Občané hodnotí současné Hrabovské listy jako naprosto nedostačující

Občanka Zuzana Ľuptovcová vytvořila pro “oznámkování” kvality Hrabovských listů v naší facebookové skupině Hrabové neanonymní anketu. Od 68 občanů si Jan Dvořák, za půlroční působení ve funkci šéfredaktora, vysloužil průměrnou známku 4,84. Hrabovské listy jsou tak naprostý “propadák” a jen těžko uvěřit slovům starosty, že nemá žádnou negativní zpětnou vazbu.

Zuzana Ľuptovcová:

S začátkem nového roku dorazilo i novoroční vydání Hrabovských listů a já se snažím nějak smířit s faktem, zda daná kvalita a obsah je adekvátní vzhledem k životnímu prostředí a těm stromům, které za to musely padnout a také, zda mé daně byly vynaloženy správným směrem.

Ráda bych se tedy obrátila i na další občany formou této ankety a zjistila i jejich názor, zda jste s obsahem spokojeni či nikoliv?

Hodnocení jako ve škole a rozhodně se nebraňte i případnému komentáři, pokud budete mít zájem, jelikož HL jsou vydávány i z vašich peněz a pevně věřím, že pokud hlasování bude adekvátní, tak že i daná Rada našeho obvodu, která zaštiťuje celkový obsah, dojde k názoru, že by byla fajn změna.

Děkuji všem, kteří se hlasování zúčastní!

Z komentářů pod anketou je patrné, že občanům vadí nejvíce kvalita fotografií, anonymní, lživé a několik let staré články. Dokonce byli občané překvapeni výší odměny, kterou dostává šéfredaktor Jan Dvořák za každou stranu. Zatím nepotvrzenou informací je, že výše odměny je cca 144 000 Kč ročně. O smlouvu jsem požádal z pozice zastupitele pana tajemníka úřadu, ale ten mi ji odmítl poskytnout neanonymizovanou a do napsání tohoto článku mi nebyla k dispozici.

Nikdy to nebyl žádný etalon novinařiny, ale to co předvedl pan Dvořák v listopadovém čísle mě dostalo.

Oskar Löw: Zpětná vazba k Hrabovským listům

Výsledek ankety je následující (známkování jako ve škole):

  • Nedostačující (známka 5) – 58 hlasů
  • Dostačující (známka 4) – 11 hlasů
  • Hrabovské listy nečtu – 3 hlasy
  • Dobrý (známka 3) – 0 hlasů
  • Chvalitebný (známka 2) – 0 hlasů
  • Výborný (známka 1) – 0 hlasů

Kdo a jak hlasoval je veřejně dostupné

Kdo a jak hlasoval je v naší facebookové skupině veřejně dostupné

Hrabovské listy dle hlasování nečtou tři občané, respektive osud periodika je nezajímá. Tato možnost zde byla přidána až v průběhu hlasování a je pravděpodobné, že by se takto vyjádřilo mnohem více osob, kdyby zde tato možnost byla od začátku.

Občan Rudl na jednání zastupitelstva dne 16.12. 2020 poukázal na to, že občané jsou nedostatečně informováni.

Viz zápis z jednání zastupitelstva.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]