Vladimír Slavík: Současná situace s Hrabovskými listy

Včera jsem se dozvěděl některé nové informace. Naši radní (Trávníček, Kopitzová, Dolejška, Kelnarová, Balušek) chápou neudržitelnost současné situace a rozhodli se zajistit vydání mimořádného čísla Hrabovských listů, které by bylo zaměřeno především na boj s koronovirusem. Využili ochoty místního aktivisty Ing. Dvořáka a svěřili mu tento úkol.

Nejsem zcela přesvědčen, že toto rozhodnutí bylo správné. Jmenovaný nemá s vydáváním radničních periodik žádné zkušenosti. Závažným problémem je mimo jiné i jeho malá schopnost komunikace s ostatními občany.

Ale je možné, že jsem proti panu Dvořákovi příliš zaujatý a že se ve svých úsudcích mýlím. Pokud se to prokáže, napíši do Hrabovských novin obsáhlý omluvný článek.

Rozhodnutí Rady o vydání mimořádného čísla Hrabovských listů nepokládám za příliš promyšlené. Naděje na úspěch je minimální.

Za solidnější řešení byl považoval vypsání nového výběrového řízení na funkci šéfredaktora Hrabovských listů. Na rozdíl od toho posledního z února letošního roku by mu měla předcházet účinnější propagační kampaň s využitím všech dostupných prostředků. Konkrétně místního rozhlasu, místních dvou facebookových skupin, webu Hrabova.info, webových stránek obce a Hrabovských novin.

Možná, že by se přihlásilo více zájemců, než tomu bylo v únoru 2020. Z mého pohledu bych očekával zájem kupříkladu Milana Slívy, Martina Slepičky, Rostislava Gromnice mladšího a dalších. V některých městských obvodech působí v těchto funkcích ženy, a to úspěšně.

Redigování kvalitního místního časopisu je prestižní záležitost. Ne každý je toho schopen. Ale téměř ve všech městských obvodech Ostravy se najdou lidé, kteří se této činnosti úspěšně věnují. Proč by to nešlo v Hrabové?

Štítky:

4 Komentáře

  1. Hl říká:

    Fandím našim radním o vydání HL. Chybí mi to.

  2. Vladimír Slavík říká:

    Vážený pane HL,

    pouhé fandění je k ničemu. Od vydání posledeního čísla HL již uplynulo 10 měsíců a 6x zasedalo zastupitelstvo. Proč jste si nenašel chvilku času a neurgoval to tam? Možná, že by to více pomohlo než ten váš dnešní postesk.

  3. Travnicek říká:

    Hrabovske listy nevysly uz vice, nez pul roku. Rozhodnuti o tom, ze konecne vyjdou je spatne?
    Tak tomu nerozumim…
    Clovek, ktery vyhral vyberove rizeni na redaktora, vzhledem ke corone, nedostal zatim svoleni zamestnavatele tuto praci delat.
    Druhym, kdo se ve VŘ na tento post umistil, je Ing. Dvorak. Nekde vyse v textu se tvrdi, ze s touto praci nema zkusenost. A neni to pravda.
    Vyberove rizeni bylo vypsano dost dlouho, ne takovou chvilku, aby to nikdo nestihl, jak se tady taky podsouva. Mohl se prihlasit kdokoliv, treba i Milan Sliva. A ja jsem doufal, ze to udela, neudelal, skoda.
    Mimoradne cislo HL behem kratke doby vyjde. Nechapu, komu to muze vadit…

    • Radomír Orkáč říká:

      Milý pane starosto, Igore, to co píšeš není “přesné”.
       
      Výběrové řízení v období počátku koronavirové situace viselo pouhé necelé tři týdny. Bylo závažným způsobem porušeno hned několik požadovaných podmínek… a upozorňuji na to už od května. Tou základní podmínkou bylo, že je nejpozdější nástup od 1.4. 2020, dnes máme 23.8. 2020 a ještě v květnu/červnu jste nehodlali PROKAZATELNĚ s tím nic dělat. Co se týká pořadí Honzy Dvořáka, nikde jste výsledky nezveřejnili a přihlásili se pouze čtyři uchazeči. Porušujete i další podmínky výběrového řízení, Jan Dvořák nesplňuje: Znalost grafických programů, Praxe v mediích, a především !!!Nezávislost na politické reprezentaci!!!. Mimochodem, to je jediná podmínka, kterou Milan Slíva nesplňuje a proto se NEMOHL PŘIHLÁSIT k výběrovému řízení.
       
      Abych se nedopustil nepřesností, kterých ses dopustil ty, tak jako vždy mám vše zdokumentováno a každý se o tom může přesvědčit zde https://trello.com/c/0NHiT2cV
       
      V Hrabové nefunguje rozhlas, od listopadu 2019 nevycházejí Hrabovské listy, web nikdo “nespravuje”, SMS InfoKanál dělám z pozice opozičního zastupitele ve svém volném čase… Je zajímavé, že od listopadu jsi nenapsal o HL ani čárku a teď, až vyjde najevo trestuhodný přístup vedení obce, se snažíš bránit???
       
      Každý ať si udělá na to názor sám, já dávám jednoznačně za pravdu panu Slavíkovi!

[email protected] [email protected]