(FOTO) Chodník podél prodloužené Mostní se v zimě neudržuje?

Mnoho občanů nejen z Hrabové se pozastavuje nad tím, že se v zimě neudržuje hojně využívaný chodník/stezka podél prodloužené Mostní. Přitom denně tudy projde, proběhne nebo projede na kole až několik stovek občanů. Jedná se navíc o spojnici s průmyslovou zónou a udržován není dokonce ani chodník na most k zóně, jak je patrné ze včerejších večerních fotek.

Tajemník místního úřadu Jan Socha apeloval na občany v listopadových Hrabovských listech, aby se oficiálních informací dožadovali od kompetentních osob a nehledali odpovědi na svůj dotaz na privátních sociálních sítích. Doslova napsal: “Nevyužívejte prostředníků, ale ptejte se přímo osob ze samosprávy či úřadu, kteří za danou oblast zodpovídají”.

Martin Veselý se na údržbu chodníku/stezky zeptal v druhé polovině ledna letošního roku úřednice paní Moskalové, která má danou agendu pod palcem a obdržel následující odpověď:

Dobrý den,

Údržbu místních komunikací III. a IV. třídy v MOb Hrabová zajišťuje městský úřad, odbor stavebně správní na základě uzavřené smlouvy  s dodavatelem, nebo vlastním zaměstnanci pro veřejně prospěšné práce.

Cyklostezka podél řeky Ostravice se však v zimě neudržuje.

Ještě bych doplnila, že cyklostezka podél prodloužené Mostní není v majetku MOb Hrabová, a ani na ní se zimní údržby neprovádí.

Renáta Moskalová

Místo toho, abychom se z oficiálních míst dozvěděli, co udělá úřad nebo samospráva pro to, aby se někdo o údržbu postaral, musíme se spokojit s konstatováním, že se chodník neudržuje. Co mám odpovědět na následující SMS, kterou jsem včera večer obdržel od známého, na to jsem se zeptal tajemníka úřadu a odpověď zde během dnešního dne doplním, pokud ji obdržím:

Ahoj Radku.

Před rokem a půl se s velkou slávou otevírala prodloužená Mostní, ale jaksi se asi zapomnělo aktualizovat plán zimní údržby. Domovská v úseku Mostní – Poplužní ještě tuto zimu nebyla prohrnuta, ani jinak ošetřena a stejné to prý je i s chodníkem kolem prodloužené Mostní.

Pohybu zdar!

Štítky: ,

Jeden komentář

  1. Radomír Orkáč říká:

    Odpověď paní Faicové z úřadu:
     
    Dobrý den,
     
    cyklostezky neudržujeme.
     
    Nicméně, cyklostezku s chodníkem kolem prodloužené Mostní protáhnou pracovníci technických služeb.
     
    Úklid chodníku na mostě jsem zajistila u Ostravských komunikací, slíbili mi, že ho protáhnou ještě dnes.
     
    Zdravím Faicová

[email protected] [email protected]