Úřad vyřešil další podnět: Nebezpečná křižovatka v podjezdu pod Mostní

Chtěl bych poděkovat paní Chamrádové z úřadu, která vyřešila nebezpečnou situaci u podjezdu pod prodlouženou Mostní tím, že zde nechala umístit vodorovné značení. Občané na nebezpečí srážky cyklistů upozorňovali úřad ještě před otevřením nově vybudované části Mostní ulice, ale tehdy ještě nebyla předána stavba a úřad neměl možnost podnět řešit.

Dne 19.10. 2020 přibylo na křižovatce Mostní x Domovská vodorovné značení

Dne 19.10. 2020 přibylo na křižovatce Mostní x Domovská vodorovné značení

Tento podnět jsem evidoval i na nástěnce úkolů [0213] Nebezpečný podjezd a křižovatka pod Mostní a ledy se začaly hýbat, až když si to vzala na starost paní Chamrádová, respektive když úkol dostala od rady obce po té, co jsem radním přeposlal obdržený podnět (osoba si přála zůstat v anonymitě, ostatně jako skoro všichni, co se na mě obrátí):

Nazdar Radku,

Problém vidím na „křižovatce“ Domovská x cyklostezka podél prodloužené Mostní.

… pozoruji zde častý cvrkot na cestách – kola, chodci, kočárky, prkýnky, brusle. O víkendu to bylo hustý. Večer je klídek.

Na výlety vyráží hltači kilometrů, rodinky, rozjívená omladina a tak různě. Spousta je zde asi prvně, netuší kudy na hřiště, na statek a podobně. Ti chytří stojí v křižovatce a meditují, ti blbí profrčí a zastaví za křižovatkou a točí bez rozmyslu a bez rozhlédnutí. Je to chvilkami o hubu. Borci rozjetí z kopečka vlítnou na Domovskou jak mastný papír do průjezdu

Chybí velké cedule směrové ( Hřiště, Statek, zóna, Hrabůvka či tak nějak) čitelné z kola s předstihem a nějaké značení přednosti ( nevím jak, asi kruháčJ) americký systém stopka ze všech stran by byla dobrá jen pro auta. Cyklisťáci se ničím neřídí a nerespektují. Nerad bych byl svědkem nějaké krvavé historky.

Toto jsem ti sdělil zcela anonymně a nechci s tím být spojován.

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]