Martina Šalati: Informace z knihovny

Vážení a milí čtenáři,

letošní rok je plný zmatků a nepředvídatelných událostí, spojených s epidemií Covid -19, proto se pokusím alespoň ve zkratce vnést trochu přehledu do současné situace.

Někteří z vás jsou stále zmatení letní půjčovní dobou. Ta letos začala platit již od začátku května, kdy jsme po uzavření knihovny v době nouzového stavu opět otevřeli.

Tak jako každý rok, i letos je během měsíce července a srpna otevřeno dvakrát týdně, a to v pondělí 12.00 – 18.00 a v pátek 8.00 – 11.00 a 12.00 – 15.00.

Vy všichni, kteří jste navštívili knihovnu během měsíce května, víte, že se nejdříve půjčovalo pouze „mezi dveřmi“ a knihy musely být čtyři dny v karanténě. Postupem času se vše začalo uvolňovat, až jsme se na pár dní zbavili i roušek a vstup do knihovny se postupně vrátil k normálu, na který jsme byli zvyklí. Tímto bych také ráda poděkovala všem čtenářům za pochopení a disciplinovanost, díky kterým jsme tuto situaci zvládli na jedničku.

Bohužel, epidemiologická situace se opět zhoršila a od pátku 17.7. 2020 je vstup do uzavřených prostor povolen pouze v roušce. Jak dlouho tato situace ještě potrvá, v tuto chvíli samozřejmě nikdo neví, že se však bude ještě nějakou dobu situace měnit v závislosti na výskytu viru a roušky se budou vždy na nějakou dobu vracet, asi tušíme všichni. Samozřejmostí je v tuto chvíli i pravidelná dezinfekce rukou při vstupu do knihovny, která je pro vás vždy k dispozici.

Všechny aktuální informace najdete vždy na našich stránkách www.kmo.cz v oddílu Aktuality.

Rok 2020 není úplně takový, jaký jsme si všichni přáli mít, mějme však ještě chvíli strpení, než se situace zlepší. Co však zůstává v knihovně Hrabová stále stejné, je pravidelný přísun nových knih, na které se můžete průběžně těšit, i to, že jste všichni vítáni, i v rouškách.

Buďte zdraví a dávejte na sebe pozor, Martina Šalati

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]