08:00 – 13:00
  • Út 12:00 – 16:00
  • St 08:00 – 13:00
  • Čt 12:00 – 16:00
  • Pá 08:00 – 13:00
  • So Zavřeno.
  • Ne Zavřeno

Dne 22.6. 2020 se koná řádné jednání zastupitelstva a chtěl bych tam situaci s Vaší pobočkou řešit, proto Vám píšu. Může MOb Ostrava-Hrabová nějak České poště pomoci, aby se změnila/prodloužila otevírací doba (alespoň několikrát týdně) do 18. hod. nebo dokonce aby byla pošta otevřena v sobotu (alespoň) dopoledne?

Co bychom pro Vás v této záležitosti mohli udělat?

Děkuji za odpověď.

S pozdravem, Radomír Orkáč

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]