Hrabová: Občané z okolí kontejneru na textil žádají o jeho přesun jinam

Občané z ulice Jezdiště se na mě obrátili, jestli bych jako zastupitel mohl s úřadem vykomunikovat odstranění kontejneru na textil, který je dlouhodobě vybírán a “nechtěné” oblečení je pak poházené v jeho okolí. Kontejner se nachází v křižovatce ulic Paskovská x Mlynářská x Jezdiště, viz mapy.cz:

křižovatka ulic Paskovská x Mlynářská x Jezdiště

křižovatka ulic Paskovská x Mlynářská x Jezdiště

“Žádám o odstranění černé skládky a to i s kontejnerem, o který se nikdo nestará a několikrát týdně jsou hadry poházené po ulici děkuji.”, tak zněl nedávno komentář podnětu v aplikaci ZmapujTo. Přestože úřad bleskově podnět řešil a do aplikace ZmapujTo tajemník úřadu Jan Socha zapsal následující komentář: “Na úklid upozorněna TS, na kontejner Diakonie Broumov“, nebylo zatím přijato trvalé řešení a situace se bude zcela jistě opakovat.

Autor fotky si nepřál, aby bylo uvedeno jeho jméno

Autor fotky si nepřál, aby bylo uvedeno jeho jméno

Někoho by mohlo napadnout zde umístit fotopast, ale ta je v takto frekventovaných místech absolutně k ničemu, jak se již úřad v minulosti přesvědčil, když se toto místo snažil touto technologií zabezpečit. Pomohla by jedině kamera, ale o monitoring tohoto místa dosud MOb Ostrava-Hrabová nepožádal.

Kontejner navíc zavází ve výhledu řidičům, kteří přijíždějí na ulici Jezdiště po ulici Paskovská ze staré Hrabové a vzniká zde tak poměrně nepřehledná situace.

Sice se jedná o frekventované místo, kudy denně projede více než 7000 aut, ale někteří lidé si zde dovolí odhodit kde co – elektro odpad, stavební odpad, pneumatiky a dokonce zde jednou někdo odhodil i “sdílené” elektrokolo.

Autor fotky: Libor Hromádka

Autor fotky: Libor Hromádka

Přestože problém s kontejnery jsou snad na všech místech v Hrabové, rád bych touto cestou podpořil místní rezidenty, kteří se na mě písemně obrátili a žádám s výše uvedeným textem úřad, aby navrhnul řešení těchto všech problémů. Zaslané vyrozumění pak samozřejmě zveřejním…

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]