Krajská hygienická stanice: Žádost o povolení akce Neckyáda

Pro klid duše a zdraví našich občanů jsme se starostou hasičů Járou Mintělem požádali o stanovisko hygieny ve věci povolení akce Neckyáda. Abychom předešli jakýmkoliv spekulacím, žádost tímto zveřejňujeme.

Dobrý den,

právě jsem telefonicky konzultoval s Vašimi kolegy připravovanou akci Neckyáda, která se má konat dne 1.8. 2020 v Ostravě-Hrabové na řece Ostravici.

Informace o akci: https://www.hrabova.info/2020/06/07/neckyada-2020-1-8-2020/

S ohledem na aktuální opatření v souvislosti s koronavirem bych se chtěl touto cestou zeptat na Vaše stanovisko (některého z epidemiologů), zda se akce může konat.

Neckyáda, chcete-li plavba vlastnoručně vyrobených plavidel, se koná již potřetí a organizačně dle mého názoru vyhovuje Vámi nastaveným limitům na počet účastníků (do 100 osob). Start i cíl bude vyznačen tak, aby se do daných sektorů mohly dostat pouze registrované posádky. Účast na naší akci podléhá registraci, kdy je uvedeno plavidlo a počet osob (posádka).

Registrovaných plavidel je v tuto chvíli pět (15 osob) a maximální počet (v tuto chvíli i s rezervou) nepřesáhne 20 plavidel (nejvíce bylo zatím 11 plavidel). Pokud bude maximální účast, bude se na startu a cíli pohybovat v koridorech (start a cíl) maximálně 60 členů posádek a cca 20 organizátorů (Sbor dobrovolných hasičů Ostrava-Hrabová a spolek TORALI).

Jelikož je tratí veřejný prostor (délka využitého toku je cca 1500m) může se jako divák zúčastnit kdokoliv z veřejnosti. Podél řeky Ostravice v daných místech vede cyklistická stezka a volně přístupný břeh, ale diváci neplatí žádné vstupné, nejsou nijak organizováni/evidováni a povětšinou se jen kolem procházejí nebo jezdí na kole (každodenní bežný stav).

Po konzultaci s Vaším kolegou usuzujeme, že jelikož jsme schopni účastníky akce organizačně zvládnout a start i cíl bude rozdělen na sektory pro registrované, nedojde k narušení vydaných opatření KHS, respektive akce splňuje veškerá vydaná opatření.

Vím, jak je v současnosti KHS zavalena dotazy a jak je situace vyhrocena, moc však pro klid duše a zdraví občanů prosím o oficiální povolení akce.

Přestože tuto zprávu píšu ve stručnosti, nevynechal jsem žádné zásadní informace. Budete-li mít jakýkoliv dotaz či žádost o upřesnění, neváhejte se prosím zeptat.

S úctou, Radomír Orkáč, 604 715 917

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]